کتاب‌ها از پیام عاشورا می‌گویند

تهران - ایرنا - در آستانه اربعین حسینی، کتاب‌هایی بخوانیم که به شناخت قیام عاشورا کمک کنند.

اربعین حسینی در راه است، جهانی چهل روز در رثای امام سوم شیعیان گریست. عزاداری برای امام حسین(ع)، می‌تواند سوگواره‌ای مبتنی بر شناخت و آگاهی باشد، اگر اندوه را با دانستن، هم داستان کنیم.

شناخت عاشورا

هدف قیام عاشورا و نهضت امام حسین (ع)، هنوز هم موضوع مهمی است که بسیاری از پژوهشگران را به سوی خود جلب می‌کند. از این رو یکی از پژوهشگران صاحب نظر، به تبیین این مساله از نگاه تازه پرداخته است.

محمد اسفندیاری اسلام‌پژوه، تاریخ‌نگار و سرپرست دانشنامه امامت است که پژوهش‌های ارزشمندی درباره قیام عاشورا دارد، کتاب عاشوراشناسی، پژوهشی درباره‌ هدف امام حسین (ع) ، یکی از مهم‌ترین آثار درباره قیام عاشوراست که بسیار هم مورد توجه اندیشمندان این حوزه قرار گرفته است.

این کتاب سه فصل دارد که در فصل اول هدف‌شناسی قیام، موضوعات و متون مورد اختلاف درباره هدف امام از حرکت به سوی کوفه، بررسی شده‌اند و به تفکیک موضوع هر کدام مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

در فصل دوم کوفه، انتخاب درست امام، دلیل انتخاب شهر کوفه بررسی شده است که در این چارچوب دلایل و اهمیت این انتخاب و موافقان و مخالفان آن تحلیل شده است.

در فصل سوم دیدگاه گذشتگان، نویسنده به بیان نظرات اندیشمندان می‌پردازد و دیدگاه‌های امام‌شناسانی چون شیخ مفید، شیخ طوسی، شیخ طبرسی و دیگران را بازگو و تحلیل می‌کند.

عاشوراشناسی، پژوهشی درباره‌ هدف امام حسین (ع) اثر محمد اسفندیاری است و در ۳۵۲ صفحه توسط نشر نی منتشر شده است.

بانوی نینوا

بارها خوانده و شنیده‌ایم کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود، کتاب بانوی نینوا این مساله را به روشنی توضیح می‌دهد که این شخصیت مهم و اثرگذار تاریخی، چگونه برای این رساندن این پیام آماده شد و چگونه پیام عاشورا را به گوش مردم جهان رساند.

بانوی نینوا، با ادبیات دلنشینی نوشته شده و حقایق را با قلمی شاعرانه بازگو می‌کند، این کتاب از میلاد حضرت زینب کبری (س) آغاز می‌شود و بخش های مختلف زندگی ایشان را تا سال ۶۲ قمری و درگذشت‌شان، بازگو می‌کند.

ب‌ه‌اءال‌دی‌ن‌ ق‌ه‌رم‌ان‌ی‌ن‌ژاد ش‌ائ‌ق، استاد دانشگاه تهران، در این کتاب با استناد به واقعیت‌های تاریخی، در سرفصل‌هایی چون همچون زینت پدر، مونس مادر، ماجرای مباهله، اولین مصیبت، آموختن شیوه دفاع از حریم ولایت، راوی خطبه مادر، غم هجران، ازدواج با عبدالله بن جعفر، با امیرالمومنین (ع) در کوفه، داغ عباس (ع)، ساعت وداع، سخت‌ترین شب زینب (ع)، کوچ اسرا، شیرزن زهرایی در کوفه، به سوی شام، در شام بلا، خطابه‌ای تاریخی، بازگشت از شام ویران، نوشته و نقش ایشان در واقعه کربلا و پس از آن در محافظت از جان امام سجاد (ع) بررسی کرده است.

بانوی نینوا، نوشته ب‌ه‌اءال‌دی‌ن‌ ق‌ه‌رم‌ان‌ی‌ن‌ژاد ش‌ائ‌ق‌ در ۲۳۲ صفحه، به چاپ رسیده و انتشارات سازمان تبلیغات اسلامی، انتشار آن را بر عهده داشته است.

کودکان و قیام عاشورا

یکی از راه‌های مناسب برای آشنایی کودکان با زندگی امامان معصوم، قصه‌ها و کتاب‌ها هستند. امام حسین (ع) و شخصیت والای رفتاری و خلقی‌شان، می‌تواند الگوی مناسبی برای کودکان باشد.

گل سرخ آزادی، کتابی مصور با هشت قصه از زندگی امام حسین(ع) برای کودکان است که داستان‌های آن از ولادت تا شهادت امام را در بر می‌گیرد و این عناوین را دارد: مهمان کوچک دوست داشتنی، دلاور جوان، هدیه‌ای از خزانه‌دار بهشت، پسر چشم کبود، گل سرخ آزادی، سپاه تشنه، تکه نان شادی بخش و آخرین یاور.

این کتاب با استفاده از روایت‌های تاریخی و برگرداندن آن‌ها به زبانی کودکانه، گوشه‌هایی از زندگی امام سوم را به تصویر کشیده که سالار شهیدان را به درستی به کودکان معرفی کند.

نویسنده این کتاب مسلم ناصری است و تصویرگری آن را اسماعیل چشرخ بر عهده داشته است.

گل سرخ آزادی را انتشارات به نشر در ۶۴ صفحه چاپ و منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha