در این مناظره که ساعاتی پیش از پایان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، سعید از تجربه خود در زمینه قانون بین المللی و اساسی استفاده کرد و به تمامی سؤالاتی که در خصوص قانون گذاری و مسائل اختصاصی رئیس جمهوری بود، به خوبی پاسخ داد.
این درحالی است که القروری در زمینه کسب و کار، توانایی خود را نشان داد و در طرح ها و برنامه ها برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی زودبازده در تونس با روشی ساده و زبانی آسان، نسبت به رقیب خود، واقع بینانه تر عمل کرد.
مناظره شاهد جر و بحث شدید و حملات متقابل میان دو طرف بود، بطوری که القروری با حمله به رقیب خود، در برنامه ها و ماهیت دستگاه هایی که می توانند از برنامه وی حمایت کنند و حتی منابعی که می توانند این پروژه ها را تأمین اعتبار کنند، تردید وارد کرد.
القروری گفت، سعید نامزد حزب النهضه و گروه های تندرو در تونس است و این مسأله کافی است که هویت تونسی ها و آزادی های آنان با چالش روبرو شود. وی قادر نخواهد بود، تعادل سیاسی در کشور ایجاد کند، بلکه وی به نفوذ اسلام سیاسی کمک خواهد کرد.
سعید اما با رد این اتهامات، افزود: به هیچ یک از احزاب سیاسی وابسته نیست و چه پیش از نتایج دور نخست و چه پس از آن، با هیچ حزبی دیدار نکرده است. وی کاملا به دور از اندیشه های تندروی و رادیکال است و به دنبال مبارزه با آنهاست.
سعید خطاب به القروی گفت، از سوی جوانان داوطلب و مستقل حمایت می شود و بدنبال ایجاد تغییرات در تونس است و تنها بدنبال کسب رأی حداکثری نیست، بلکه می خواهد، در مراکز تصمیم گیری در تونس نیز تأثیرگذار باشد.
اما القروی برنامه ها، اندیشه ها، پیشنهادات و ابتکارات قیس سعید را که می خواهد آن را به پارلمان عرضه کند، زیر سؤال برد و افزود: نمی تواند آن را اجرایی کند و در سایه فقدان یک فراکسیون قدرتمند پارلمانی قادر نخواهد بود، رأی نمایندگان مجلس را کسب کند و هیچ حزبی وجود ندارد که از وی حمایت نماید و این امر موجب می شود، سعید تنها در کاخ "ریاست جمهوری" منزوی شود.
سعید در پاسخ گفت: وی پروژه ها و طرح های تأثیرگذاری را به احزاب سیاسی ارائه خواهد کرد تا آنها مسؤولیت کامل در برابر ملت تونس را بپذیرند.
وی همچنین افزود: همه اقدامات و حوادثی که در رأس حکومت روی می دهد، به اطلاع مردم تونس خواهد رساند و به آنان خواهد گفت که در دولت چه می گذرد تا آنان در جریان تمامی کارها قرار گیرند.
در طول مناظره، القروی بسیار از اقشار ضعیف جامعه تونس صحبت کرد و متعهد شد که اوضاع معیشتی آنان را بهبود بخشد، وی همچنین خطاب به جوانان مشتاق به فناوری های جدید گفت که برنامه های وی اساسا مبتنی بر استفاده از اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی استوار خواهد بود.
این در حالی است که سعید بیشتر به دنبال جذب قشر فرهیخته و جوانان تحصیلکرده و زنان متمرکز بود که به تعبیر وی، دارای اندیشه انقلابی برای ایجاد تغییر هستند.
دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس، فردا یکشنبه (۲۱ مهرماه) برگزار خواهد شد.
در دور نخست این انتخابات که میان ۲۶ نامزد برگزار شد، سعید" و القروی به ترتیب با ۱۸.۴ و ۱۵.۵۸ درصد به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری راه پیدا کردند.
میزان مشارکت مردم تونس در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری، ۴۵.۲ درصد اعلام شد.
این انتخابات قرار بود آبان ماه برگزار شود اما درگذشت "محمد الباجی قائد السبسی" رئیس جمهوری پیشین این کشور در اواخر ماه ژوئیه (تیر/ مرداد) موجب شد انتخابات دو ماه زودتر برگزار شود.
نخستین انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در تونس، نوامبر سال ۱۹۵۹ برگزار شد و تا سال ۱۹۷۴ حبیب بورقیبه تنها نامزد آن بود. پس از او، زینالعابدین بن علی نخستوزیر دولت بورقیبه با نوعی کودتا قدرت را به دست گرفت و تا سال ۲۰۱۱ که بر اثر قیام مردمی به عربستان سعودی گریخت، قدرت را در دست داشت.
نظر شما