برنامه سازی مشترک صداوسیمای کردستان با منطقه شمال عراق در دست انجام است

سنندج - ایرنا - مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان گفت: این مرکز به منظور تعامل رسانه‌ای با اقلیم کردستان عراق برنامه‌سازی مشترک خود را آغاز کرده است.

جعفر عبدالملکی، روز چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه این تعامل در آینده نزدیک گسترش بیشتری خواهد داشت افزود: همراهی رسانه‌ها برای توسعه، تعالی و پیشرفت استان تاثیر بسزایی دارد و اگر نقیض هم حرکت کنیم نه در عرصه رسانه و نه در پیشرفت جامعه موفق نخواهیم بود و برای همین رسانه می‌تواند محور وحدت باشد.

وی از کردستان به عنوان استانی نام برد که ترکیب جمعیتی متنوعی از اقوام مختلف ایرانی را در خود جای داده است افزود: کردها ایرانی‌ترین ایرانی‌ها هستند و در هر جای دنیا که باشند ریشه در ایران دارندو از جغرافیای ایران جدا شدنی نیستند.

وی با بیان اینکه اقوام در دیگر کشورها وارداتی هستند و به صورت هسته‌ای زندگی می‌کنند، گفت: در ایران به واسطه حُسن همجواری اقوام، جغرافیایی پدید آمده است که هم اقوام هم از ایرانی بودن و هم از اسلامی بودن بهره می‌برند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان با بیان اینکه دشمنان همیشه از اقوام استفاده کرده اند تا بهره برداری مورد نظر خود را داشته باشند، افزود: حضور این همه شبکه ماهواره ای در راستای همین اهداف دشمن است اما مردم کردستان اهل فهم و تشخیص هستند و رویکردهای دشمن را از دوست تمییز می‌دهند.

عبدالملکی با تاکید بر اینکه ما رسانه‌ها باید به افزایش سواد رسانه‌ای مخاطبان کمک کنیم، تاکید کرد: به این وسیله، تفکر انتقادی معطوف به رسانه افزایش می‌یابد و در تواتر تولیدات رسانه‌ای، تشخیص به هنگام به ویژه در بزنگاه‌ها پدید می‌آید.

وی به تلاش دشمنان برای خدشه‌دار کردن وحدت ملی در مناسبت های مختلف به ویژه ایام انتخابات اشاره و اظهار داشت: دشمنان می‌خواهند به واگرایی ملی دامن بزنند و به همین دلیل ما باید سواد رسانه ای مردم را افزایش دهیم تا به این بینش برسند که هر پیامی در چه درجه ای منتشر و گردانندگان آن چه اهداف بین خطوطی و ضمنی را در سر خود می پرورانند.

 عبدالملکی افزود: همه رسانه‌ها باید محور وحدت باشند و ضمن ناظر بودن بر مباحث دینی و مذهبی، در کنار آن به همگرایی مسئولان استان در کمک به توسعه همه جانبه کمک کنند.

 وی نقش رسانه را مقوم توسعه همه جانبه استان دانست و یادآور شد: افزایش سواد مالی، حقوقی، سیاسی، سلامت و رسانه از ابعاد جدید سواد است و با تخصصی شدن علوم مختلف این وظیفه رسانه است که به افزایش سطح سواد در این ابعاد به مردم کمک کنند.

 مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان افزایش سواد مردم را موجب بالا رفتن قدرت تحلیل آنان و نیز کمتر شدن هزینه‌ها در بخش‌های مختلف برشمرد و یکی از مهمترین این محورها را سواد سیاسی و انتخاباتی مردم دانست و افزود: افزایش سواد سیاسی به برنامه محور شدن انتخابهای مردم کمک و از انتخابات قومی و قبیله‌ای به دور می کند و در نتیجه، مجلسی کارآمد و انقلابی روی کار می آید که نمایندگان ضعیف در آن جایی ندارند.

وی به اهمیت حضور نخبگان در رسانه اشاره کرد و افزود: زنان، جوانان، طبقه متوسط شهری و نخبگان چهار بخشی است که مورد غفلت قرار گرفته اند و شبکه اصالت و فرهنگ در رویکرد جدید خود به این بخش ها توجه ویژه ای دارد چرا که از تاکیدات رهبر معظم انقلاب است.

عبدالملکی، نخبه محوری، مردم پسندی و رویکرد تعالی بخش در رسانه را مورد تاکید قرار داد و افزود: منظومه کردستان یک منظومه غنی  است و فرهنگی بودن آن تنها یک شعار نیست بلکه برخاسته از یک تحلیل علمی است که منظومه‌ای از تفکر، فرهنگ و فرزانگی را در بر می گیرد.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان با اشاره به تنوع زبان، لهجه، لباس، مذهب و طبیعت یک فرصت‌ برای توسعه این استان است اظهار داشت: حوزه موسیقی در فرهنگ کرد جایگاه مهمی دارد که باید تلاش کنیم این موسیقی تعالی بخش باشد و به موسیقی کف خیابانی، مبتذل و فرسایش گر فرهنگی تبدیل نشود.

وی  تاکید کرد: باید کاری کنیم که با شنیدن موسیقی کردستان تحسین همگان برانگیخته شود و نه این که موجب تحقیر شود و اگر موسیقی در جای خود تعریف شود، موجب تعالی و در غیر از آن دیگران ما را تنزل خواهند داد.

وی با تاکید بر اینکه باید به هر فردی که در مسیر توسعه استان گام بر می دارد کمک کنیم، افزود: در کنار این رویکرد، نقد مدیر ناکارآمد باید مدنظر قرار گیرد و کاستی‌ها و ضعف‎های او را بازگو کنیم تا به مزیت و نقطه قوت تبدیل شود.

عبدالملکی گردشگری را از مزیت‌های مهم استان برشمرد وگفت: معرفی مناطق گردشگری استان می تواند در توسعه اقتصادی است آن هم موثر باشد.

وی  از مدیران پرتلاش استان و استاندار کردستان و سازمان مدیریت و برنامه ریزی تقدیر کرد و افزود: در حوزه‌های صف، برخی مدیران استان کم کاری می‌کنند و در شان مردم کردستان کار نمی‌کنند و باعث برگشت بودجه به ویژه در بعد فرهنگی می‌شوند که باید این مسئله نقد شود.

مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان تاکید کرد: باید علل این گونه عملکردها واکاوی شود و اگر ناشی از ناتوانی یک مدیر بود، رسانه‌ها، بدون تعارف، او را بازخواست و به مردم معرفی کنند.

وی به نقش زنان در تدوین، تشکیل و استمرار یک خانواده موفق اشاره کرد و افزود: دشمن هم در حوزه خانواده به این موضوع واقف است و به همین دلیل بیشترین نشانگاه رسانه‌های بیگانه این است که خانواده را تحت تاثیر قرار دهند.

 عبدالملکی افزود: برنامه خانواده شبکه کردستان معرفی جایگاه خانواده اهتمام بیشتری خواهد داشت و در آینده نزدیک سمینار خانواده در رسانه هم در استان برگزار خواهد شد.

 وی به محورهای فعالیت صدا و سیمای مرکز کردستان هم اشاره کرد و تاکید کرد: سرمایه انسانی، تولید و توزیع پیام، رویکرد فنی و زیرساخت، اقتصاد رسانه و تنظیم‌گری از جمله محورهایی است که بر تقویت آن تاکید داریم.

 وی در زمینه تنظیم‌گری گفت: رسانه های نوظهور خود را به جامعه تحمیل کرده‌اند و بید از ظرفیت این رسانه ها برای تقویت کار رسانه ای خود بهره بگیریم.

عبدالملکی گفت: این رسانه ها اگرچه می توانند کارکردها را دچار استحاله کنند اما رسانه‌های ما را منسوخ نمی‌کنند و لذا باید از فناوری و تکنولوژی روز دنیا برای اثرگذاری بیشتر رسانه استفاده کنیم.

 وی در زمینه تولید و توزیع پیام هم گفت: همه تلاش شبکه اصالت فرهنگ این است که تمام مردم استان احساس کنند خود را در قاب تلویزیون می بینند.

وی به تولیدات خبری خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان هم اشاره و اضافه کرد: بیانیه گام دوم انقلاب که سندی بسیار مهم و امیدبخش برای آینده کشور به ویژه در بعد جوانگرایی، تحول گرایی و بصیرت‌افزایی به شمار می رود در خبر مورد توجه قرار گرفته است.

مدیرکل صداوسیمای مرکز کردستان گفت: بسته‌های متنوعی با توجه به نیاز روز جامعه در بخش اخبار تهیه شده و از شخصیت محوری به مردم محوری تغییر یافته است.

عبدالملکی تاکید کرد: درب صداوسیمای مرکز کردستان به روی همه گروه‌های هنری و نمایشی استان از همه شهرستان‌ها باز است تا از برنامه های آنان استفاده شود.

وی بر لزوم همپوشانی خلاءهای رسانه‌ای استان با رویکرد نقادی و شناخت محیطی به لحظه و به هنگام تاکید کرد و افزود: رسانه‌های استان همسایه دیوار به دیوار صداوسیمای کردستان هستند و برای هم‌اندیشی بیشتر جلسات فصلی با اصحاب رسانه برگزار می شود.

وی در بخشی از سخنان خود به تحولات اخیر منطقه و حمله ترکیه به شمال عراق اشاره و خیانت آمریکا به کردها را دارای سابقه طولانی دانست.

عبدالملکی با برشمردن هشت نمونه از خیانت آمریکا به کردها، تاکید کرد: آمریکا پشتیبان هیچ ملتی نیست و از همه اقوام از جمله کردها به عنوان ابزاری برای ضربه زدن به مخالفان خود استفاده می کند و در بزنگاه‌ها حمایتی از آنان انجام نمی‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha