۱ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۵۱
کد خبر: 83528137
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اکثر مبتلایان هپاتیت در کشور ناشناخته‌اند

۱ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۵۱
کد خبر: 83528137
اکثر مبتلایان هپاتیت در کشور ناشناخته‌اند

تهران- ایرنا- رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله (عج) گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد مبتلایان به بیماری هپاتیت B و C در کشور ناشناخته هستند.

اول آبان از حدود ۲۰ سال قبل در کشور به عنوان  روز ملی اطلاع‌رسانی هپاتیت نامگذاری شده است. این روز فرصتی مناسب برای افزایش آگاهی، حساس کردن مردم و ارائه اطلاعات بیشتر به مردم است.

دکتر سید موید علویان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز ملی اطلاع‌رسانی هپاتیت افزود: اقدامات جدی‌تری برای شناسایی و درمان این بیماران باید انجام گیرد.

وی اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود حدود ۱۸۶ هزار نفر مبتلا به هپاتیت C در کشور وجود داشته باشد که حدود ۱۰ هزار نفر آنان در دو سال اخیر شناسایی و درمان شدند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) افزود: ما باید تا سال ۱۴۱۰ به عبارتی تا حدود ۱۲ سال دیگر هپاتیت‌های B و C را ریشه‌کن کنیم و این کار نیاز به برنامه‌ریزی دقیق‌تری دارد.

امکانات تشخیصی و درمانی هپاتیت در اکثر نقاط کشور وجود دارد

علویان با اشاره به اینکه در اکثر نقاط کشور امکانات تشخیصی و درمانی وجود دارد، بیان داشت: اگر عزم ملی برای تشخیص و درمان بیماری وجود داشته باشد قطعاً شناسایی و درمان بیماران به خصوص گروه‌های پرخطر میسر است.

وی درباره شیوع هپاتیت بین زندانیان و معتادان تزریقی گفت: ابتلا به این بیماری بین زندانیان بالای ۱۰ درصد و در افراد با سابقه اعتیاد تزریقی بیشتر از ۳۰ درصد است که با توجه به بالا بودن این آمار باید اقدامات جدی در این زمینه انجام گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) با اشاره به اینکه مشکل اصلی در مورد شیوع هپاتیت C است، گفت: هپاتیت B قابل پیشگیری و درمان است و تلاش‌هایی که وزارت بهداشت در حدود ۲۵ سال اخیر انجام داده، سبب کاهش چشمگیر این بیماری شده است.

علویان افزود: وزارت بهداشت برای کنترل هپاتیت B به این نتیجه رسیده است که تزریق واکسن در معتادان تزریقی و افراد اهداء کننده مستمر خون، به صورت رایگان انجام گیرد.

کمترین شیوع هپاتیت C را در منطقه داریم

وی اظهار داشت: ما در منطقه خاورمیانه کمترین شیوع هپاتیت C را داریم و با فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد و همکاری خیرین، می‌توان این روند را کماکان ادامه داد.

علویان با اشاره به اینکه هپاتیت C در گروه‌های خاص مانند مبتلایان هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی در خیلی از استان‌ها ریشه‌کن شده یا در مراحل انتهایی ریشه‌کنی است، گفت: ما باید به سراغ سایر گروه‌های پرخطر مانند معتادان تزریقی برویم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله افزود: در سال گذشته سازمان بهداشت جهانی کمپین "پیدا کردن افراد ناپیدا" را راه‌اندازی کرد تا افراد در معرض هپاتیت، شناسایی شوند و همچنین با افزایش آگاهی، آزمایش را انجام دهند.

علویان با اشاره به اینکه موضوع مهم این مناسبت برای امسال، توجه جدی به بیماران هپاتیت بین زندانیان است، گفت: تشخیص، پیشگیری و درمان این گروه یک مسئولیت اجتماعی است و همه ما باید به عنوان یک مسئولیت اجتماعی به آن توجه کنیم.

وی تصریح کرد: فقط نباید منتظر دولت‌ها و به عبارتی وزارتخانه درگیر این موضوع باشیم، زیرا تک تک ما مسئول هستیم و باید این موضوع را پیگیری کنیم تا شاهد شناسایی و درمان به‌موقع بیماران در زندان‌ها باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha