۳۰ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۱۸
کد خبر: 83526441
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ساخت چمدان نانویی با قابلیت بازیافت کامل

۳۰ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۱۸
کد خبر: 83526441
ساخت چمدان نانویی با قابلیت بازیافت کامل

تهران- ایرنا- یک کمک نوآور بریتانیایی موفق به ساخت چمدانی با استفاده از نانوکامپوزیت شده است که علاوه برداشتن باتری برای شارژ تلفن همراه، قابلیت بازیافت صددر صدی پلاستیک بکار رفته در این محصول وجود دارد.

به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، یک کمک نوآور بریتانیایی موفق به ساخت چمدانی با استفاده از نانوکامپوزیت شده است. این چمدان به دلیل داشتن نانومواد سبک‌تر و مستحکم‌تر از چمدان‌های رایج است. همچنین در این چمدان که با همکاری مشترک دانشگاه منچستر تولید شده، از پلاستیک‌هایی با قابلیت صددرصد بازیافتی استفاده شده است.

هر ساله ۴۰ میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود که چهل درصد از آن‌ها فقط یک‌بار استفاده شده و ۹ درصد آن‌ها قابل بازیافت هستند.

پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ میزان پلاستیک موجود در اقیانوس‌ها از ماهی‌ها فراتر رود، یکی از سدهایی که در مقابل استفاده از پلاستیک‌های قابل بازیافت وجود دارد، موضوع زوال حرارتی این پلاستیک‌ها و همچنین ترکیب مواد با کیفیت پایین در تولید این پلاستیک‌ها است که موجب کاهش عملکرد آن‌ها شده و استفاده مجدد از پلاستیک‌ها را کم می‌کند.

با این حال، یک کمک نوآور نانویی در منچستر اقدام به توسعه پتنتی کرده که در آن روشی برای ساخت کامپوزیت پلیمری ارائه شده، در این کامپوزیت از گرافن و پلاستیک‌های با قابلیت بازیافت صدرصدی استفاده شده است.

این چمدان گرافنی ۶۰ درصد مقاوم‌تر و ۲۰ درصد سبک‌تر از چمدان‌های مشابه در بازار بوده و دوام بالاتری نیز دارد. پلاستیک‌های موجود در این چمدان کاملا قابل بازیافت بوده و چندین بار می‌توان از آن‌ها استفاده کرد در حالی که عملکرد آن‌ها دچار زوال نمی‌شود.

در این چمدان از ترکیبات پلی‌کربنات تقویت شده با گرافن استفاده شده که سطحی صاف داشته و ضدخش هستند، این چمدان دارای بخشی حاوی باتری بوده که می‌توان تلفن همراه را برای شارژ در آنجا قرار داد و در عین حال این چمدان در برابر آب مقاوم است.

«نازمول کریم» از محققان این پروژه  گفت: آلودگی پلاستیک یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی در حال حاضر است. ما باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا از محیط‌زیست محافظت کنیم. با افزودن گرافن به پلاستیک قابل بازیافت، می‌توان چمدان را تا ۶۰ درصد مقاوم‌تر کرد و وزن آن را نیز ۲۰ درصد کاهش داد. این چمدان می‌تواند میزان انتشار گاز دی‌اکسیدکربن را ۵۰ درصد کاهش دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha