به گزارش بامداد سه شنبه خانه ملت، علی لاریجانی روز دوشنبه در حاشیه صد و چهل و یکمین نشست اتحادیه بینالمجالس جهانی (IPU) با دبیرکل مجالس کشورهای اسلامی (puic) دیدار و گفت وگو کرد.
لاریجانی در ابتدای این دیدار گفت: در صورت تشکیل کمیتههای مجالس کشورهای اسلامی، اتحادیه نتایج ملموسی پیدا خواهد کرد و باید از تمام ظرفیتهای این اتحادیه بهره برد، در واقع باید کشورها ساز و کاری در نظر و از ظرفیتهای اقتصادی یکدیگر بهره بگیرند.
وی افزود: در صورت قوت پیوندهای اقتصادی کشورهای اسلامی، بر ناملایمات سیاسی آنها نیز تأثیر مثبت گذاشته و دشمنی و رقابت به مشارکت و همکاری تبدیل خواهد شد البته برخی از مشکلات در جهان اسلام به راحتی حل نمیشود چرا که جاهلان اجازه نمی دهند اما باید مسیر تعامل و گفت وگو را ادامه داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در مساله فلسطین اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی باید صدای رسای فلسطین باشد چرا که در آشفتگیهای جهان اسلام به فلسطین بیتوجهی میشود لذا سازمان شما باید در این رابطه حرفی بزند.
وی با بیان اینکه مساله فلسطین بسیار مهم است، گفت: کشورهای مناسبی برای اجلاس بعد از این اتحادیه در آسیا وجود دارند که باید برای برگزاری اجلاس های بعدی مورد توجه قرار گیرند.
در ادامه دبیر کل اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این اتحادیه که مقر آن در تهران است، افزود: به دنبال فعال کردن کمیسیونها و کمیتههای اتحادیه مجالس اسلامی هستیم تا قبل از مجمع عمومی سال آینده این کمیسیونها فعال شوند.
وی بیکاری جوانان، حقوق بشر، تروریسم و افراطیگرایی و ... را از جمله عناوین کمیتههای این اتحادیه عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برای شرکت در یکصد وچهل ویکمین اجلاس بینالمجالس (آی پی یو - IPU ) روز یکشنبه وارد بلگراد پایتخت صربستان شد.
اتحادیه بینالمجالس در سال ۱۸۸۹ تأسیس شد که نخستین نهاد انجمن ثابت برای مذاکرات چندجانبه سیاسی و مختص نمایندگان پارلمان بود اما در ادامه به یک سازمان بینالمللی برای مجالس کشورهای مختلف تبدیل شد.
مجالس ملی ۱۷۸ کشور عضو «آی پی یو» هستند و ۱۲ مجمع پارلمانی منطقهای اعضای وابسته این نهاد به شمار میآیند، اتحادیه بین المجالس یک عضو ناظر ثابت در مجمع عمومی سازمان ملل دارد.
نظر شما