محسن شریفی عصر چهارشنبه در نشست تخصصی زیست فناوری کویر در دانشگاه سمنان افزود: در چند سال اخیر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان اقدامهایی در خصوص توسعه، ترویج و جلوگیری از بروز تخلفهای فرهنگ پژوهش صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه این اقدامها در راستای همکاری با سایر نهادها از جمله مجلس شورای اسلامی است، تصریح کرد: اقدامها به دو بخش وزارتخانهها و مجلس شورای اسلامی تقسیم میشود.
مدیر کل امور پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: تاکنون، تعداد اسناد بالادستی در سطح قانونی محدود است.
وی به پیگیریهای وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای سلامت کار در پایاننامهها اشاره و خاطرنشان کرد: برای تحقق این مساله، کمیته اخلاق و پژوهش شکل گرفت و آیین نامه اجرایی آن نیز نوشته شد و اقدامهایی صورت گرفته است.
شریفی به وظایفی که برای کمیتههای اخلاق در نظر گرفته شده اشاره و خاطرنشان کرد: ابتدا کارگاههای لازم برای افزایش سطح آگاهی دانشجویان و اعضای هیات علمی برگزار میشود تا آنها از حق و حقوق مطلع شوند.
به گفته وی، کارگروهی نیز در سطح وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت مشخص شده است.
مدیر کل امور پژوهشی وزارت علوم یادآور شد: پژوهشگران باید آگاهی خود را نسبت به سلامت کار، اخلاق پژوهش، حقوق پژوهشگران و حقوق همکاران افزایش دهند.
وی تاکید کرد: پژوهشها طی فرآیند معینی بررسی و اگر تخلفی صورت گرفته باشد به هیأتهای انتظامی اعضای هیات علمی و کمیته انضباطی دانشجویان ارجاع داده می شود تا مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی استان سمنان، گفت: شرایط اقلیمی این منطقه زمینهساز پژوهشهای علمی حوزه کویر برای دانشجویان و اعضای هیات علمی است.
مدیر کل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: شرکتهای دانش بنیانی که در کشور وجود دارد جوابگوی کشور نیست و باید این شرکتها افزایش پیدا کند.
شریفی، مدیر کل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور شرکت در نشست تخصصی زیست فناوری کویر و فرصتها که با هدف آشنایی با روشهای مختلف تجاری سازی فرآوردههای زیستی به مدت یک روز در دانشگاه سمنان برگزار شد، به این استان سفر کرد.