۲۵ مهر ۱۳۹۸، ۱۲:۳۰
کد خبر: 83521285
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

استقبال زائران اربعین از مرز خسروی بی‌نظیر بود

کرمانشاه- ایرنا- فرمانده انتظامی استان کرمانشاه، استقبال زائران برای تردد از مرز خسروی در اولین سال بازگشایی آن در ایام اربعین حسینی (ع) را بی‎نظیر توصیف کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار «علی اکبر جاویدان» روز پنجشنبه در جلسه قرارگاه اربعین پلیس کرمانشاه اظهارداشت: تاکنون ۱۴۶ هزار زائر از طریق مرز خسروی عازم کربلای معلی شده اند.
وی تصریح کرد: با این حال تجربه امسال ثابت کرد که برای سال های آتی اگر توجه بیشتری به مرز خسروی صورت گیرد می توانیم حتی تا چند برابر ظرفیت امسال زائران را به کربلای معلی اعزام کنیم.
رئیس پلیس کرمانشاه، همچنین از بازگشت ۳۷ هزار زائر به کشور از طریق مرز خسروی خبر داد و گفت: شب گذشته تا حدود ساعت یک بامداد نیز شاهد برگشت زوار از این مرز بودیم.
وی همچنین با اشاره به اهتمام پلیس برای تامین امنیت زائران و ارائه خدمات مطلوب به آنها، گفت: علاوه بر به کارگیری ظرفیت عظیمی از همکاران استان، حدود هزار و ۵۰۰ نفر از پلیس استان های سمنان، اردبیل، اصفهان، قزوین و ... نیز به عنوان نیروی کمکی در خسروی مستقر شدند.
سردار جاویدان در پایان با قدردانی از همکاران پلیس که به شکل شبانه‌روزی پای کار هستند، افزود: تک‌تک آنها با نگاه اعتقادی و با عشق به امام حسین (ع) مشغول خدمت رسانی به زوار شدند و ماموریت اربعین را نه یک ماموریت اجباری بلکه ماموریتی قلبی می دانند.

امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۸، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.         

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.         

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.