پیرمرد عراقی با حسرت از آن روزها یاد می کند و می گوید: بسیاری از عراقیانی که به تهدید حکومت بی توجه بودند، آیین اربعین را به جا می آوردند اما پس از اطلاع دولت یا در همان طول مسیر گرفتار مجازات های سخت، قطع عضو حتی مرگ و کشتار اعضای خانواده شان توسط ماموران می شدند.
ابوعلی به خبرنگار اعزامی ایرنا به نجف می گوید: در آن روزگاران عزاداری اربعین و راهپیمایی مردم به سمت کربلا ممنوع بود و بسیاری از مردم مخفیانه و دور از چشم ماموران دولت و بعثی ها به راهپیمایی اربعین می رفتند.
آنانی که روزهای گذشته در مسیر پیرامونی رودخانه های دجله و فرات و در کنار بارگاه امامان معصوم(ع) از چشمه زلال حقیقت و معنویت نوشیدند تا وصل خوشایند عبودیت و بندگی خالق را تجربه کنند، به راستی پویندگان و رهروان دولت عشق اند. کربلایی شدن سعادت می خواهد، سعادتی به بزرگی پیاده روی اربعین چرا که راه رسیدن به کربلا از وادی عشق گذر می کند.
زمین و زمان در عراق به ویژه نجف هنوز اربعینی است و زائران همچنان از مسیرهای دسترسی به کربلا در حال پیاده روی به سمت بارگاه نورانی امام حسین (ع) هستند. با وجود گرما، خستگی و تشنگی شور و شوق جمعیت برای رسیدن به کربلا بسیار دیدنی است، هیچ مانعی نمی تواند حریف معنویت و اراده زایران شود. فضا همچنان بوی فداکاری و امید می دهد و زمین زیر پا، تسلیم قدرت روحی و معصومیت نگاه زائرانی است که به عشق حسین راه را پیاده طی می کنند.
پا که به اربعین بگذری دیگر تنها نیستی همه هوایت را دارند و در اینجا زبان و ملیت و رنگ معنا ندارد همه یک هدف دارند و اینجا تنها جایی است که شیعه و سنی و مسلمان و غیر مسلمان گردهم آمده اند تا پیام قیام حسین (ع) را درک کنند و به حقیقت برسند.
«امیر الاسلام» هم جوان ۲۳ ساله سنی اهل خانقین عراق است که برای سومین بار در راهپیمایی اربعین شرکت می کند. او که از خانقین برای زیارت بارگاه امام علی (ع) وارد شده بود پس از زیارت در حال راهپیمایی به سمت کربلا است و می گوید امشب به کربلا می رسد.
این جوان کرد عراقی می گوید: راه و مرام و مکتب حسین (ع) و ائمه اطهار راستی و درستی و حقیقت است بنابر این کسانی که دنبال حق و حقیقت اند باید حسین را الگوی خود قرار دهند و فرق نمی کند شیعه باشی یا سنی.
** اربعین حلقه اتصال و پیوند ملت ها
«حاجی شیر آقا» که از ولایت هلمند افغانستان برای شرکت در راهپیمایی اربعین به نجف آمده نیز گفت: اربعین حلقه اتصال و پیوند ملت های منطقه حتی غیرمسلمانان به مسلمانان است. او همراه گروه ۶۰ نفره از ولایت هلمند به عراق سفر کرده و با وجود سختی های مختلف بسیار خوشحال است که در راهپیمایی اربعین حاضر است و به زیارت بارگاه امام حسین (ع) می رود.
«ارشاد علی هاشمی» زائر اربعینی از ایالت پنجاب پاکستان یکی دیگر از ده ها هزار زائر پیاده مسیر نجف به کربلا است که با ۳۶ نفر دیگر از اهالی این ایالت سفر اربعینی خود را آغاز کرده است. او می گوید: تقریبا یک هفته قبل از سفر برای اربعین بزرگی را به خواب دیدم که مرا به اعمال نیک و خدمت به مردم و دستگیری از فقرا سفارش کرد.
این زائر شیعه پاکستان افزود: همین که صبح از خواب بیدار شدم تصمیم گرفتم به پیاده روی اربعین بروم تا از نزدیک و برای نخستین بار به کربلا مشرف شوم و با توجه به درس هایی که از این آیین یاد گرفته ام قصد دارم هر سال در اربعین شرکت کنم. راهپیمایی با طعم ضیافت عاشقانه و حقیقی عاشقان حسین(ع) و مشارکت و پذیرایی گسترده و بی چشم داشت و جیره و مواجب از اصول ناب اربعین است.
هیچ تفاوتی بین انسان ها نیست در اربعین همه برادر و خواهرند و حسین پیوند دهنده ملت ها؛ حس و حال اربعینی ها امروز نیز غیر قابل وصف است و همه به هم مرتبط، حسی غیر قابل توصیف در برابر این همه کمال و عجب حسی به بزرگی قیام حسین (ع) در مقابل باطل و به بی انتهایی اقیانوس مهربانی.
توصیف احساسات سوخته دلان اربعینی درکی فراتر از ادارک ما دارد، فقط می شود گفت معنویت و نورانیت عاشقان اربعینی چشم ها و زبان ها را مبهوت، لب ها را بسته و دل ها و جان ها را آرام می کند. در این میان زیبایی لحظه رسیدن به حقانیت عشق وصف ناپذیر ترین حسی است که با هیچ جمله و قلمی نمی توان آن را توصیف کرد و یا نوشت.
نظر شما