بهره‌برداری از تصفیه‌خانه شیرابه در سراوان، کمتر از سه ماه آینده

رشت - ایرنا - شهردار رشت گفت: مشکلی برای احداث تصفیه خانه شیرابه در سایت سراوان رشت نداریم و برای اتمام این تصفیه خانه ، عملیات در دو شیفت کاری با سرعت در حال انجام است و طبق برنامه ریزی ها، اگر موانع و مشکلی پیش نیاید، کمتر از سه ماه آینده به بهره برداری می رسد.

ناصر حاج محمدی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، با اشاره به برگزاری جلسه ای در ششم مهرماه جاری در فرمانداری شهرستان رشت و تاکید بر تسریع در احداث تصفیه خانه شیرابه رشت افزود: بعد از آن جلسه، پیمانکار با سرعت وارد کار شد که در زمان حاضر روند کار بدون هیچ مشکلی در حال انجام است.

وی با اشاره به ایرادات وارده به طراحی سوله مربوط به تصفیه خانه شیرابه در فرمانداری رشت و رفع مشکل در این باره اظهار داشت: طراحی اولیه و نوع سوله تغییر کرد، طرح بهینه سازی شد و طراحی فونداسیون و سازه سوله ۱۰۰ درصد تغییر کرده و مشکل و ایرادات وارده رفع شده است.

وی با اشاره به اتمام عملیات بتن مگر (بتن مگر در واقع یک بتن با عیار سیمان کم است که به منظور آماده سازی بستر خاکبرداری شده برای آرماتوربندی و صفحه گذاری اجرا می شود) ، تصریح کرد: زیرسازی های لازم در حال انجام است تا دستگاه ها پس از اتمام فونداسیون ، به راحتی نصب شوند.

شهردار رشت در ادامه با اشاره به موضوع برق تصفیه خانه شیرابه سراوان رشت و ایجاد فشار قوی نیز بیان داشت: برای این کار نیاز به مبالغی بود که در شورای تامین مصوب شد و اداره برق بایستی با سرعت بیشتری این مهم را به سرانجام برساند.

وی با بیان اینکه در زمان حاضر، مشکلی برای احداث تصفیه خانه شیرابه در سایت سراوان رشت نداریم و برای اتمام این تصفیه خانه با تمام توان پای کار هستیم، خاطرنشان کرد: عملیات در دو شیفت کاری با سرعت در حال انجام است و بر اساس برنامه ریزی اگر موانع و مشکلی پیش نیاید، کمتر از سه ماه آینده به بهره برداری می رسد.

حاج محمدی در ادامه گفت و گو با خبرنگار ایرنا، درباره احداث دستگاه زباله سوز در رشت اظهار داشت: زمین زباله سوز به پیمانکار تحویل شده، مهندسی مشاوره مربوط به ساخت سوله و سایر اقدامات مربوط به تامین اعتبار انجام شده و در زمان حاضر، هیچ مشکلی در این باره نداریم و تنها پیمانکار بایستی کار را آغاز کند. 

شهردار رشت ظرفیت دستگاه زباله سوز در رشت را ۶۰۰ تن عنوان و خاطر نشان کرد: پروژه ساخت و بهره برداری از دستگاه زباله سوز در رشت بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه در بردارد.

وی درباره شرکت کود آلی گیلان و  انتقال زباله ۱۱ شهر استان برای تفکیک و تبدیل به کمپوست به این مجموعه بیان داشت: بخشی از زباله کلانشهر رشت نیز برای پردازش، تفکیک و انجام کمپوست به این شرکت منتقل می شود.

وی خاطرنشان کرد: شرکت کود آلی گیلان در منطقه لاکان رشت دارای ظرفیت اسمی ۵۰۰ تن با ۲۴ سال سابقه فعالیت است که با توجه به زیرساخت های موجود و فرسودگی ماشین‌آلات، امکانات فعلی این کارخانه برای تولید کمپوست جوابگو نیست. 

حاج محمدی خاطرنشان کرد: در این باره با دولت وارد مذاکره شدیم و پذیرفتند که شرکت کود آلی گیلان بهسازی و مرمت شود و به ظرفیت اسمی واقعی خود یعنی ۵۰۰ تن برسد.

وی با اشاره به ساخت دو سوله جدید شش هزار مترمربعی (در مجموع ۱۲ هزار مترمربع) برای تولید کمپوست تصریح کرد: این سوله ها در حال ساخت است و اعتبار مورد نیاز تخصیص داده شده است.

در زمان حاضر، شهرداری رشت با برخورداری از ۵۵ درصد از سهام شرکت کود آلی استان گیلان، بیشترین سهم را در میان دیگر شهرداری های استان دارد.

اهالی منطقه سراوان رشت، بیش از سه دهه است که شاهد دفن زباله در جنگل‌های این منطقه هستند و تمامی آزارهای ناشی از انباشت زباله را تحمل می کنند. پاداش این صبوری و شکیبایی، اهتمام و جدیتی بیشتر از سوی مسئولان است تا با احداث تصفیه‌خانه شیرابه و دستگاه زباله‌سوز، پایانی بر رنج‌های مردم این منطقه باشد. منطقه سراوان رشت با درختانی سر به فلک کشیده از مناطق زیبا و دیدنی استان گیلان است، این منطقه در ۱۷ کیلومتری کلانشهر رشت بیش از سه دهه است که محلی برای تخلیه زباله شده، روزانه ۸۰۰ تا یک هزار تن زباله برای دفن به این محل انتقال داده می شود که این مهم موجب نگرانی مردم منطقه شده است. دفن زباله در دل درختان سر به فلک کشیده سراوان رشت، بوی نامطبوع و وجود حشرات موذی در منطقه ، هر چند وقت، موجب اعتراضات مردم سراوان می شود به طوری که در سال ۹۶ تعدادی از اهالی در اعتراض به وضعیت نابسامان دفن زباله، با تجمع در مقابل درب ورودی محل انباشت زباله راه عبور ماشین های حمل زباله را بستند اما با حضور مسئولان و قول آنان برای رفع مشکل، کوتاه آمدند.

از سوی دیگر شیرابه های ناشی از زباله در محل دفن، به شدت نگران کننده است؛ به گفته عباس شمسی از اعضای شورای اسلامی منطقه سراوان رشت، شیرابه ها به رودخانه های گوهررود و زرجوب و در نهایت به تالاب انزلی ریخته می شود. هر چند از دو سال گذشته در پی اعتراضات مردمی و به دنبال آن قول مسئولان به مردم سراوان به منظور کاهش بوی نامطبوع و از بین بردن مگس های آزار دهنده اقداماتی در این منطقه انجام گرفت؛ اما رفع ریشه ای مشکل و شتاب در ساماندهی محل دفن زباله در این منطقه و عملیاتی شدن برنامه هایی از جمله احداث دستگاه زباله سوز و تصفیه خانه شیرابه، نیازمند توجه جدی مسئولان استانی و کشوری است. 

رشت، دارای حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت ثابت است که در طول روز به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر می رسد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha