حجم تخریب بناهای تاریخی در برخی استان‌ها به صفر رسیده است

تهران- ایرنا- معاون سرمایه‌گذاری، امور حقوقی و مجلس وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بهبود وضعیت حقوقی و فرهنگی سبب شده، تخریب بناهای تاریخی کم و در برخی از استان‌ها به صفر برسد.

حسین اربابی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، افزود: هم اکنون مسیر خیلی خوبی را ریل گذاری کرده ایم. در حالی که طی سال های گذشته شاهد تخریب های متعدد در حوزه میراث فرهنگی بودیم امروز به دلیل مسائل حقوقی و فرهنگی شاهد این مشکلات نیستیم.
وی افزود: اقتصادی کردن بافت های تاریخی یکی از عوامل اصلی در حفظ این بناها از تخریب بوده و شهر یزد یکی از نمونه های آن است.
اربابی یکی از اتفاقات خوب دیگر  را کاهش فرایند بروکراسی در حوزه سرمایه گذاری گردشگری اعلام کرد و افزود: روند صدور مجوز های گردشگری کاهش یافته است به عنوان مثال پیش از این اخذ موافقت اصولی ۱۶ ماه به طول می انجامید ولی امروز به کمتر از یک ماه رسیده است.
اربابی افزود: درصدد هستیم اخذ موافقت اصولی به کمتر از یک هفته برسد که البته در برخی از استان ها اتفاق های خوبی افتاده است.
وی یکی از چالش های مهم در حوزه گردشگری را نیاز به تغییر نگرش دانست و گفت: نیازمند تغییر نگرش حاکمیت به حوزه گردشگری هستیم. هنوز نگاه به اقتصاد در حوزه نفت و کشاورزی است.
اربابی گفت: تمام ارکان نظام مانند دولت و مجلس شورای اسلامی باید نگرششان به سمت گردشگری برود زیرا بیشترین ظرفیت را برای ایجاد اشتغال پایدار دارد.
وی اضافه کرد: برای ایجاد شغل در بسیاری حوزه ها معمولا نیازمند سرمایه گذاری ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومانی هستیم، برای حوزه نفت نیز سرمایه ای بسیار بیشتر از این نیاز است در حالی که برای ایجاد شغل در حوزه گردشگری بوم گردی تنها نیاز به ۵۰ ما ۷۰ میلیون تومان است که بسیار به صرفه است.
اربابی با بیان این که سال گذشته بودجه سازمان میراث فرهنگی تنها یک هزار میلیارد تومان بود، ابراز امیدواری کرد تا با وزارت شدن این سازمان، تغییرات جدی بوجود آید.

بیش از ۴۵۰۰ پروژه گردشگری با سرمایه‌گذاری حدود ۲۰۰هزار میلیارد تومان در حال اجراست

وی همچنین با اشاره به اتفاقات خوب در حوزه حقوقی، گفت:  طی دو سال گذشته بیش از ۲۰ هزار نامه حقوقی را پاسخ دادیم که عمده این نامه‌ها فرآیند کارشناسی می‌خواست. کارشناسان این معاونت در این مدت در جلسات متعدد دادگاه شرکت کرده‌اند و اکنون خوشبختانه با تلاش‌های صورت‌گرفته تخریب‌های میراثی به‌شدت کاهش یافته و در برخی از استان‌ها این اتفاق تقریباً به صفر رسیده است که مهم‌ترین نمونه آن شهر یزد است.
اربابی گفت: در حوزه سمن‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد نیز شاهد اتفاقات بسیار خوبی در دو سال گذشته بوده‌ایم. سمن‌ها وظیفه دیده‌بانی خود را به‌خوبی انجام داده‌اند و شاهد فعالیت‌های بسیار خوبی از سوی سمن‌ها هستیم.
وی، گفت: در جذب سرمایه گذاران دو بعد داخلی و خارجی داریم، در بعد خارجی با وجود پروژه ایران‌هراسی از سوی آمریکایی‌ها، استقبال از حوزه سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری بسیار خوب و بی‌سابقه است. چند هفته پیش شاهد خبر خوش رتبه دوم ایران در سرعت رشد گردشگری بودیم که نشان‌دهنده ظرفیت بالای ایران در حوزه گردشگری است.
معاون سرمایه‌گذاری وزارت میراث فرهنگی، افزود: امروزه شاهد این هستیم که اتفاقات بسیار خوبی در حوزه ساخت اقامتگاه‌های بوم‌گردی روی داده است،  از جمله می‌توان به بوم‌گردی‌ها و بوتیک‌هتل‌ها اشاره کرد که نشان‌دهنده اطمینان به حوزه گردشگری است.

 در حال حاضر بیش از ۴۵۰۰ پروژه گردشگری با حجم سرمایه‌گذاری بالغ بر ۲۰۰هزار میلیارد تومان در حال اجرا است که ۹۰درصد این سرمایه‌گذاری آورده بخش خصوصی است.


وی اضافه کرد: تنها ۱۰ درصد آن تسهیلات ارائه شده است. این در حالی است که شاهد سرمایه‌گذاری در حوزه استارت‌آپ‌های گردشگری هستیم که حتی سرمایه گذاران خارجی نیز به حوزه ورود پیدا کرده‌اند. بسته‌های سرمایه‌گذاری چند زبانه توسط سفارتخانه‌های ما در کشورهای مختلف ارائه می‌شود.

اربابی ادامه داد: در برخی از استان ها از جمله خراسان رضوی،  بسته‌های سرمایه‌گذاری را تدوین کردیم که آن بسته‌ها می‌تواند ۱۶۰۰میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را به دنبال داشته باشد. یکی از موضوعاتی که در حوزه زیرساخت های گردشگری دنبال می کنیم ایجاد جاذبه های جدید گردشگری است. این در حالی است که موضوعاتی مانند گردشگری کشاورزی را در استان گلستان مورد توجه ما قرار گرفته و موضوع جذاب دیگری که دنبال می‌کنیم، اجرای طرح رایحه‌درمانی است.


اصل سرمایه، سرمایه گذاران خارجی در ایران تضمین شده است
اربابی تصریح کرد: وزارت اقتصاد ضمانت‌های کلی برای سرمایه گذاران خارجی پیش بینی کرده و اصل سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران خارجی تضمین شده است. در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز اقداماتی در خصوص بازنگری قوانین آغاز شده که برخی از آن ها قوانین مربوط به سرمایه‌گذاری است.
معاون سرمایه‌گذاری، حقوقی و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص ارائه تسهیلات از سوی بانک‌ها و لزوم تسهیل ارائه تسهیلات گفت: تمام تلاش خود را داریم انجام می‌دهیم که بانک ها را متقاعد کنیم که قوانین را تسهیل کند، خصوصا درباره تسهیلات در پروژه‌های روستایی این موضوع را به صورت جدی دنبال می‌کنیم. در این میان البته برخی از موسسات پولی و مالی از جمله صندوق کارآفرینی امید شاهد همکاری های بسیار خوب و ارائه تسهیلات آسان به سرمایه گذاران حوزه گردشگری از جمله حوزه روستایی هستیم.
اربابی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص زنجیره تأمین صنعت گردشگری نیز گفت: شاید یکی از اتفاقات بزرگی که در این حوزه افتاد، این است که برنامه‌ریزی که صورت گرفته است، در تمام حوزه ها انجام شده و صرفا برای زیرساخت‌های گردشگری نبوده است. حتی در حوزه حمل و نقل نیز وارد شدیم و دستورالعمل آن تدوین شده است. در حوزه روستاهای هدف گردشگری در حوزه راه و زیرساخت‌های عمرانی روستا این ها نیز جزو زنجیره تأمین ما هستند.

وی اضافه کرد: در این میان در ادامه تأمین زنجیره گردشگری در حوزه هتل‌داری و اقامت ارزان و برنامه‌ریزی‌شده، بوم‌گردی‌ها و هتل‌بوتیک‌ها را آغاز کرده‌ایم که تا کنون ۱۸۰۰ بوم‌گردی ثبت شده‌اند. سفرهای ارزان قیمت نیز این سفرها به صورت بسته ای ارائه می شود. در این خصوص البته  تفاهم نامه ای نیز با بانک گردشگری در حال اجرا داریم که بسته های سفر ارزان‌قیمت تدوین و اجرایی خواهد شد. برای این کار بانک گردشگری ۵۵۰میلیارد تومان در نظر گرفته است.
اتفاقات خوب در حوزه صیانت از آثار تاریخی

جذب ۲۰میلیون گردشگر در سند چشم انداز ۲۰ ساله مستلزم رشد ۲۰۰درصدی سالانه گردشگری است

این مقام مسئول در ادامه و در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درخصوص حمایت‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از بناها و آثار تاریخی، گفت: اقدامات خوبی صورت گرفته که به‌عنوان مثال می‌توان به تصویب قانون حمایت از مالکان و بهره‌برداران از آثار و بناهای تاریخی از سوی مجلس در چند ماه پیش اشاره کرد. در یکی از بندهای این قانون موضوع بسیار خوبی دیده شده و آن این است که اگر در بافت تاریخی تخلفی صورت گرفت با جریمه قابل رفع نیست بلکه باید کاملا برچیده و برداشته شود.
اربابی افزود: البته نباید فراموش کرد که ما یک‌میلیون سایت تاریخی، ۳۴ هزار اثر ثبت ملی و ۲۴ اثر ثبت جهانی داریم که نگهداری و حفاظت و صیانت از آن‌ها کار ساده‌ای نیست. ما نیازمند همکاری و کمک تمامی دستگاه ها و نهادها و عموم مردم و نیز رسانه‌ها در این خصوص هستیم.
معاون سرمایه‌گذاری، حقوقی و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش دیگری از این نشست خبری در سخنانی با اشاره به اهمیت تأمین زیرساخت‌های گردشگری در جذب گردشگر، اضافه کرد: اگر قرار است به جذب ۲۰میلیون گردشگر در سند چشم انداز ۲۰ ساله نظام برسیم، تاسیسات گردشگری ما باید سالانه ۲۰۰درصد رشد داشته باشد. تمام تلاشمان انجام می‌دهیم و شاهد رشد احداث هتل‌ها و تأسیسات گردشگری در دولت یازدهم و دوازدهم هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha