مرادعلی تاتار ظهر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تردد هماینک در مرز خسروی بسیار روان در جریان است و از صبح امروز (جمعه) تاساعت ۱۲ ظهر، هفت هزار تن از زائران اربعین حسینی (ع) از طریق مرز رسمی خسروی به کشور بازگشتند.
وی اشاره به تاکید ستاد مرکزی اربعین کشور مبنی بر بازگشت زائران از مرز خسروی و حجم بالای ترافیک و تردد زائران در مرزهای مهران و شلمچه، این آمادگی وجود دارد تا زائران برای بازگشت به کشور از مرز رسمی خسروی برگردند.
وی اظهار داشت: همچنین از ساعت هفت صبح تا ساعت ۱۲ ظهر امروز ، ۶۰۰ تن از زائران از مرز رسمی خسروی عازم عراق و کربلای معلا شده اند.
تاتار ادامه داد: موکب های مستقر در مرز خسروی و قصرشیرین نیز برای خدمت رسانی و پذیرایی از زائران اربعین حسینی پای کار هستند و ظرفیت اسکان ۲۰ هزار تن از زائران نیز به صورت شبانه در قصرشیرین فراهم است.
وی ادامه داد: هم اکنون اتوبوس ها در مرزهای خسروی و منذریه برای جابجایی و انتقال زائران مستقر است.
فرماندار قصرشیرین گفت: ترافیک در محورهای مواصلاتی به شهرستان نیز روان گزارش شده است و تمامی تمهیدات لازم برای بازگشت زائران اندیشیده شده است.
امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات عالیات به عراق پس از سالها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفتهاند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۸، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدماتدهی به زائران در قالب موکبها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامهریزی شده است.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.