ائتلاف آمریکا، انگلیس و استرالیا برای تضعیف رمزنگاری سرتاسری اطلاعات

تهران- ایرنا- پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا از برنامه واشنگتن، لندن و کانبرا برای تضعیف رمزنگاری سرتاسری ارتباطات خصوصی کاربران به واسطه فیس‌بوک پرده برداشت.  

ادوارد اسنودن در ادامه افشای اسناد طبقه‌بندی شده برنامه نظارتی دولت آمریکا، در یادداشت خود در روزنامه انگلیسی گاردین، می‌نویسد: در هر کشور جهان امنیت رایانه‌ها ضامن روشن نگه داشتن چراغ‌ها، بسته نگه داشتن سدها و در جریان بودن سیستم حمل و نقل است. بیش از نیم دهه است که آسیب‌پذیری رایانه‌ها و شبکه‌های کامپیوتری در صدر فهرست ارزیابی تهدیدات جهانی نهادهای اطلاعاتی آمریکا قرار دارد، یعنی بالاتر از تروریسم، بالاتر از جنگ. تراز بانکی افراد، تجهیزات بیمارستان‌های محلی و انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا تنها چندین نمونه از موارد متعددی هستند که که به امنیت رایانه‌ای وابسته‌اند. 

حال در بحبوحه یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های تاریخ در زمینه امنیت رایانه‌ای، دولت آمریکا در کنار دولت‌های انگلستان و استرالیا در تلاش برای تضعیف تنها روش موجود برای حفاظت مطمئن از اطلاعات جهان یعنی رمزگذاری داده‌ها (encryption) هستند.

رمزنگاری یا رمزگذاری (Encryption) فرآیند تبدیل و ذخیره اطلاعات با استفاده از یک الگوریتم خاص برای محافظت از آنهاست. در هر رمزگذاری یک کلید الگوریتم وجود دارد که تنها در اختیار خود رمزگذار است.

اگر این دولت‌ها به هدف خود برسند، زیرساخت‌های عمومی و زندگی خصوصی ما برای همیشه ناامن خواهد شد.

به زبان ساده، رمزنگاری یک روش حفاظت از اطلاعات و راه اصلی برای تضمین امنیت ارتباطات دیجیتال است. هر ایمیلی که می‌نویسید و هر واژه‌ای که جستجو می‌کنید در فضای مسموم اینترنت منتقل می‌شود. اوایل همین ماه، آمریکا در کنار انگلستان و استرالیا از فیس‌بوک خواستند تا یک «در پشتی» یا حفره‌ای جدی در پیام‌رسان‌های رمزنگاری شده خود ایجاد کند که به هر کس که کلید این در پشتی را داشته باشد اجازه دسترسی را به ارتباطات خصوصی کاربران دهد. فیس‌بوک تاکنون در برابر این درخواست مقاومت کرده است.  

اگر رمزنگاری از روی ترافیک اینترنتی برداشته شود، هر دولت، شرکت یا مجرمی می‌تواند رونوشتی از آن را بدزدد و به طور مخفیانه اطلاعات شما را برای همیشه ثبت و ضبط کند. با این وجود اگر این ترافیک را رمزنگاری کنید، اطلاعات شما قابل خواندن نخواهد بود و تنها افرادی که کلید رمزگشایی ویژه را دارند می‌توانند قفل آن را باز کنند.

سیستم‌های ارتباطی مبتنی بر رمزگذاری سرتاسری طراحی شده‌اند تا پیام‌های ارسالی تنها توسط فرستنده و گیرنده موردنظر قابل خواندن باشد، حتی اگر این پیام‌های قفل و رمزنگاری شده به دست یک نفر سوم غیرمعتمد مثل یک شبکه اجتماعی چون فیس‌بوک بیفتد.  

جالب است که چطور زمانی که یک کمپانی به خطرناکی فیس‌بوک دست‌کم ظاهرا خواستار اجرای یک فناوری‌ است که با محدود کردن قدرت خود امنیت کاربران را بالا می‌برد، دولت آمریکا نسبت به آن انتقاد دارد. این انتقادات ریشه در آن دارد که در این صورت دولت واشنگتن دیگر نمی‌تواند از فیس‌بوک به عنوان گنجینه در دسترس زندگی خصوصی افراد استفاده کند.

به نوشته اسنودن، توضیح صحیح در مورد این که چرا آمریکا، انگلیس و استرالیا به دنبال خلاص شدن از شر رمزنگاری سرتاسری هستند، بیش از آن که در مورد امنیت عمومی باشد، در مورد قدرت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha