۲۷ مهر ۱۳۹۸، ۹:۳۸
کد خبرنگار: 1399
کد خبر: 83521765
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

زیارت عاشورا در سیره فقها و بزرگان

۲۷ مهر ۱۳۹۸، ۹:۳۸
کد خبر: 83521765
زیارت عاشورا در سیره فقها و بزرگان

تبریز - ایرنا - کتاب «زیارت عاشورا در سیره فقها و بزرگان» تالیف ایوب نجفی‌سردرودی، نیم‌نگاهی به نظر مراجع و علمای شیعه و اسناد زیارت عاشورا دارد، کتابی که در پاسخ به شبهه‌افکنی برخی از افراد به رشته تحریر در آمده است.

به گزارش ایرنا،  اصل زیارت و نمونه‌هایی از زیارت نادرست که در نخستین صفحات این کتاب گنجانده شده است، مخاطب را به سمت و سوی آداب زیارت سوق می‌دهد و طهارت، غسل زیارت، گرفتن روزه، گفتن صد مرتبه تکبیر در اول قرائت، وحدت مکان و مجلس قرائت و وحدت زمان قرائت، تسبیح حضرت زهرا (س)، طهارت لباس و بدن و مباح بودن مکان زائر و برپایی نماز دو رکعتی زیارت نیز به عنوان «شرایط کمالی زیارت عاشورا» در این کتاب معرفی شده است.
اخلاص در صفحه ۱۶ این کتاب به عنوان شرط قبولی زیارت مورد تاکید قرار گرفته و آمده است: «یکی از شرایط عمده و مهم در عبادت، شرط اخلاص می‌باشد و این شرط از همه شرایط مهم‌تر است و اگر نباشد، اصل عبادت بر اساس آنچه در آیه پنج سوره «بینه» بیان شده است، مورد خدشه قرار می‌گیرد؛ این کتاب یادآوری می‌کند که واژه «اخلاص» ۳۱ بار در قرآن به کار رفته و کثرت ذکر کلمه «اخلاص» نشانه اهمیت آن می‌باشد.
سندی برای زیارت عاشورا در صفحه ۲۸ این کتاب به نقل از حضرت صادق (ع) بیان شده که در آن حضرت خطاب به «صفوان» می فرماید: «این زیارت و دعا را بخوان و از آن به درستی مواظبت کن که من چند چیز را برای خواننده آن تضمین می‌کنم»؛ زیارتش قبول، سعی و کوشش وی مشکور، سلام‌اش به آن حضرت واصل و حاجت او هرچه باشد، برآورده می‌شود. ای صفوان این زیارت را به این ضمان از پدرم یافتم و پدرم از پدرش علی‌بن‌الحسین (ع) و او از امام حسین (ع) و ایشان از پدرش امیرالمومنین(ع) و آن حضرت از رسول خدا(ص) و آن حضرت از جبرئیل و جبرئیل از خدای متعال. هر کدام این زیارت را به این ضمان یعنی ضمان شدن در برآمدن و استجابت حاجت‌ها تضمین کرده و از خداوند متعال نقل فرمودند و خداوند عزوجل قسم‌خورده به ذات اقدس خود که هرکس حسین (ع) را زیارت کند به این زیارت از نزدیک یا دور دعا کند به این دعا، زیارت و دعای او را قبول می‌کنم و خواسته‌اش هرچه باشد، برآورد سازم و عطا کنم. پس از درگاه من ناامید باز نگردد و او را به برآمدن حاجتش و رسیدن به بهشت و آزادی از دوزخ خرسند و خوشحال می‌کنم و شفاعت او را حق هرکس که شفاعت کند، بپذیرم»
سندهای متعددی برای زیارت عاشورا در ادامه این کتاب به چشم می‌خورد که برخی از آنها از جمله نامه حضرت آیت‌الله‌العظمی علامه عزالدین زنجانی به مولف، دست نوشته‌ای قابل تامل در ارتباط با زیارت عاشوراست.
پس از آنکه اسناد متعددی در ارتباط با سند زیارت عاشورا در این کتاب به مخاطب ارایه شد، چهل حدیث با ارزش درباره زیارت امام حسین (ع) را می‌توان مطالعه کرد و وجود متن کامل زیارت عاشورا در پایان کتاب نیز هر مخاطبی را در آستانه اربعین حسینی به تهیه و قرائت آن ترغیب می‌کند.
کتاب «زیارت عاشورا در سیره فقها و بزرگان» تألیف حجت‌الاسلام ایوب نجفی‌سردرودی در پنج فصل تدوین شده و چاپ چهارم آن امسال منتشر شده است؛ وی که کارمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز است، مدتی به خاطر علاقه‌ای که به زیارت عاشورا داشته به فیش برداری از کتاب‌ها و جمع‌آوری اطلاعات در خصوص سند این زیارت صرف کرده و به گفته خودش وقتی شبهه‌افکنی برخی‌ها در این زمینه به گوشش رسیده، نسبت به تالیف این کتاب اقدام کرده است.
کتاب‌ اذان ندای حق دیگر اثر حجت‌الاسلام نجفی‌سردرودی بوده که در سه نوبت به چاپ رسیده است؛ چند کتاب دیگر از جمله ترجمه تکملة‌المنهاج آیت‌الله خویی و تطبیق آن با نظرهای امام خمینی(ره) و تألیف برکات نماز اول وقت و ... از این مولف نیز در مرحله چاپ قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha