حجتالاسلام و المسلمین محمد جواد حاج علی اکبری صبح امروز دوشنبه در همایش علمی بیانیه گام دوم که در سالن همایشهای کوثر عقدتی سیاسی ارتش برگزار شد، گفت: اقدام ارتش در به اشتراک گذاشتن مباحث مربوط به بیانیه گام دوم یک اقدام بسیار دقیق و درست است چرا که بیانیه باید مثل باران ملایم و حیات بخش دائم بر ذهنیت جامعه ببارد.
وی افزود: صحبت از بیانیه گام دوم یک کار شکلی و مقطعی نیست بلکه عمیق و راهبردی بوده و نگاهی که بر فضای عمومی این بیانیه نورانی حاکم است سخن از تغییر مسیر تاریخ دارد و کاملا ما را در چنین محیطی قرار میدهد.
حاج علی اکبری ادامه داد: باید به این بیانیه در تراز خودش نگاه کنیم اگر چه به لحاظ ظاهری بسیار روان و روایی دارد اما نکته های عمیق فراوانی دارد که نیازمند نگاهی عالمانه و اجتهادی است.
رئیس شورای سیاست گذاری کشور گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک سند و منشور فقه سیاسی در عصر حاضر محسوب میشود و ما باید قدر آن را بدانیم و زمینه را به گونهای فراهم کنیم که مخاطبان اصلی که جوانان هستند درصدد فهم بیانیه و ایفای نقش خود برآیند.
وی بابیان اینکه آنچه که در باب ساختار بیانیه گام دوم مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد گفت: از آغاز بیانیه تا انجام، مسأله امید صادق جلوهای ویژه دارد؛ از دل این امید، جمله کلیدی و دقیق «ما می توانیم» استخراج میشود که هم گذشته ما را ترسیم میکند و هم شرایط فعلی ما را متفاوت میکند و هم مسیر آینده را مشخص میکند.
وی با اشاره به توجه ویژه رهبر معظم انقلاب به بیانیه گام دوم انقلاب خاطر نشان کرد: آنهایی که از نزدیک رهبری را میشناسند، میدانند که ایشان یکبار نویس هستند و کمتر پیش میآید که در دستنوشته های ایشان خط خوردگی مشاهده شود، اما وقتی که من دست نوشته های ایشان برای گام دوم دیدم، برخی از صفحات این بیانیه تا حدود بیست بار ویرایش شده بود که این کار نشان از اهمیت و انجام کار کارشناسی بسیار بزرگ در تدوین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.
خطیب جمعه تهران افزود: برای این که حق بیانیه ادا شود هم باید به گفتمان عمومی و جاری در جامعه تبدیل شود و هم باید تبدیل به برنامه شود یعنی هم باید بر روی بیانیه کار گفتمانی هنرمندانه دقیق و وسیع انجام بشود و هم ملایم و اغناعی انجام شود و در کنار آن باید تبدیل به برنامه شود که در این رابطه بعضی افراد مسئولیتهایشان بیشتر و بعضی کمتر اما مسئولیت آن همگانی است.
وی ادامه داد: آنچه که از ساختار کلان بیانه احصا میشود قالبی است که در سه بسته هفت تایی در بیانیه با آن مواجه هستیم که ذیل آن منظومه فراگیر که از اندیشه رهبر عالیقدر و امام عظیم الشأن نشات می گیرد.
حاج علی اکبری گفت: تضمین ثبات، امنیت و حفظ تمامیت ارضی، موتور پیشران کشور در عرصه علم و فناوری و زیرساختهای اقتصادی، به اوج رساندن مشارکت مردم در مسائل سیاسی و اجتماعی، ارتقا بینش و شگفت آور سیاسی مردم و نگاه آنها به مسایل بین المللی، سنگین کردن کفه عدالت در تقسیم امکانات عمومی کشور، افزایش چشمگیر عیار معنویت و اخلاق در فضای عمومی جامعه و برجستگی روزافزون نماد ایستادگی و باشکوه و افتخار آمیز در برابر قلدران و مستکبران اولین بسته هفته تایی بیانیه گام دوم است.
وی بابیان اینکه از رهگذار انقلاب کبیر اسلامی دستاوردههای بزرگی عاید مردم ایران و بسیاری از ملتهای منطقه و جهان شده است گفت: شعارهای جهانی و زنده انقلاب اسلامی، قابلیت طی شدن فاصله بین باید ها و واقعیت ها توسط جمهوری اسلامی، نگاه و روحیه انقلابی، عمل و مدیریت جهادی، تجربه ها و عبرتهای گذشته، نیروی انسانی مستعد کارآمد، اصیل دینی و ایرانی، فهرست طولانی فرصتهای مادی کشور دومین بسته هفتایی بیانیه گام دوم که ظرفیت راهبردی است را مطرح می کند.
علی اکبری علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد مقاومتی، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، روابطه خارجی مرزبندی با دشمنان و سبک زندگی را سومین بسته هفت تایی بیانیه گام دوم در قالب ماموریت عنوان کرد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: ما همواره در قبال این سه هفتگانه وظیفه حفظ داریم، باید دستاوردها را حفاظت کنیم و در بخش ظرفیتها باید آنها را خوب شناخت و تقویت کرد و در محور مأموریتها هم وظیفه ما تحقق و عینیت بخشیدن به آنها است.
امام جمعه موقت تهران بابیان اینکه کار ما در محور گفتمان سازی، کار ترویجی است، گفت: الان جنگ روایت ها است و در میدان جنگ فراگیر روایت ها نکته بیانیه این است که درست در وقت نیاز نگاه عالمانه، آرمانگرایانه و استوار از انقلاب اسلامی ارائه شده است.
وی تصریح کرد: بنابراین کار بینشی، بسیار اساسی است و تبدیل بیانیه به گفتمان واقعاً باید مباحثه شود و افرادی که اهل نظر هستند راهنمایی کنند که چگونه بیانیه به گفتمان غالب و فراگیر تبدیل بشود.
علی اکبری بابیان اینکه تبدیل شدن بیانیه به برنامه نیازمند هم اندیشی و همفکری در همه بخشها است گفت: از جمله این همفکری ها برگزاری همایش های علمی است که در ذیل این هم اندیشی و کار جمعی باید به تبدیل شدن بیانیه به برنامه همفکری کرد و همه حوزه ها باید بیاید بیانیه را به عنوان سندی برای مبنای کار تبیین کنند.
وی با اشاره به هفتگانهها گفت نیروهای مسلح می تواند یک متن پژوهشی در این سه هفتگانه انجام داده و حداقل ۱۰۰ سر فصل از آن استخراج و تبیین کند، این کار باعث میشود بیانیه در محیط زیست ما جریان پیدا کند.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه نقطه اتصال بین دستاورد ها و ماموریت ها، ظرفیت ها هستند گفت: بیانیه گام دوم فشرده سازی مطالب تفصیلی است که ایشان در جاهای دیگر ارائه کردهاند. ضمن اینکه فراموش نکنیم که بیانیه توجه ویژه به جوانان کرده است که ارتش جمهوری اسلامی در نیروی کار که تاثیرگذاری نیروی کلان اجتماعی دارند دستش پر است و پتانسیل کم نظیری در محور جوانان دارد و حضور سربازان برای گذراندن دوره خدمت یک دوره طلایی است باید از آن به نحو احسن استفاده کرد.
وی با اشاره به تاکیدات گام دوم انقلاب اسلامی بر لزوم تبیین رویکرد تمدن ساز برای انقلاب اسلامی و نظام انقلابی، گفت: نظام انقلابی کلیدواژه حساس بیانیه است؛ اینجا بخاطر آرمانهای بسیار بزرگی که پیش رو داریم و این آرمانها به ظهور حضرت ولی عصر (عج) متصل است، انقلاب همچنان ادامه دارد و نظام برخواسته از انقلاب به واسطه انقلابی بودن خود می تواند ادامه مسیر دهد.
حاج علی اکبری افزود: نظام انقلابی همواره در مسیر تمدن سازی است که زیرساخت آن عبارت است از سلول های جامعه انقلابی که هدف نهایی تمام این تحولات هم محسوب میشود یعنی آحاد انسانها باید در یک چرخه سه گانه خود خودسازی، جامعهسازی و تمدن سازی خود را اماده کنند.
وی با اشاره به این که نگاه جامعه اسلامی به اربعین حسینی نگاهی تمدنی است، خاطر نشان کرد: اربعین معجزه زمان ما است که از منظر رهبر معظم انقلاب نقش تمدن سازی اربعین حسینی مورد توجه قرار میگیرد و همیشه این موضوع را تاکید میکنند که چقدر موضوع مهمی برای رفتن به سمت تمدن اسلامی است.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تاکیدات بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بر موضوع ترویج معنویت در جامعه گفت: بسیاری از اوقات مسئولان و دستگاه های مسئول ما فکر می کنند که در این زمینه وظیفه ای حدی بر عهده ندارند این درحالی است که سرمایه گذاری دشمنان در این بخش است؛ در این راستا رهبری در بیانیه گام دوم فرموده اند که در این بخش همه بایدذوترد جهاد شوند و این مجاهدت بدون انجام وظیفه از سوی دستگاه های مسئول نتیجه ای نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به وظایف حاکمیت در ترویج مسائلی اخلاقی اشاره و تاکید میکنند که کوتاه ها در محور دستگاههای مسئول جبران شوند.
حاج علی اکبری در پایان گفت: وظیفه ما بردن مردم به بهشت نیست اما باید مقدمات ورود مردم به بهشت را فراهم کنیم و با کسانی که میخواهند مردم را به زور به جهنم ببرند مقابله نماییم.
نظر شما