وزارت امور خارجه در رفع موانع صادرات به عراق همکاری کند

اهواز- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با اشاره به چالش‌های موجود در روند صادرات کالاهای تولیدی به کشور عراق، گفت: برای رفع موانع به وجود آمده در این زمینه نیاز به ورود و اقدام وزارت امور خارجه داریم.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا امید حاجتی شامگاه شنبه در نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی در سالن شهید رجایی استانداری خوزستان اظهار داشت: با وجود فعالیت مرزهای مشترک خوزستان با کشور عراق انتظار می رود که سهم استان در صادرات افزایش بیشتری پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه با وجود همجواری بخش عظیمی این مرزها با استان خوزستان، شاهد چالش هایی هستیم که منجر به بی انگیزگی تجار می شود، گفت: رفع قسمت مهمی از این مشکلات نیاز به هماهنگی های لازم در سطح ملی دارد و بر همین اساس باید وزارت خارجه در جریان مطالبات و خواسته های فعالان اقتصادی استان قرار گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان یادآور شد: تسهیل در رفع این موانع می تواند در افزایش سهم صادرات استان بیش از پیش تاثیرگذار باشد.

شناسایی بازارهای جدید برای تولیدات خوزستان

دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان همچنین شناسایی بازارهای جدید برای صادرات کالاهای تولیدی استان را ضروری خواند و بر اعزام هیات های بلند پایه تجاری به کشورهایی که ظرفیت لازم برای واردات کالاهای خوزستان را دارند تاکید کرد.

حاجتی ادامه داد: از طریق این هیات ها نیازسنجی های لازم در راستای میزان و نوع محصولات صادراتی را باید روشن و شفاف کرد.

وی با اشاره به صدور مجوز مرز هوایی دزفول برای صادرات محصولات کشاورزی ارگانیک گفت: فعالیت این مرز هوایی طی سه ماه آینده آغاز می شود و به همین منظور باید زیر ساخت های لازم در این رابطه با حساسیت و دقت ویژه ای دنبال شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان گفت:  یکی از ویژگی هایی که باید در صادرات کالاها به کشورهای عضو این اتحادیه مورد توجه قرار بگیرد ،کنار گذاشتن مزیت در تولید است، ما باید بر ویژگی مزیت در فروش محصولات تاکید کنیم.

حاجتی در زمینه  ویژگی های کالاهای صادراتی به روسیه و دیگر اعضای اتحادیه اوراسیا، بیان داشت: صادرات محصولات ارگانیک از اهمیت بسیار زیادی برای این کشورها برخوردار است که در این رابطه شهرک های کشاورزی موجود در استان خوزستان می تواند به این نیاز پاسخ مناسبی بدهد.

وی ادامه داد: تولید محصولات ارگانیک حاصل از این شهرک ها با توجه به قیمت بالای آنها استفاده داخلی ندارد و باید برای مصارف صادراتی مورد استفاده قرار بگیرد.

بر اساس این گزارش، پس از سالها پیگیری مجوزهای مرز هوایی و پایانه صادراتی شهرستان دزفول در مرداد ماه سال گذشته صادر شد که مهمترین کاربرد آن صادرات محصولات کشاورزی اورگانیک استان به کشور روسیه عنوان می شود.

مجمع اقتصادی اوراسیا یک مجمع اقتصادی میان گروهی از کشورهای آسیایی و اروپایی محسوب می شود که جمهوری اسلامی نیز قرار است به عضویت آن دراید و در حال حاضر اعضای آن را کشورهای بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تشکیل می دهند.

ساماندهی شهرک‌های کشاورزی خوزستان برای تولید محصولات صادراتی 

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان نیز دراین نشست بر ساماندهی شهرک های کشاورزی استان برای تولید محصولات صادراتی متناسب با استانداردها تاکید کرد.

سید نوراله حسن زاده اظهار داشت: در شمال استان ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزه کشاورزی طبیعی (ارگانیک) ایجاد شده و نیاز است به منظور صادرات این تولیدات، زیرساخت های مناسب در حوزه بسته بندی محصولات فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه طی ۲ سال آینده باید این شهرک ها متناسب با استانداردهای صادراتی ساماندهی شوند، افزود: با ایجاد مرز هوایی دزفول، کالاهای تولید این شهرکها می تواند به مقصد کشورهای روسیه و یا اعضای اتحادیه اوراسیا صادر شود.

این مقام مسئول در استانداری خوزستان ادامه داد: در صورت نیاز کارگروهی برای نیازسنجی بازارهای هدف این کالاهای تولیدی تشکیل شود تا هماهنگی های بین بخشی را مدیریت کند.

حسن زاده با اشاره به اختلاف چند سال گذشته روسیه و ترکیه و جایگزینی ایران به عنوان تامین کننده محصولات مورد نیاز این کشور در حوزه کشاورزی، بیان داشت: در این بین بود که پیگیری های زیادی برای راه اندازی مرز هوایی از استان خوزستان برای صادرات کالاهای مورد نیاز به این کشور صورت گرفت اما به دلایلی صدور مجوز آن تا سال گذشته به طول انجامید.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان تصریح کرد: هم اکنون زیر ساخت های این مرز هوایی در حال تکمیل شدن است و باید از این فرصت به وجود آمده به نفع کشاورزان و فعالان اقتصادی استفاده کرد.

تولید ۲۵۰ هزار تن محصولات ارگانیک در خوزستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در بخش دیگری از این نشست میزان تولید محصولات ارگانیک استان را ۲۵۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: با توجه به جنبه صادراتی این کالاها در آینده شاهد گرایش هرچه بیشتر کشاورزان به تولید محصولات ارگانیک خواهیم بود.

کیخسرو چنگلوایی با تاکید بر اینکه تولید و صادرات محصولات ارگانیک بعد از بررسی های لازم نیاز به برنامه ریزی دارد،  یادآور شد: محصولات این چنینی در استان خوزستان به دلیل قیمت بالا بازار فروش ندارد پس بنابر این باید به دنبال بازاریابی موثر در این خصوص باشیم.

وی با اشاره به اینکه سفرای ایران در کشورهای مختلف می توانند در این زمینه با استان همکاری داشته باشند، ادامه داد: با برنامه ریزی که صورت گرفته هم اکنون اطلاعات کشت، داشت و برداشت انواع محصولات کشاورزی در طول ۱۲ ماه سال را در اختیار داریم که این امر می تواند پایداری تولیدات کشاورزی با جنبه صادراتی را بیش از پیش تضمین کند.

بر اساس این گزارش، از مهرماه سال گذشته چهار استان خوزستان، فارس، اصفهان و زنجان به صورت پایلوت برای تولید محصولات ارگانیک و گواهی شده انتخاب شده اند.

تولید ارگانیک به محصولی گفته می شود که در همه فرایند تولید آن از مواد و سموم شیمیایی استفاده نشده باشد ولی در محصولات گواهی شده می توان از مواد شیمیایی با توصیه و نظارت کارشناسان در زمان و مقدار مشخص استفاده کرد.

براساس برآوردهای غیررسمی حدود ۴۰هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایران زیر کشت تولیدات ارگانیک و گواهی شده قرار دارد.

۹۹۳۱/۶۰۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha