به گزارش روسیا الیوم، در بیانیه دفتر ویژه بازرسی محصولات راهبردی سوئد آمده است که این دفتر از روز سه شنبه همه مجوزهای صادره برای صادرات سلاح و تجهیزات نظامی به ترکیه را لغو کرده است.
بر اساس این بیانیه، سوئد در سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۳۰ میلیون یورو به ترکیه صادرات سلاح و تجهیزات نظامی داشته که رقمی بی سابقه است.
پارلمان سوئد جمعه گذشته خواستار تحریم تسلیحاتی ترکیه از سوی اتحادیه اروپا شده و تأکید کرده بود که این موضوع را در نشست های اتحادیه اروپا دنبال خواهد کرد.
عملیات نظامی ارتش ترکیه در شمال شرق سوریه با نام عملیات «چشمه صلح» با اعلام اردوغان در روز چهارشنبه ۱۷ مهرماه پس از آن آغاز شد که رئیس جمهوری آمریکا پیش از آن، خروج نظامیان کشورش از شمال شرق سوریه را اعلام کرده بود.
این عملیات، با مخالفتهای منطقه ای و بین المللی زیادی روبه رو شده است.
بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان و فرانسه در واکنش به حمله نظامی ترکیه به سوریه، صادرات تسلیحات خود به این کشور را به حال تعلیق درآورده اند.
اتحادیه اروپا در مخالفت با حمله ترکیه به شمال سوریه، آنکارا را تهدید به تحریم کرد؛ تحریمی که تهدید نخست وزیر ترکیه را به همراه داشت.
اردوغان هفته گذشته به کشورهای اروپایی هشدار داد که که ترکیه دروازه های خود را به روی سه میلیون و ۶۰۰ هزار پناهجوی سوری برای ورود به خاک اتحادیه اروپا خواهد گشود.
ارتش ترکیه از سال ٢٠١۶ به این طرف در دو عملیات سپر فرات (سوم شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دیماه ۹۶ تا چهار فروردین ۹۷) با همکاری گروههای تروریستی مورد حمایت خود، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله شهرهای الباب، اعزاز، جرابلس و عفرین در شمال این کشور را تصرف کرد.
نظر شما