۲۵ مهر ۱۳۹۸، ۹:۴۷
کد خبرنگار: 2207
کد خبر: 83520748
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توسعه کشت گلخانه‌ای راهکار ادامه حیات کشاورزی است

بیرجند-ایرنا-رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: توسعه کشت گلخانه‌ای تنها راه ادامه حیات کشاورزی در استان با توجه به خشکسالی­‌های ۲۰ ساله است.

غلامرضا قوسی چهارشنبه شب در نشست ستاد توسعه گلخانه‌­های خوسف افزود: میزان برداشت محصول در گلخانه­‌ها نسبت به زمین‌های کشاورزی ۱۰ تا ۱۵ برابر است.

وی یادآور شد: با توجه به تفاهم‌نامه امضا شده در زمینه کشت گلخانه‌ای، برنامه‌ریزی لازم برای توسعه و کشت گلخانه‌ها در استان در یک برنامه دو ساله با میزان اشتغال‌زایی ۸ هزار نفر و ارزآوری ۵۰۰ میلیون دلار انجام شده است.

وی ادامه داد: سند سازگاری با کم‌آبی به عنوان نخستین استان در کشور در استان خراسان جنوبی به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد و یکی از اولویت‌های این سند توسعه گلخانه است.

قوسی از ابلاغ برش شهرستانی سند نهضت گلخانه‌ه­ا خبر داد و گفت: هیچگونه محدودیتی برای افزایش میزان سطح و تعداد گلخانه­‌ها در شهرستان­‌ها وجود ندارد.

وی افزود: از محل بند الف تبصره ۱۸، تسهیلاتی با سود هفت درصد و بازپرداخت پنج ساله پیش‌بینی شده و هیچگونه محدودیتی در میزان پرداخت تسهیلات نخواهیم داشت.

وی اظهار داشت: تاکنون پرونده ۲۱۶ نفر برای دریافت تسهیلات تکمیل شده و در مرحله پرداخت در بانک­‌های عامل هستند.

فرماندار خوسف نیز در این نشست گفت: مجتمع گلخانه‌­ای محمدیه این شهرستان در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار به عنوان بزرگترین مجتمع گلخانه‌­ای استان، ۵۴ واحد پیش‌بینی شده که از این میزان ۳۴ واحد واگذار و ۲۰ واحد نیز فعال است.

محمد شفیعی ادامه داد: به علت کمبود میزان آب برداشتی امکان واگذاری مابقی واحدها وجود نداشته که با پیگیری‌های انجام شده در سال گذشته میزان آب برداشتی از این مجتمع از ۲ لیتر بر ثانیه به ۵ لیتر و با دستور استاندار این میزان به ۱۰ لیتر بر ثانیه افزایش پیدا کرده است که با این میزان مابقی این واحدها نیز به‌زودی واگذار خواهد شد.

وی یادآور شد: تفاهم‌نامه منعقد شده در خصوص نهضت گلخانه‌ای و همچنین تسهیلات از محل بند الف تبصره ۱۸، فرصتی مناسب جهت توسعه ایجاد گلخانه­‌ها را فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه توسط مرکز تحقیقات کشاورزی در محمدیه کارهای بسیار خوبی با کشت‌های نمونه‌ پنبه مله و گل نرگس به عنوان دو محصول استراتژیک خوسف شروع شده است افزود: امیدواریم در سال‌های آتی با سطح زیر کشت بیشتری  این امر ادامه داشته باشد.

شفیعی، آموزش را حلقه مفقوده در زمینه توسعه و افزایش گلخانه‌­ها دانست و بیان کرد: بایستی در زمینه آموزش کشاورزان اقدامات کاربردی توسط سازمان جهاد کشاورزی صورت پذیرد.

فرماندار خوسف گفت: با توجه به شرایط اقلیمی این شهرستان، خشکسالی‌های چندین ساله و شرایط آب و هوایی و توسعه گلخانه‌ها، فرصت مناسبی را برای افزایش درآمد و تولید محصولات کشاورزی فراهم کرده است.

وی یادآور شد: در زمینه نهضت توسعه و افزایش گلخانه‌ها باید میزان ۱۲۵ هکتار که متناسب با دو بخش شهرستان و توسط شرکت‌های تعاونی امور عشایری، تعاون روستایی و شهرداری خوسف و دهیاری­‌ها، کشاورزان به صورت برنامه‌ه­ای مدون و زمان‌بندی شده است در مدت دو سال پیگیری شود.

تفاهم‌نامه توسعه کشت گلخانه‌ه­ا با اعتبار ۱۹۰ میلیارد تومان برای کمک به زیرساخت‌­های شهرک‌های کشاورزی برای احداث و توسعه هزار هکتار گلخانه بین استانداری خراسان جنوبی و شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور منعقد شده است.

با توجه به اینکه بیش از ۴۰ درصد جمعیت خراسان جنوبی در مناطق روستایی ساکن هستند و شغل اکثر آنان کشاورزی و دامداری است و از طرفی با خشکسالی‌های ۲۰ ساله، توسعه گلخانه‌­ها می‌تواند زمینه مناسبی برای افزایش درآمد روستاییان باشد.

شهرستان خوسف در فاصله ۳۶ کیلومتری بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی واقع شده است.