مهدی قربانی کرم روزچهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه از این تعداد ، ۴۷ هزار و ۷۴۷ تن زائر مرد هستند، اظهار داشت: از نقاط مختلف کشور ۲۳ هزار و ۳۵ زائر پذیرش شده اند و بیشترین تعداد زائر غیرایرانی از کشور پاکستان با تعداد ۳۵ هزار و ۶۳۵ تن است.
وی بیشترین تعداد زائران غیرایرانی را به ترتیب از کشورهای های پاکستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان، هند، ترکیه، عراق، روسیه، سوئد، اتریش و تایلند اعلام کرد و افزود: این قرارگاه تا ۱۲ آبانماه مصادف با پنجم ربیعالاول، آماده پذیرایی از زائران اربعین حسینی در این استان با مرکزیت مصلای قدس شهر قم است.
مصلای قدس، مسجد مقدس جمکران و آستان مقدس امامزاده جمال(ع) به عنوان سه مکان اصلی در شهر قم؛ آماده استقبال و پذیرایی از زائران اربعین حسینی در این استان هستند.
علاوه بر اسکان و پذیرایی از زائران در مصلای قدس؛ در محوطه ورودی مصلای نیز، غرفه هایی در زمینه های گوناگون برپا شده است و خدمات مختلفی را به زائران ارائه می دهند که از آن جمله می توان به غرفه های امر به معروف و نهی از منکر، پاسخگویی به شبهات، مشاوره تخصصی فضای مجازی و کتاب اشاره کرد.
در این غرفه های فرهنگی؛ کتاب و بروشورهایی به زبان های فارسی، عربی، اردو و انگلیسی درباره سیره زندگی امام حسین(ع)، موضوع مهدویت و نیز معرفی جریانات سلفی و تکفیری به مراجعان عرضه می شود.
در غرفه «تکریم زائر»، زائران کاروان های مختلف هنگام ورود به مصلای قدس در این غرفه مورد پذیرایی قرار می گیرند و ضمن خوشامدگویی به آنها، خدمات ارائه شده توسط این قرارگاه و نیز اماکن زیارتی شهر مقدس قم به آنها معرفی می شود.
همچنین در غرفههایی از این مکان ه، عکس هایی از دوران هشت سال دفاع مقدس و نیز پوسترهایی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در معرض دید زائران قرار گرفته است.
در یکی از غرفه ها نیز مبلغان حوزه علمیه پاسخگوی پرسش های زائران در زمینه شبهه های مختلف از جمله جریانات تکفیری هستند و با توجه به حضور زائران زیادی از پاکستان، مبلغی نیز به زبان اردو در این رابطه پاسخگوی مراجعهکنندگان است.
از جمله دیگر خدماتی که در این مکان به زائران توسط خادمان افتخاری زائران اربعین حسینی ارائه می شود؛ میتوان به خیاطی، آرایشگاه و افرادی که به صورت صلواتی اقدام به واکس زدن کفش زائران می کنند، اشاره کرد.
یکی دیگر از غرفه های این قرارگاه در محوطه مصلا، «ایستگاه نایب الشهید» است که در این غرفه زائران به انتخاب خود، به نیابت از یک شهید، زیارت عاشورا را قرائت می کنند؛ علاوه بر روایتگری درباره شهدا؛ در این غرفه عکس هایی از شهیدان و نیز کتاب هایی درباره زندگی نامه ایشان به مراجعه کنندگان عرضه می شود، همچنین زائران در دفتری دلنوشتههای خود را خطاب به شهیدان یادداشت می کنند.
یکی از غرفه های این قرارگاه که در زمینه بهداشتی و پزشکی به زائران خدمات ارائه می دهد و توسط پزشکان بیماران مورد مداوا قرار می گیرند، غرفه موکب درمانی حضرت رقیه(س) است.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قم، تاکنون در حدود ۵ هزار بیمار توسط پزشکان در این موکب درمانی ویزیت شده اند که بیشتر آنها از زائران غیرایرانی بودهاند.
محمدرضا قدیر، با اشاره به تامین داروی مورد نیاز موکب درمانی قرارگاه مردمی اربعین قم اظهار کرد: تاکنون ۹۰۰ میلیون ریال دارو توسط نیکوکاران حوزه سلامت، تهیه و در اختیار این موکب قرار گرفته است.
وی با اشاره به خدمات رسانی موکب درمانی مذکور تصریح کرد: این موکب به همت نیکوکاران و با نظارت و پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی قم در مصلای قدس دایر شده است و به زائران حسینی خدماترسانی می کند.
وی افزود: در این موکب درمانی، پزشکان عمومی و برخی از متخصصان بر اساس نوبت های تعریف شده، حضور دارند و به صورت رایگان اقدام به ویزیت می کنند و در صورتی که بیماری نیاز به حضور در مراکز درمانی داشت، از طریق اورژانس ۱۱۵ اعزام صورت می گیرد.
سال گذشته به ۱۲ هزار و ۵۸۰ زائر به صورت رایگان خدمات پزشکی و بهداشتی توسط این قرارگاه ارائه شد و امسال نیز ۱۶۰ پزشک و پرستار به صورت جهادی برای خدمت به زائران اعلام آمادگی کردهاند.
قرارگاه مردمی اربعین قم از سال ۱۳۹۵ به صورت خودجوش توسط تعدادی از طلبهها، دانشجوها و بسیجیها تشکیل شد و امسال برای چهارمین سال متوالی، آمادگی پذیرایی از ۳۰۰ هزار زائر اربعین حسینی را در این استان دارد.
این قرارگاه، سال گذشته از بیش از ۱۲۱ زائر ایرانی و غیرایرانی در ایام اربعین پذیرایی کرد که بیش از ۴۱ هزار تَن از این زائران از بانوان و حدود ۴۰ هزار تن از این افراد نیز از زائران غیرایرانی بودند.
۷۴۰۶/ ۶۱۳۳/
نظر شما