۲۰ مهر ۱۳۹۸، ۹:۱۲
کد خبر: 83513053
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۳ پروانه اقامت‌گاه بوم‌گردی در خلخال صادر شد

اردبیل _ ایرنا _ رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی خلخال از صدور پروانه فعالیت برای ۲۳ طرح ایجاد اقامت‌گاه بوم‌گردی در روستاهای هدف گردشگری این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایرنا ،محمدرضا شایقی روز شنبه در کارگاه آموزشی بوم‌گردی استان اردبیل در خلخال اظهار داشت: با توجه به انتخاب خلخال به عنوان پایلوت طرح‌های اقامت‌گاه بوم‌گردی استان اردبیل تاکنون ۲۳ مورد پروانه فعالیت برای راه‌اندازی این واحدها صادر شده و ۱۴ مورد نیز بزودی صادر می‌شود.

او گفت: از این تعداد ۱۱ مورد پروانه بوم‌گردی در روستای کزج از توابع بخش خورش‌رستم این شهرستان به عنوان نخستین روستای محل اجرای طرح بوم‌گردی استان اردبیل و ۱۲ مورد پروانه فعالیت نیز برای روستاهای هدف گردشگری مجره ،خوجین و خمس از توابع بخش مرکزی خلخال می‌باشد.

او با بیان اینکه ۵۰ درصد از مجموع روستاهای هدف گردشگری استان اردبیل در خلخال واقع شده ، از برنامه‌ریزی برای توسعه طرح‌های ایجاد اقامت‌گاه بوم‌گردی در روستاهای هدف گردشگری منطقه در جهت ایجاد اشتغال پایدار روستایی و رونق اقتصاد روستاهای این شهرستان خبر داد.

شایقی اظهار داشت: با هدف تسهیل در صدور پروانه فعالیت اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی روستایی در حال حاضر ۹۰ درصد از بروکراسی اداری و استعلامات صدور پروانه این واحدها حذف شده و متقاضیان راه‌اندازی این طرح‌ها در صورت ارائه گواهی استحکام بنا و نیز صلاحیت فردی از بخشداری‌ها می‌توانند در مدت ۴۸ ساعت پروانه اقامت‌گاه بوم‌گردی را از اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دریافت کنند.

در این کارگاه آموزشی که با حضور دهیاران سه بخش مرکزی ،شاهرود و خورش‌رستم خلخال برگزار شد، پاشایی کارشناس معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت:  ۳۰ درصد درآمدهای گردشگری از محل اقامتگاه‌ها و ۷۰ درصد نیز از محل ارائه خدمات گردشگری است.

او هدف از برگزاری نخستین کارگاه آموزش ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان در خلخال را انتخاب این شهرستان به عنوان پایلوت اجرای طرح‌های بوم‌گردی دانست و افزود: در این کارگاه مباحثی همچون رابطه بوم‌گردی با اشتغال روستایی، آشنایی با ضوابط بوم‌گردی ، درجه‌بندی واحدها بر حسب امکانات ، رعایت ایمنی و بهداشت ، تجربه زندگی سنتی گردشگران ، آشنایی دست‌اندرکاران راه‌اندازی طرح‌های بوم‌گردی با مقوله طبیعت‌گردی و اکوتوریسم و ارتقای سطح زندگی جوامع محلی با ایجاد درآمد از محل راه‌اندازی این واحدها آموزش داده می‌شود.

وی گفت: برای شرکت‌کنندگان در این دوره آموزشی گواهی‌نامه پایان‌دوره معتبر صادر می‌شود.

شهرستان خلخال با ۹۵ هزار نفر جمعیت در جنوبی‌ترین منطقه استان اردبیل در همسایگی استان‌های آذربایجان‌شرقی ، زنجان و گیلان واقع شده است. 
وجود ۱۲ کیلومتر مرز مشترک با استان سرسبز گیلان ، جاده زیبا و جنگلی خلخال به اسالم ، مناطق نمونه گردشگری الماس ، چشمه ازناو ، چشمه میرعادل بولاغی اندبیل ، امامزاده عبدالله کلور ، جاده زیبای خلخال به شاهرود ، آبشار نره‌گر روستای هدف گردشگری اسبو ، آبشار سفیداب روستای لرد ، آبشار سجن بخش شاهرود ، آبگرم روستای تیل ، روستاهای هدف گردشگری کزج ، نمهیل ، برندق و خمس ، قلعه کیلوان ، کاروانسرای چنارلق ، کاروانسرای شاه‌عباسی ، پل تاریخی پردیس و بنای چهار گوش همراه با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی خلخال را به یکی از شهرستان های گردشگرپذیر استان اردبیل و کشور تبدیل کرده است. 
شهرستان خلخال ، استان اردبیل را به استان گیلان متصل می کند، جاده خلخال - اسالم و خلخال - پونل ۲ راه ارتباطی استان‌های اردبیل و گیلان می‌باشد.

۷۱۱۹/۶۰۱۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha