به نوشته روزنامه "اوئست فرانس"، به دنبال فراخوان ۷ اتحادیه، آتش نشانان فرانسوی روز سه شنبه بسیج شده اند و با ورود از سراسر فرانسه آنها به طور خاص در پاریس تظاهرات می کنند تا خواسته های خود در خصوص مسائل بازنشستگی ، پاداش، افزایش حوادث و یا درخواست های(کمک رسانی) بیش از حد روزانه که آنها متحمل می شوند را به گوش مقامات فرانسه برسانند.
گفته می شود در حالی که از تعداد نفرات آتش نشانان فرانسه در طول یک دهه اخیر کاسته شده اما ۱۵درصد ماموریت آنان افزایش داشته و این مساله به نارضایتی آتش نشانان حرفه ای که تعدادشان ۴۰هزار نفر را شامل می شود منجر شده است.
انتظار می رود ۱۰هزار نفر از آتش نشانان تظاهرات کنند. ماموران آتش نشان فرانسوی از ابتدای تابستان سال میلادی جاری تاکنون چندین بار بسیج شده اند. آنها عدم پاسخگویی وزارت کشور به مطالباتشان را محکوم می کنند.
شبکه رادیویی "فرانس بلو" هم روز سه شنبه گزارش داد: به ندرت شنیده می شود که آتش نشانان، عصبانیت خود را ابراز کنند اما اینها پس از سه ماه اعتراض و اعتصاب بی تاثیر، با فراخوان اتحادیه ها به خیابان های پاریس می روند. فهرست گلایه های آنها طولانی است. از کمبود مزمن منابع و نیروی انسانی رنج می برند و دولت را به دلیل قطع شدن خدمات عمومی مانند دسترسی به بیمارستان ها مقصر می دانند که این امر باعث شده تا میزان تماس غیر موجه با آتش نشانان افزایش یابد. آنها همچنین حمله های فیزیکی و کلامی به قشر آتش نشان را محکوم می کنند.
این آتش نشانان برای پایان دادن به این مسائل خیابان های پاریس را به اشغال خود در می آورند. در نهایت آنها از بابت حقوق بازنشستگی خود نگران هستند. راهپیمایی پاریس برای ساعت ۱۴ به وقت محلی پیش بینی شده و مراقبان بین بیمارستان ها باید به آتش نشانان ملحق شوند.
از مجموع ۲۴۷هزار آتش نشان در فرانسه، تنها ۱۶ درصد آنها حرفه ای هستند.
در اواسط ماه سپتامبر(شهریور) جمعی از وکلا، پزشکان، پرستاران و خلبانان و مهمانداران فرانسوی در اعتراض به برنامه اصلاحات نظام حقوق بازنشستگی دولت «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه، در پاریس راهپیمایی کردند.
پیش تر هم کارکنان بخش حمل و نقل فرانسه در پاریس هم در اعتراض به این برنامه دست به اعتصاب زده بودند.
حدود ۱۰ روز پیش هم کشاورزان معترض فرانسوی با مسدود کردن بزرگراهها و جادههای این کشور، به جمع مخالفان ضد سیاستهای «امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه پیوستند.
طبق گزارش کمیسیون حسابرسی فرانسه، کسری بودجه تامین اجتماعی در این کشور در سال ۲۰۱۸ میلادی به دنبال شکل گیری اعتراض های مردمی به سیاست های اقتصادی دولت و نارضایتی های عمومی ناشی از نظام سرمایه داری در فرانسه موسوم به جنبش جلیقه زردها به ۱.۲ میلیارد یورو رسید که بالاترین میزان در ۲ دهه گذشته بوده است.
لغو مالیات بر سوخت، حذف مالیات بر ساعات اضافه کاری و افزایش حداقل دستمزد از طریق پاداش دولتی در کنار افزایش قدرت خرید بازنشستگان از جمله وعدههای مهمی بود که رئیس جمهوری فرانسه در نشست مطبوعاتی روز پنجم اردیبهشت ۹۸ (۲۵ آوریل ۲۰۱۹) اعلام کرد.
فرانسه حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هزار بازنشسته دارد و طبق اصلاحاتی که امانوئل مکرون اعلام کرد قرار شد افرادی که حقوق بازنشستگی آنها کمتر از ۲ هزار یورو در ماه است، از طرح افزایش مالیات رفاه اجتماعی معاف شوند؛ طبق گفته وزیر کار فرانسه سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از بازنشستگان شامل این مورد اصلاحی شدهاند.
نظر شما