پذیرایی و اسکان زائران اربعین توسط سپاه کرمانشاه

کرمانشاه- ایرنا- دبیرستاد اربعین سپاه پاسداران انقلاب‌اسلامی در کرمانشاه اعلام کرد که این نهاد نظامی به منظور اسکان زائران اربعین حسینی (ع) در تمام شهرستان‌های استان، محل‌های را برای اسکان و پذیرایی ایجاد کرده‌است.

علی علیزاده روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهارداشت: این محل های اسکان در تمام شهرستان های طول مسیر زائران اربعین حسینی و دیگر شهرستان ها برپا شده است.

وی با بیان اینکه تمرکز محل های اسکان سپاه در قصرشیرین و مرکز استان است، گفت: در شهر کرمانشاه پنج محل اسکان باظرفیت بیش از پنج هزار نفر و در شهر قصرشیرین نیز پنج سوله به منظور اسکان روزانه پنج هزار نفر آماده شده است.

دبیر ستاد اربعین سپاه در کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون حجم عظیمی از زائران در مراکز اسکان سپاه ساماندهی شده اند، گفت: به منظور رفاه حال زائران در کنار محل های اسکان سرویس های بهداشتی و حمام های سیار هم تدارک دیده شده است.

علیزاده با اشاره به برپایی چهار موکب و آشپزخانه توسط سپاه در استان کرمانشاه، بیان کرد: موکب و آشپزخانه سپاه که در شهر قصرشیرین مستقر هستند، در هر وعده به بیش از ۱۰ هزار نفر غذا می دهند؛ ۲ موکب نیز در یادمان مرصاد برپا هستند که از زائران در مسیر تردد پذیرایی می کنند.

وی در رابطه با خدمات بهداشتی سپاه به زائران اربعین حسینی گفت: سپاه نبی اکرم یک بیمارستان صحرایی را در شهر قصرشیرین و یک پایگاه بهداشتی را در پایانه مرزی خسروی ایجاد کرده و آمبولانس های سپاه در طول مسیر به زائران خدمات ارائه می کنند.

امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.

«هوشنگ بازوند» استاندار کرمانشاه با بیان اینکه هر روز بین ۱۰ تا ۱۵ هزار زائر اربعین حسینی (ع) از مرز خسروی عازم کربلا می‌شوند، گفته است: تاکنون حدود ۱۴۰ هزار زائر از این مرز عازم عراق شده‌اند.

زائران اربعین حسینی می‌توانند از ساعت هفت تا ۱۶ از مرز خسروی خارج شوند اما ورود زائران از آن تا ساعت یک نیمه شب مجاز است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۴، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.     

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.     

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است. 

اخبار مرتبط