مسعود الماسی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا کشت دوم را یکی از راه های افزایش درآمد کشاورزان دانست و افزود: ۸۰ هزار هکتار راتون پرورش داده شده و تاکنون ۶۹ درصد آن برداشت شده است.
وی سطح زیر کشت سایر محصولات را ۲۳ هزار هکتار عنوان و اضافه کرد: کشاورزان علاوه بر پرورش راتون به کشت محصولاتی چون سبزیجات برگی و غده ای، شبدر، گندم، جو، حبوبات و کلزا و در سال های اخیر با کشت گیاهان علوفه ای تریتیکاله ، خُلر و ماشَک، بخشی از نیاز واحد های پرورش دام را هم تامین می کنند.
۲۰۰ هزار کشاورز گیلانی در شالیزارهای خود راتون پرورش میدهند.
در نیمه دوم سال ، بسیاری از کشاورزان گیلانی تقریبا بیکارند که با کشت دوم شالیزارها از بیکاری در می آیند و در آمد خوبی هم نصیبشان می شود؛ درآمدی که می تواند هزینه های آماده کردن شالیزارها و کشت و کار برنج را در بهار و تابستان تامین کند.
شالیکاران گیلانی افزون بر درآمدی که از کشت برنج در هر هکتار به دست می آورند، در کشت دوم براساس نوع و ارزش محصول کشت شده ، حدود هشت تا ۲۰ میلیون تومان درآمد عایدشان می شود. از طرفی شالیکاران با افزایش تولید محصولات زراعی در کشت دوم ، نه تنها بخشی از مایحتاج زندگی خود را تامین می کنند و درآمد خانوار را افزایش می دهند، بلکه باعث خودکفایی در تولید این دست از محصولات نیز می شوند.
۷۲۹۶/۲۰۰۷/
نظر شما