۳۰ مهر ۱۳۹۸، ۱۷:۴۰
کد خبر: 83527112
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برگزاری کارگاه آموزش مدیریت مشارکتی جنگل با همکاری ژاپن

تهران- ایرنا- کارگاه آموزش تسهیل‌گری پروژه ظرفیت سازی برای مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع در حوزه آبخیز کارون با همکاری آژانس بین‌المللی جایکا با حضور تسهیل‌گران و همتایان گروه جایکا از چهار استان چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان و لرستان به مدت دو روز در شهرستان دورود برگزار شد.

به گزارش سازمان جنگل‌ها، هوشنگ جزی مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها از انتخاب شهرستان دورود به عنوان پایلوت همکاری مردم جهت اجرای پروژه‌های مرتبط با منابع طبیعی ابراز خشنودی کرد و افزود: حمایت و پشتیبانی دستگاه‌های اجرایی همچون فرمانداری شهرستان اهمیت ویژه‌ای در اجرای طرح‌های منابع طبیعی دارد.

جزی به تشریح طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز پرداخت و ارتباط بین آیتم‌های مؤثر در حوزه آبخیز و لزوم در نظر گرفتن همه موارد دخیل در مدیریت جامع حوزه آبخیز را مهم عنوان کرد و گفت: در مدیریت جامع حوزه آبخیز، محور انسجام سازمانی برنامه‌ریزی بر اساس حوزه و نقش مردم بایستی در نظر گرفته شود و ارتباط بین این سه محور باید به دقت بررسی شود.

آموزش۲۵۰۰ نفر روستایی

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان ضمن ارائه گزارشی از وضعیت منابع طبیعی لرستان و شهرستان دورود در این کارگاه به بررسی ابعاد حوزه آبخیز درب آستانه شهرستان دورود به عنوان پایلوت مطالعه با همکاری آژانس بین‌المللی کشور ژاپن پرداخت.

شیرزاد نجفی اظهارکرد: اقداماتی که با همکاری جایکا در این حوزه شروع شده است شامل مشارکت مردم در انجام پروژه خصوصا کشت گیاهان دارویی، پیگیری جهت ایجاد سایت گردشگری، آموزش جوامع محلی و روستائیان به تعداد دو هزار و ۵۰۰ نفر است.

در ادامه این کارگاه آموزشی، مجتبی بیرانوند فرماندار شهرستان دورود خاطرنشان کرد: امروزه منابع طبیعی از نفت و گاز اهمیت بیشتری دارد و حفاظت از منابع طبیعی امری دینی، شرعی و وظیفه‌ای انسانی است.

همچنین در کارگاه مزبور تاکه ای و  هیسامیچی از گروه جایکا که از کشور ژاپن به دورود آمده بودند، به تشریح موضوع کارگاه پرداختند.

گفتنی است روز دوم کارگاه آموزش تسهیل‌گری، پروژه ظرفیت سازی برای مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع در حوزه آبخیز کارون با بازدید میدانی از حوزه پایلوت طرح جایکا آغاز شد و بهره برداران، مردم محلی، تسهیل‌گران و کارشناسان طرح جایکا با مردم و معتمدین محلی به گفت و گو پرداخته و در خصوص طرح‌های اجرا شده در این روستا سوالات خود را مطرح کردند.

بازدید از سایت نمونه گردشگری تنگ لی لی در کنار رودخانه ماربره که  توسط مردم محلی و با هزینه شخصی به اجرا درآمده است؛ دیگر مکان بازدیدی تیم جایکا و اعضای حاضر در کارگاه آموزشی بود که متولیان محلی سیر تکاملی این سایت را به صورت مرحله به مرحله برای حضار شرح داده و دلایل موفقیت خود را در این خصوص شرح دادند.

۰ نفر

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha