منصور بیرقی روز شنبه در نشست هماندیشی جشنواره ملی ایل سنگسر در سالن غدیر استانداری سمنان افزود: محوریت جشنواره امسال صنایع دستی و پوشاک است و در سال ۱۳۹۵ محوریت جشنواره با معرفی ۸۰ نوع محصولات لبنی و ۴۰ نوع نان مهدیشهری بود.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه فرش به دلیل غنا و تنوع زیاد فرش سنگسری، نمایشگاه صنایع دستی، برگزاری نشست تخصصی فرش و نقش مایههای ایل سنگسری، رونمایی از کتاب، برگزاری جشن آغاز امامت حضرت مهدی(عج)، برگزاری همایش پیادهروی خانوادگی و برگزاری جشنواره غذا ازجمله برنامههای این جشنواره است.
وی ابراز داشت: برآورد میشود بالغ بر سه هزار خودرو در محل جشنواره احتیاج به پارکینگ داشته باشند و اکنون جایگاه پارک یک هزار و ۲۰۰ خودرو فراهم شده و گسترش فضای پارکینیگ نیازمند همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط است.
بیرقی با اشاره به پیش بینی سیل جمعیت در پانزدهم آبان امسال برای حضور در آیین افتتاح جشنواره ملی ایل سنگسر، خاطرنشان کرد: آیین افتتاحیه با برنامههای خاص در فضای روباز برگزار میشود و تا نوزدهم آبان ماه ادامه مییابد، اما نمایشگاه به مدت ۱۰ روز برپا است.
دبیر جشنواره ملی ایل سنگسر بیان کرد: دوازدهمین جشنواره ایل سنگسر در سال ۱۳۹۵ با حضور ۴۰ هزار مخاطب برگزار شد و حدود هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای برگزای جشنواره هزینه شد.
جشنواره ایل سنگسر به عنوان رویدادی ملی ۱۵ آبان ۹۸ با محوریت صنایع دستی شروع میشود.
اجرای نمایش خودروهای آفرود، مسابقات اسب سواری و بازی های محلی، جشنواره غذا، برگزاری نشست های تخصصی ، پرواز پاراگلایدر، پیاده روی خانوادگی و برپایی سیاه چادرها از جمله برنامه های این جشنواره است.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل می شوند که مهمترین و بزرگترین طایفه را ایل سنگسری تشکیل می دهد، به روایتی این عشایر طولانی ترین مسیر کوچ عشایر کشور را دارند و تولید ۸۰ نوع مشتقات لبنی و ۴٠ نوع نان از جمله قابلیت های عشایر سنگسر در بخش گردشگری است.
۷۳۴۲/۷۴۰۸