دکتر فاطمه آقازاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تزریق واکسن آنفلوآنزا بیشتر در گروههای پر خطر از قبیل سالمندان، افراد دارای بیماریهای مزمن، افراد شاغل در مراکز درمانی شامل پزشکان، پرستاران، کارکنان آزمایشگاه، کودکان کمتر از پنج سال، افراد ۶۵ سال به بالا، زنان باردار، افرادی که در خانه سالمندان زندگی میکنند و افرادی که مدت طولانی در مراکز مراقبتی به سر میبرند، توصیه میشود.
وی با اشاره به اینکه همه افراد و کودکان ۶ ماه به بالا میتوانند در برابر آنفلوآنزا واکسینه شوند، اضافه کرد: کودکان کوچکتر از ۶ ماه، افرادی که به واکسن آنفلوآنزا یا ترکیبات آن (ژلاتین، آنتیبیوتیکها یا سایر ترکیبات) واکنشهای شدید آلرژیک یا تهدید کننده حیات نشان دادهاند، نباید این واکسن را تزریق کنند.
وی بیان کرد: بهترین زمان واکسیناسیون قبل از شروع فصول سرد (اواخر شهریور تا اواخر مهرماه) است ولی می توان این واکسن را در هر زمان از فصل سرد سال نیز تزریق کرد.
مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآوردههای دارویی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی ادامه داد: آنفلوآنزا یک بیماری عفونی است که توسط ویروسی با همین نام ایجاد میشود و میتواند موجب بستری شدن یا حتی مرگ و میر شود.
دکتر آقازاده گفت: ۲ هفته پس از تزریق واکسن آنفلوانزا، بدن علیه ویروسهای موجود در واکسن آنتی بادی تولید میکند و همین امر لزوم تزریق زودهنگام این واکسن را نشان می دهد.
وی افزود: شهروندان توجه داشته باشند که واکسن آنفلوانزا موجب ابتلا به این بیماری نمی شود زیرا این واکسن از ویروس غیرفعال یا مواد نوترکیب عاری از ویروس تهیه شده و مشکلی برای شهروندان ایجاد نمی کند.
بسیاری از شهروندان در روزهای اخیر اقدام به تزریق واکسن آنفلوانزا کرده اند.
به گفته مدیران بخش درمان، بیش از ۴۰ هزار دوز از این واکسن در آذربایجان غربی وجود دارد که برای تامین نیاز شهروندان تامین شده است
۸۱۳۷/۲۰۹۳
نظر شما