قم استان پیشرو در تغییر الگوی کشت است

قم-ایرنا- مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: قم یکی از استان‌های پیشرو در بحث الگوی کشت می‌باشد و در ۲ سال گذشته اقدام‌های مطلوبی در بهره وری محصولات زراعی ترتیب داده است.

فرامک عزیز کریمی روز یکشنبه درجلسه الگوی کشت در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: به دلیل کمبود منابع آب در سطح کشور و در استان قم دیدگاههای مربوط به تولید علوفه با تغییر در الگوی کشت همراه شده است.
وی ابراز کرد: توجه به بهره وری و آب مهمترین اولویت در کشت گونه های مختلف زراعی درکشور است، باید گونه های گیاهی در سطح کشور کشت شود که به کشاورزی پایدار منتهی شود.
وی عنوان کرد: کشت های پاییزه درسالهای اخیر با توجه به استفاده بهینه از آب رونق بیشتری گرفته است، کشت بهاره و تابستانه در صورتی مقرون به صرفه است که همراه با کشت گیاهان کم آب برباشد.
کریمی گفت:‌ کینوآ یکی از زارعتهای جدیدی بوده که در سطح کشور و از جمله استان قم به صورت پایلوت در حال کشت است و روند ارزیابی و بهبود وضعیت کشت و داشت آن در حال انجام است.

کینوا گیاهی بومی کوه‌های آند در بولیوی، شیلی و پرو است.علاوه بر دانه از برگ گیاه جوان به عنوان سبزی تازه و یا به صورت پخته نیز استفاده می‌شود.کینوا گیاه مناطق خشک و نیمه خشک است و کاملا به شرایط کم آبی مقاوم است.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در زمینه کشت کینوآ مشکلی از نظر زارعت وجود ندارد اما باید نسبت به صنایع تبدیلی و بازاریابی آن تدبیر مناسبی اندیشیده شود.
عزیز کریمی گفت:‌ تجربه سیلو کردن تمام گیاهان علوفه ای و غیرعلوفه ای در وزارت کشاورزی انجام و مشکلی برای سیلوی کردن گونه های گیاهی استان وجود ندارد.
در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha