۲۴ مهر ۱۳۹۸، ۱۰:۱۱
کد خبرنگار: 1469
کد خبر: 83519526
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دیوارهای ذهنی دانشگاه‌ها را برداریم

تهران - ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دیوار سبز دانشگاه تهران را نمی توان برداشت اما باید دیوارهای ذهنی برداشته شود و دانشگاه‌ها در تمام زمینه‌ها پاسخگوی نیاز جامعه باشند.

  «عباسعلی کریمی» روز چهارشنبه در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، فناوری و پژوهشی که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، افزود: باید از دانشگاه مطالبه کرد و باید دانشگاه پاسخگو داشته باشیم تا آنها بتواند مشکلات جامعه را حل کند.

وی ادامه داد: در بسیاری از دانشگاه های کشورها مرزها و دیوارهای فیزیکی را برداشته اند البته دانشگاه تهران نمی‌تواند دیوارهای سبز را بردارد اما می توان دیوارهای ذهنی را برداشت و دانشگاه را در تمام زمینه‌ها پاسخگوی جامعه کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تشکر از دکتر روحانی در خصوص نامه ارجاع داده شده به دانشگاه‌ها در سال جدید، اظهارداشت:  این مورد را به فال نیک گرفته و امیدواریم بدنه اجرایی کشور نیز با تاسی به جنابعالی مشکلات حوزه‌های مختلف کشور را به دانشگاه ارجاع دهند.

کریمی یادآور شد: در کشور ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی و ۱۵ دانشکده علوم پزشکی وجود دارد که مجموعا  ۶۵ دانشکده ودانشگاه علوم پزشکی حدود ۲۰ هزار هیات علمی و در حدود ۲۰۰ هزار دانشجو در رده‌های مختلف تحصیل می‌کنند.
وی با بیان این که از چهار جنبه از جمله آموزش و پژوهش، درمان و فناوری باید به دانشگاه های علوم پزشکی نگاه کرد، گفت: در حوزه آموزش و تربیت ۲۰۰ هزار دانشجو در رده‌های مختلف و نیازهای حوزه سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی وظیفه خود را انجام می‌دهند. گاهی مسائل حوزه درمان آنقدر حاد شده و فشار می‌آورد که حوزه آموزشی در این دانشگاه کمتر دیده می‌شود.
وی افزود: حوزه پژوهش با اینکه حدود ۱۳ درصد هیات علمی کشور را دارد اما حدود ۳۰ تا ۳۳ درصد تولیدات علمی و مقالات کشور به این حوزه اختصاص دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در حوزه فناوری در رشته هایی در دنیا حرف اول  یا نزدیک به اول را می زنیم. تولیدات مقاله ما در حوزه داروسازی و تعداد مقالات رتبه ششم است و برای اینکه کسی نگوید که این مقالات تنها کاغذ است استنادات که مسئله مهی است را  در همین رده رتبه هشتم را دارد.

کریمی تصریح کرد: این بدین معنی است که در این حوزه فعالیت‌های پژوهشی به بار نشسته و به فناوری و دارو تبدیل شده است و در این شرایط سخت به کشور کمک می‌کند.
وی حوزه سوم را درمان یا همان خدمات درمانی ذکر کرد و یادآور شد: کشور را این ۶۵ دانشگاه در بخش درمان و بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی اداره می‌کند و در تمام شرایط مختلف در ۴۰ سال گذشته در دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس را همین نظام سلامت توانست بار خود را تا انتها بکشاند.

وی به فعالیت حوزه پزشکی اشاره کرد و افزود: گاهی مراکز درمانی در جبهه‌ها آنقدر جلو بود که عراق به راحتی به تیم‌های پزشکی دسترسی پیدا می‌کرد و شهیدان زیادی همچون شهید کاظمی و هجرتی و ... به همین دلیل در خط مقدم به شهادت رسیدند. این بخش بار خوبی را در حوزه درمان و بیمارستان‌های دانشگاهی و خدمات درمانی به دوش می‌کشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۴ بیمارستان و حدود ۵ هزار تخت دارد که سالانه حدود ۶ میلیون بار مراجعه سرپایی به این بیمارستان‌ها است. منظور از ۶ میلیون مراجعه با درمانگاه ‌ها های تخصصی و مختلف و پاراکلینیک است یعنی حدود ۳و نیم میلیون نفر در سال به این درمانگاه‌ها مراجعه می‌کنند که حدود ۳۰۰ هزار نفر در سال بیمار بستری داریم و حدود ۲۲۰ هزار نفر آنها را عمل می‌کنیم که هزار نفر از آنها پیوند قلب و ریه و کبد و مغز استخوان انجام می‌دهند که یکی از افتخارات کشور است و درحوزه درمان تنها دانشگاه علوم پزشکی تهران این شاخصه‌ها را دارد.
کریمی تصریح کرد: دوران سخت جنگ را پشت سر گذاشته‌ایم، گفت: ممکن است نغمه‌های یاس توسط کسانی در دانشگاه‌ها گفته شود اما هنوز نسل قبلی همان نسلی که اراده گذران دوره جنگ را داشته هنوز در دانشگاه‌ها بوده و کار کرده و امیدوارند و قول می‌دهیم با حداکثر توان در دانشگاه‌ها کار کنیم.

وی گفت: گاهی باید هماهنگی هایی نیز انجام داده و مانع یاس در جامعه شویم و نگذاریم جملات منفی بر اساس جهالت در بیرون دانشگاه شکل بگیرد.

وی ادامه داد: سال‌ها در دانشگاه تلاش شده و بیش از ۵۰ درصد هیات علمی تمام وقت تلاش کردند که زحمت کمی نبوده و باید ۳ نکته را در جهت این اهداف پیش برد.

دانشگاه ها را تنها نگذارید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: باید جذابیت محیط دانشگاه را برای هیات علمی تمام وقت و اعضای دانشگاه حفظ کرد و نگذاریم با بعضی از اقدامات و تصمیمات دیگران را ناامید کرده و برای فرار مغزها برنامه ریزی کنند.
کریمی از رئیس جمهوری درخواست که این جذابیت‌های دانشگاه را در سخنرانی‌های خود به رخ بکشد  و افزود: چرا باید علیه آنان در رسانه رسمی خود صحبت کنیم. ما امروز درآمدهای عده‌ای را که کار می‌کنند کاملا کنترل می‌کنیم و به ولنگ و واری پرداخت معتقد نیستیم و به مالیات دادن و سقف داشتن در پرداخت معتقدیم، ولی چرا عده‌ای تلاش می‌کنند این را بی رویه نشان دهند، رسانه رسمی نباید این کار را انجام دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران خطاب به رئیس جمهوری گفت: ما از شما به عنوان رئیس شورای عالی سلامت انتظار داریم از این موضوع دفاع کنید. دانشگاه ها را در این زمینه تنها نگذارید. ما حرف خود را می‌زنیم ولی گاهی نیاز است از منابع مختلف نیز این دفاع صورت گیرد.

اعتماد اصل درمان در پزشکی است

کریمی نکته دوم را مسئله اعتماد عنوان کرد و یادآور شد: اگر ما به رشته پزشکی آمدیم در ذهنمان طبیب  و حکیم باشیم.

وی با بیان اینکه اعتماد اصل درمان در پزشکی است، تصریح کرد: این اعتماد باید حفظ شود. نمی شود که در رسانه رسمی و غیررسمی کشور جامعه‌ای را که پزشکی جنگ را به خوبی سپری کرد، وزیر بهداشت در سیل اخیر تا کمر در سیل فرو رفت و تمام رؤسای دانشگاه‌ها نیز حضور داشتند، همچنین مگر می‌شود که برای یک مورد کوچک و اتفاقی که در یک بیمارستان در گوشه‌ای افتاده آنها را نادیده گرفت.
وی گفت: روزانه صدها تصادف و اتفاقات دیگر در ارگان‌ها رخ می دهد که اینقدر بزرگ نمی‌شود که یک اتفاق ساده در یک گوشه کشور اینقدر فضای رسانه را پُر می‌کند. بنابر این نگذاریم اعتماد بین پزشک، جامعه پزشکی و مردم به وجود آید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: من طرفداری از پزشک نمی‌کنم بلکه از سلامت جامعه طرفداری می‌کنم. من معتقد به حفظ سلامت جامعه هستم و حفظ سلامت جامعه زمانی اتفاق می‌افتد که جامعه به پزشک خود اعتماد داشته باشد.
کریمی با بیان اینکه خود یک جراح قلب است، افزود: باید مریض به من اعتماد کند تا آن را جراحی کنم، اگر اعتماد نکند اجازه این کار را نمی‌دهد حتی اگر اجازه بدهد نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود. بنابر این باید برای این شکل گیری اعتماد تلاش کنیم. از شما تقاضا داریم به عنوان رئیس شورای عالی سلامت کشور در این زمینه نیز ما را کمک کنید.

تامین اجتماعی ۹۵۰ میلیارد تومان به علوم پزشکی تهران بدهکار است

کریمی افزود: برای تمام این موارد به یک شریک خوش قول نیاز داریم. من امروز به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۱ ماهه که برای این شریک خوش قول کار کرده‌ام که این شریک ۹۵۰ میلیارد تومان به من بدهکار است. ۵۰۰ میلیارد تومان آن پول دارو و تجهیزات پزشکی است

وی تصریح کرد: قانون من در دانشگاه علوم پزشکی این است که هیچ مریضی از بیمارستان بیرون نرود و این مساله ربطی به امروز ندارد، ۳۱ سال پیش در همدان که رئیس بیمارستان بودم همین اعتقاد را داشتم که مریض نباید از بیمارستان بیرون برود اما با ۵۰۰ میلیارد تومان پول دارو و تجهیزات که از این شریک خوش قول، خوش گفتار، دیرگریز پای، غیر قابل رویت تامین اجتماعی  طلب داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران از رئیس جمهوری خواست تا راه حلی پیشنهاد بدهد که چگونه بیمار را بیرون نفرستند و افزود: البته باز هم بیرون نمی فرستیم و البته اگر این شریک خوش قول شود ما هم قول می دهیم مشکلی برای مردم ایجاد نشود.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران: باید کمک کرد جوان ها در مملکت بمانند

امیرعلی سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: باید کمک کرد جوانان در مملکت بمانند و امید را در دل آنان روشن نگه داشت.

وی در ادامه مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی به نمایندگی از اساتید دانشگاه اظهار داشت: مهاجرت نخبگان از تمامی دنیا به اروپا و آمریکای شمالی وجود دارد و این مهاجرت تنها در باره فرار نخبگان و دانشگاهیان نیست بلکه در رقابت های شدید سرمایه ای و بازارهایی که مبتنی بر بازار آزاد نیست، حفظ سرمایه های انسانی اهمیت می یابد.

وی در این مراسم که با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزارشد، بر لزوم جلوگیری از مهاجرت نخبگان تاکید کرد و با اشاره به راهکارهای جلوگیری از مهاجرت نخبگان افزود: شرکت های آمریکایی برای نگه داری نیروهای حرفه ای خود به پول اهمیت نمی دهند بلکه شایسته سالاری را در شرکت های خود اجرا می کنند. در این شرایط سوابق افراد بسیار شفاف بوده و در معرض دید همگان قرار می گیرد.

پیش بینی پذیری از دیگر راهکارهایی بود که سهراب پور به آن اشاره کرد و گفت: باید پیش بینی پذیری کرد؛ همانگونه که دانشجویان پزشکی می آموزند چگونه شرایط پر استرس اورژانس را مدیریت و آن را برای بیماران و همراهان پیش بینی پذیر کنند.

وی افزود: مشارکت و ایجاد احساس شنیده شدن نیز از دیگر راه هایی است که شرکت های بزرگ برای نگه داری و حفظ نیروهای حرفه ای خود به کار می بندند و در آخر نیز به کارگیری رفتار منطقی و به دور از تناقض نیز از دیگر راهکارها است. در غیراین صورت دانایان شرکت ها از آن ها خارج می شوند.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه با تاکید بر کاهش تناقض و افزاش شفافیت، عینیت و استدلال تصریح کرد: اصلا سهمیه بد نیست. شهدا تاج سر ما هستند. فرزندی که در دو ماهگی پدر خود را در جبهه ها از دست داده است تا کنکور شرایط بسیار سخت تری را نسبت به کسی که در ناز و نعمت بزرگ شده، گذرانده است.

سهراپ پور ادامه داد: در چنین شرایطی عقلا باید به صورت شفاف و عینی مسائلی مانند کنکور را حل کنند و افراد را به مشارکت بطلبند. ممکن است تصمیم گیران مملکت تصمیماتی در باره ماندن سهمیه یا کاهش آن بگیرند که در این صورت جای برای دلخوری مخالفان با شنیدن دلیل و شفافیت باقی نمی ماند.

وی افزود: رشد علم سرعت عجیبی یافته است و در برخی منابع عنوان می شود که سرعت دو برابری رشد علم تا سال ۲۰۲۰ به کمتر از دو ماه تقلیل می یابد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: منظور از علم نیز همانند علم ادبیات، هنر، جامعه شناسی و علوم پیچیده امروزی مانند علم اقتصاد رفتاری است. در چنین شرایطی انسان همه چیز دان نمی توان یافت.

سهراپ پور با تاکید بر وجود دانشجویان و جوانان نخبه عنوان کرد: دانشجویان نخبه در دانشگاه ها مانند دانشگاه تهران بسیار هستند. این افراد از میان چند صد هزار نفر جایگاه دوم یا پنجم را کسب می کنند و وارد دانشگاه می شوند. این نشان می دهد که آنان ده ها برابر قوی تر و با استعدادتر از سایرین هستند.

وی افزود: البته چنین نخبگانی تنها با آزمون کنکور یافت نمی شوند. ما خیلی کنکور را دوست نداریم اما نمی توان گفت فردی که از میان ۶۰۰ هزار نفر، جایگاه دوم را کسب می کند، اشتباه ارزیابی شده است. چرا که نخبگان پس از ورود به دانشگاه نیز در امتحانات گوناگون و المپیادهای دانشجویی شرکت می کنند.

سهراب پور نخبگان کشور را ژنرال نامید و عنوان کرد: ژنرال ها بسیار قیمتی هستند چرا که حل چالش های اقتصادی، فرهنگی، نانوتکنولوژی یا علوم پیشرفته نظامی باید توسط آن ها صورت گیرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر وضعیت روشن و امیدوارکننده کشور در پنج سال آینده گفت: جوانان این مملکت در سطح بالای علمی قرار دارند و تنها باید آنان را حفظ کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha