«علیرضا زالی» امروز - دوشنبه - در مراسم تودیع و معارفه رئیس پیشین و سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: با کسر سه درصد سهم استانداری از بودجه دانشگاه، ٨٣٠ میلیارد تومان باقی می ماند که ٥٦ درصد آن تاکنون پرداخت نشده است.
وی با تقدیر از اقدامات محمد آقاجانی رئیس پیشین این دانشگاه ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بزرگ ترین تولیدکننده خدمات سلامت در کشور است. ٤١ درصد تهرانی ها در قالب بهداشت و درمان از این دانشگاه خدمات درمانی دریافت می کنند.
زالی افزود: این دانشگاه حتی خدمات عشایری نیز ارائه می کند. در حال حاضر پنج هزار عشایر استان تهران خدمات بهداشتی و درمانی دریافت می کنند.
سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تشریح سایر خدمات این دانشگاه گفت: ٤٠ درصد کارخانجات و مجموعه کارگری و ١٥ درصد از کل مجموعه صنعتی در حوزه جغرافیایی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی هستند. این دانشگاه ١٢٦ هزار شاغل اماکن عمومی، ٨٠٠ هزار دانشجو، ٤٣٠ کارخانه مواد غذایی و ١٢٢ کارخانه تولید مواد غذایی را زیر پوشش دارد.
زالی ادامه داد: این دانشگاه با بیش از یک هزار و ٦٠٠ مراجعه سالیانه به مراکز بهداشتی و درمانی روبه رو است. همچنین ١٨٠ هزار جراحی پیچیده در این مراکز در حال انجام است.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دارای یک هزار و ٤٤٤ استاد خوشنام است که از این میان ١٥ درصد درجه استادی، ٢٥ تا ٣٧ درصد دانشیار هستند. هم اکنون ١٤ هزار دانشجو در این دانشگاه در حال تحصیل هستند.
سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شور و نشاط دانشجویی را باید بیش از گذشته فروزان کنیم، گفت: این دانشگاه چهار تشکل دانشجویی دارد.
زالی در ادامه با تاکید بر فضای آزادانه در دانشگاه اظهار کرد: اندیشه ورزی و بیان آزادانه نقطه نظر از این پس در دانشگاه باید افزایش یابد.
وی از فعالیت ۴۷ کانون فرهنگی - دانشجویی و ۵۶ انجمن علمی - دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد و افزود: این دانشگاه ۷۱ مرکز دانش بنیان و ۵۵ مرکز رشد نیز دارد که تاکنون ۷۰ مرکز دانش بنیان آن ثبت شده است.
وی در باره جایگاه بین المللی دانشگاه نیز گفت: رتبه بین المللی دانشگاه ۱۱۷ است که اگرچه جایگاه خوبی است اما باید رشد و ارتقا یابد. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین ۷۵ بیمارستان دارد که ۵۵ بیمارستان به صورت خصوصی و غیردولتی اداره می شود و بخش خصوص هیچگاه رقیب ما نبوده است.
به گفته وی ۴۶ مرکز جراحی محدود، یک هزار و ۸۰۰ دوخانه، ۵۵۰ عطاری و ۳ گروه غیررسمی از دیگر زیرمجموعه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به شمار می رود.
زالی در ادامه از مدیران و مسئولان این دانشگاه خواست تا برنامه جامع عملیاتی ۵۰۰ روزه خود را تا ۲ ماه آینده ارائه دهند.
وی همچنین با اشاره به اهداف گام دوم انقلاب عنوان کرد: ۲ واژه علم آموزی و پژوهش از جمله تاکیدات اصلی مقام معظم رهبری هستند که رسالت دانشگاه را دشوار می سازد.
سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه دانشگاه در قدرت نرم در کشور سهیم است، تصریح کرد: در شرایط تحریم امروز دانشگاه علوم پزشکی مسئولیت خطیری دارد؛ باید تلخکامی تحریم به مردم در حوزه سلامت منتقل نشود.
وی در باره برنامه های آینده نیز عنوان کرد: تاکنون برنامه های بهداشتی ما محله محور بوده که در مرحله بعدی باید به خانه های مردم منتقل شود. در دوره مدیریت قبلی ۱۲۰ هزار سفیر سلامت تربیت شدند و اکنون نیز ۵۶۰ هزار سفیر سلامت آماده ورود به محله ها و سراهای بهداشت هستند.
زالی بر تغییر آموزش پزشکی تاکید کرد و گفت: این تغییر باید جامع محور باشد. ۸۵ درصد آموزش ها بیمارستان محور هستند که باید تغییر و اصلاحات آموزش پزشکی که از پیشترها کلید خورده است، با جدیت دنبال شود.
نظر شما