رئیس جهاد کشاورزی سروآباد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کار برداشت گردو هر سال از اواسط مهر آغاز و تا پایان آبان نیز ادامه دارد.
محمد رحیمی افزود: ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از سطح اراضی شهرستان باغ گردو است که از این میزان ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار بارور و ۴۰۰ هکتار نیز باغات غیربارور است.
وی یادآور شد: متوسط عملکرد برداشت گردو در هر هکتار سه تُن است و پیش بینی میشود امسال ۶ هزار و ۳۰۰ تُن گردو از باغات این شهرستان به ارزش ۳۱ میلیارد ریال برداشت و روانه بازار مصرف شود.
مدیر جهاد کشاورزی سروآباد اضافه کرد: تولید چهار هزار و ۹۹۲ کیلوگرم گردو در هر هکتار باغ نیز توسط تولیدکننده نمونه آقای اسکندر عبدی در شهرستان نیز به ثبت رسیده و سروآباد در تولید گردو رتبه اول استان کردستان را به خود اختصاص داده است.
رحیمی گفت: در شهرستان سروآباد چهار هزار و ۱۰۰ خانوار در امر تولید، نگهداری و برداشت گردو فعالیت دارند و از این راه ارتزاق و امرار معاش می کنند.
وی افزود: با توجه به قدیمی بودن درختان گردو، اصلاح و نوسازی باغات قدیمی این شهرستان در دستور کار قرار گرفته و تاکنون ۷۰ هکتار از باغات سرشاخه کاری و به ارقام جدید پیوند زده شده اند.
وی یادآور شد: در این راستا کلاس های آموزشی و توجیهی برای کشاورزان و باغداران توسط مدیریت جهاد کشاورزی برگزار شد و امیدواریم با سرشاخه کاری و پیوند درختان قدیمی به متوسط عملکرد برداشت محصول به میانگین کشوری در سال های آینده برسد.
شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی افزون بر ۵۲ هزار نفر در فاصله ۹۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد، این شهرستان در زمینه کشاورزی و باغداری قطب تولید محصولات باغی از جمله انار، گردو، توت فرنگی، انجیر و انگور است.
۷۳۵۴/۹۱۰۲
نظر شما