«خداداد غریب پور» روز یکشنبه در ششمین کنفرانس بین المللی زنجیره فولاد، نوآوری و فرصت های پنهان استیل پرایس در هتل استقلال، افزود: سال گذشته تولید فولاد میانی (خام) بیش از ۲۵ میلیون تن بود که ظرفیت ۳۵ میلیونی تنی را داشتیم و امسال حداقل به ۴۰ میلیون تن خواهیم رسید.
وی تصریح کرد: براساس برنامه پنجساله ششم توسعه، سال ۹۹ زمان دستیابی به رقم ۴۰ میلیون تن ظرفیت فولاد خام پیشبینی شده، اما زودتر به این هدف خواهیم رسید.
رئیس هیات عامل ایمیدرو پیرامون وضع عوارض برای صادرات مواد معدنی، افزود: سختگیری وزارت صنعت بجاست، این امکانپذیر نیست که ذوب آهن و فولاد مبارکه تعطیل شود و اکنون جلسات هفتگی در ایمیدرو برای رصد روند تولید برگزار می شود.
به گفته وی، سنگ آهن، ماده معدنی راهبردی است و در افق ۱۴۰۴ که ظرفیت ۵۵ میلیون تن برای تولید فولاد پیش بینی شده به ۱۶۰میلیون تن و یا بیشتر به سنگ آهن نیاز داریم.
غریب پور گفت: بدیهی است در بخش مس که کنسانتره مازاد وجود دارد، اصراری برای وضع عوارض وجود ندارد و باید صادرات انجام شود.
وی پیش بینی کرد مجموع صادرات بخش فولاد امسال به ۱۱ میلیون تن برسد و این رقم گویای مصرف داخلی افزون بر ۱۵ میلیون تن است که روند تولید را استمرار میبخشد.
غریب پور ضمن تاکید بر سه مرحله اکتشاف، استخراج و فرآوری در بخش معدن، گفت: فعالیت اکتشافی نقش بسزایی در تامین مواد اولیه مورد نیاز بخش تولید کشور دارد و علاوه بر ۲۲۰ هزار کیلومتر مربع پهنه اکتشافی که پیشتر مشخص شده بود، ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع نیز اکنون زیر اکتشاف است.
وی استقبال شرکت های دانش بنیان و استارتاپ از بخش معدن و صنایع معدنی را مورد قدردانی قرار داد و گفت: برپایه آمارهای منتشر شده افزون بر سه هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت دارند که از این رقم تعداد ۲۵۴ شرکت در بخش معدن وصنایع معدنی مشغول شده اند.
معاون وزیر صنعت خاطرنشان ساخت: امروز گزارش ها نشان می دهد ازجمعیت ۱۰۰ میلیون نفری که در جهان در بخش فولاد فعالیت دارند، از این رقم 94 میلیون نفر در صنایع پایین دستی و غیر مستقیم و 6 میلیون نفر به شکل مستقیم درحال فعالیت هستند.
وی این راهم گفت: امروز ایران روند رو به رشدی در بخش فولاد دارد، بگونه ای که رشد جهان در این زمینه حدود سه درصد است، اما کشورمان بیش از این میزان و بالغ بر 6 درصد است و اکنون در بین فولاد سازان جهان رتبه یازدهم را داریم.
نظر شما