به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی باغ موزه هنر ایرانی، این نمایشگاه با مشارکت پایگاه ثبت جهانی کاخ گلستان به مناسبت فرارسیدن اربعین حسینی با موضوع تعزیه و آیینهای سوگواری و روضهخوانی مربوط به دوره قاجار برپا میشود.
نمایشگاه با کاروان عکسهایی متفاوت از آلبوم خانه کاخ گلستان است که توسط عکاسان قاجار از جمله محمدحسن قاجار، عبدالله قاجار، ابراهیم، امیر قاجار و جمعی از دیگر عکاسان آن دوره در ایام سوگواری ثبت شده است.
در این نمایشگاه ۳۰ قاب عکس از تکیههای تکیه دولت، صاحبقرانیه، کامرانیه، مویدالدوله و دزآشوب به نمایش گذاشته خواهد شد.
در دوره قاجار تکایا برای برگزاری مراسم مذهبی و بزرگداشت عزاداری امام حسین(ع) رونق فراوانی یافتند، چنان که هم اصناف و مردم عادی و هم شاهان قاجار سعی در برپایی تکیه ها داشتند.
تعزیه و تعزیه خوانی از جمله مراسمی بود که در تکیه برگزار میشد، ساختن تکیه چنان در دوره قاجار گسترش پیدا کرد که حتی صاحب منصبان و وزرا سعی میکردند در ساختن تکیه، نسبت به یک دیگر پیشی بگیرند.
نمایشگاه عکس «با کاروان» سه شنبه( ۲۳ مهر) ساعت ۱۶ در نگارخانه پردیس باغ موزه هنر ایرانی به نشانی خیابان ولی عصر(عج)، بالاتر از پل پارک وی، خیابان شهید فیاضی، خیابان بوسنی و هرزگوین، خیابان دکتر حسابی افتتاح میشود و تا پنجم آبان از ساعت ۱۰ تا ۱۷ (جمعهها ۱۶ تا ۲۰) میزبان علاقهمندان است.
نمایشگاه عکس «نبض عاشورایی» در فرهنگسرای ملل
دومین دوره نمایشگاه عکس گروهی «نبض عاشورا» همزمان با فرارسیدن اربعین حسینی با حضور بیش از ۴۹ هنرمند از سراسر کشور و ۵۸ اثر برگزیده هنرمندان عکاسی در نکارخانه فرهنگسرای ملل برپا شده است.
موضوع آثار عکاسی آیینها و سنتهای مذهبی و عزاداری سالار شهیدان (ع) است که در ابعاد ۵۰ در ۷۰ توسط جواد علمینیا جمع آوری شده است و در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
علاقهمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند تا ۲۷مهر از ساعت ۹ تا ۱۷ به فرهنگسرای ملل به نشانی قیطریه، بوستان قیطریه مراجعه کنند.
نمایشگاه عکس «شهید معروف» در فرهنگسرای ارسباران
نمایشگاه گروهی عکس شهید معروف به مناسبت اربعین حسینی با نمایش ۳۴ اثر از هنرمندان سراسر کشور با موضوع آیینی محرم، شهادت و امر به معروف به مناسبت اربعین سیدالشهداء به همت موسسه پردیس افکار هنر مهرگان در گالریهای یک و ۲ فرهنگسرای ارسباران برپاست.
در این نمایشگاه آثار هنرمندانی از جمله علی افتخار، شیدا پوریوسف، مهتا خدابخشی، بهنام خوش باطن، آیدین راستگوی، فاطمه سپهری راد، سارا شاه محمدی، ایوب قادری، پرستو قاسمی، زهرا قلیچ خانی، محمدعادل یوسفی، زهرا نوروزی، فرانک نظری سامان، سحر ناصر زارع، مریم خان بابایی و زینب اقلیمی نژاد ارائه شده است.
علاقهمندان برای دیدن آثار نمایشگاه شهید معروف میتوانند تا ۲۵ مهر از ساعت ۱۰ تا ۱۹ به فرهنگسرای ارسباران به نشانی خیابان دکتر شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
نمایشگاه «روایت سوگ» در نگارخانه گلستان
نمایشگاهی از عکسهای فرشید ذوالفقاری با عنوان «روایت سوگ» به مناسبت اربعین در نگارخانه فرهنگسرای گلستان برپا شده است.
در این نمایشگاه تعداد ۶۰ فریم عکس از مراسم عزاداری محرم و تعزیهخوانی از شهرهای همدان، کاشان، تهران و سایر شهرستانها به نمایش گذاشته شده است.
«روایت سوگ» محصول ۲۶ سال مستندسازی ذوالفقاری مدرس، مولف، کارگردان و پژوهشگر است.
ذوالفقاری فارغالتحصیل رشته نقاشی هنرستان هنرهای زیبای تهران و دارای کارشناسی هنرهای نمایشی از دانشکده هنرهای زیبای تهران- دوره عالی مدیریت تولید فیلم و تلویزیون، کارشناسی ارشد پژوهش هنر در حوزه آرت تراپی، دکترای کسب و کار است.
علاوه بر آن؛ پژوهشگر حوزه رسانه و هنر و مولف کتب استاندارد آموزش رشته عکاسی و تصویربرداری وزارت فرهنگ و ارشاد و مدرس رشته عکاسی و تصویربرداری و فیلم سازی و دارای سابقه تدریس در دانشگاه های آزاد، علمی کاربردی و هنرستان ها است.
وی همچنین سابقه حضور در شورای عالی موسیقی- تصویر و برنامه سازی بیش از ۲۰۰ برنامه ترکیبی، مستند و مناسبتی در شبکههای سیما و ساخت بیش از ۹۰ ویدئو کلیپ برای خوانندگان موسیقی سنتی، عرفانی و پاپ کشور و کارگردانی هنری بیش از ۱۰ کنسرت استاد شهرام ناظری را دارد.
ذوالفقاری طراحی، اجرا و برگزاری نخستین نمایشگاه عکس و ویدئو با موضوعهای آیینهای عزاداری به نام روایت سوگ از سال ۱۳۷۲ تاکنون و حضور در نمایشگاه هفتادمین سال فعالیت هنرستان هنرهای زیبا در خانه هنرمندان کشور، برگزاری نمایشگاه روایت سوگ در نگارخانههای دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران، لاله، تهران و ... را نیز در کارنامه فعالیت خود دارد.
نمایشگاه روایت سوگ تا دوم آبان از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در نگارخانه فرهنگسرای گلستان به نشانی خیابان جانبازان، میدان هلال احمر، خیابان گلستان، جنب بوستان فدک میزبان علاقهمندان است.
تهرام/۷۲۴۵//۶۱۳۹
نظر شما