آرای دیوان عدالت اداری در خصوص بورسیه‌ها بررسی می‌شود

تهران - ایرنا - هیات عالی جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها تصویب کرد: فرآیند اجرایی آرای اخیر صادره توسط دیوان عدالت اداری در خصوص بورسیه‌ها ظرف مدت ۲ ماه توسط هیات عالی تجدیدنظر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بررسی شود.

جلسه ۲۳۷ هیات عالی جذب اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست محمدعلی کی نژاد و با حضور سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

به گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای این جلسه دکتر کی‌نژاد رئیس هیات عالی جذب در خصوص ورود دیوان عدالت اداری مبنی بر لزوم استخدام فارغ‌التحصیلان «راتبه» بورسیه گفت: احکام صادره از سوی دیوان عدالت اداری به پنج دسته تقسیم می شوند که شامل تأکید بر طی فرآیند جذب، رد صلاحیت متقاضی، موظف نمودن رئیس دانشگاه به صدور حکم، صادر نمودن حکم انفصال‌ازخدمت برای رئیس دانشگاه، لغو حکم متقاضی با توجه به ارزیابی علمی متقاضی و عدم هم‌ترازی دانشگاه است.
در این رابطه نماینده دیوان عدالت اداری گفت: دیوان عدالت اداری صرفاً نسبت به شرایط شکلی و رعایت فرآیند قانونی وارد رسیدگی شده و در موارد ماهوی وارد رسیدگی نمی‌شود.  
وی به مصوبه ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و افزود: بر اساس این مصوبه دیوان عدالت اداری نمی‌تواند وارد ماهیت و شئون علمی شود و تاکنون ۷۲ حکم توسط دیوان عدالت اداری برای بورسیه‌ها صادرشده است.  
در ادامه این جلسه توضیحاتی درخصوص برگزاری سه فراخوان بورسیه در سال های ۹۶ و ۹۷ و ۹۸  و بررسی بورسیه‌ها در هیات عالی جذب دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه فرهنگیان ارائه شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه ضمن بیان ارجاع موضوع راتبه‌ها توسط شورای معین به هیات عالی جذب تأکید کرد: بنا به درخواست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصوبه ۶۳۰ مشمول موضوع راتبه‌ها هم می‌شود و از این‌رو روند رسیدگی به مستندات علمی و متقاضیان جذب، روند دقیقی است.  
عاملی ادامه داد: باید سعی کنیم موضوع در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حل شود که نیازی به ورود دستگاه قضایی نباشد.
حجت‌الاسلام‌و المسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز گفت: گره و مشکل اصلی مسئله راتبه‌ها سیاسی شدن موضوع بود که این اشتباه باعث شد حل مشکل راتبه‌ها با دشواری مواجه شود.  
نماینده فنی هیات عالی جذب گزارشی با اشاره به برگزاری فراخوان‌های سال های ۹۶ و ۹۷  خاطرنشان کرد: ۱۳۱ نفر دارای حکم بورس و مدرک دکترا بودند که از این تعداد ۲۵ نفر جذب‌شده‌اند و ۲۱ نفر در حال طی کردن فرآیند جذب هستند.
وی افزود: درباره بقیه افراد با دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه فرهنگیان رایزنی صورت گرفته است.  
زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: به دلایلی به تعدادی از بورسیه‌ها ظلم شده است که از این‌رو بهتر است فراخوان بورسیه ۹۸ یک ماه دیگر تمدید شود تا تمامی بورسیه‌ها بتوانند ثبت‌نام کنند.
وی افزود: به‌عنوان ارائه راهکار برای جذب بورسیه‌ها بهتر است که در صورت عدم نیاز در دانشگاه‌ها، از آن‌ها در اندیشکده‌ها استفاده شود.
کی‌نژاد رئیس هیات عالی جذب هم گفت: ما نمی‌توانیم حق تظلم‌خواهی شهروندان را سلب کنیم چون این کار خلاف قانون اساسی است و البته بهتر است که مشکلات مربوط به آموزش عالی به نهادهای قضایی ارجاع نشود.
وی افزود: هم‌اکنون هماهنگی و ارتباط خوبی میان آموزش عالی و قوه قضائیه ایجاد شده است.
در این جلسه مصوب شد فرآیند اجرایی آرای اخیر صادره توسط دیوان عدالت اداری در خصوص بورسیه‌ها، ظرف مدت ۲ ماه توسط هیات عالی تجدیدنظر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بررسی و انجام شود.
همچنین مصوب شد با رعایت چارچوب مصوبه ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی، کلیه پرونده‌هایی که به تشخیص دیوان عدالت اداری در صلاحیت رسیدگی آن دیوان می‌باشد، توسط شعب منتخب دیوان عدالت اداری پس از کسب نظر هیئت عالی تجدیدنظر وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی، رسیدگی و منجر به صدور رأی شود.
در ادامه تأکید شد: دبیران هیات عالی تجدید نظر موظف به ارسال نظر هیات عالی به شعب مزبور طی مهلت ۴۵ روز هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha