۷ آبان ۱۳۹۸، ۷:۳۸
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 83529547
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بورس به تامین سرمایه آنها کمک می‌کند

اصفهان- ایرنا - عضو اتاق بازرگانی اصفهان و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بازار بورس به تامین سرمایه آنها کمک می‌کند و دولت زمینه حضور این واحدها در بورس را تسهیل کرد.

علی روانستان روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به اینکه بیشتر شرکت های تولیدی به ویژه دانش بنیان در کشورمان با مشکل تامین سرمایه مواجه هستند ورود آنها به ویژه شرکت هایی که دارای طرح‌های ملی هستند، این مساله را حل می‌کند و اجازه رشد و پیشرفت به آنها می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه ورود به بورس، باعث نظم‌دهی به ساز و کارهای مالی و اجرایی شرکت‌ها می‌شود، اظهارداشت: شرکت‌های دانش‌بنیان برای تامین نقدینگی و گرفتن تسهیلات بانکی با مشکلاتی مانند ضمانت‌نامه مواجه هستند اما می‌توانند از طریق بازار سرمایه و عرضه اولیه سهام خود در بورس، سرمایه مورد نظر خود را سریع تر تامین کنند.

روانستان با اشاره به اینکه از حدود پنج سال گذشته امکان حضور شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور در قالب SME ( شرکت های کوچک و متوسط) در بازار بورس کشور فراهم شد، تصریح کرد: اما این شرکت‌ها از سه سال گذشته با مانع حقوقی برای این کار مواجه شدند.

وی توضیح داد: بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور به صورت مسئولیت محدود در اداره ثبت شرکت ها ثبت می‌شوند و طبق قانون، آنها اجازه تغییر شخصیت حقوقی به سهامی خاص و عام را نداشتند که همین امر مشکلاتی را برای ورود آنها به بازار بورس ایجاد کرد.

این فعال اقتصاد دانش بنیان با بیان اینکه مشکل مذکور از طریق شورای گفت و گوی اتاق بازرگانی ایران و معاون حقوقی رییس جمهوری پیگیری شد، اضافه کرد: سرانجام هیات وزیران مهر امسال، امکان تبدیل انواع شرکت‌های تجاری به یکدیگر و تسهیل ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب و کارهای مجازی به بورس را تصویب کرد و ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بورس تسهیل شد.

روانستان با اشاره به اینکه بسیاری از شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان که به صورت مسئولیت محدود ایجاد شدند، به دلیل گسترش فعالیت و پذیرش در بورس، خواهان تبدیل به انواع شرکت‌های سهامی هستند، خاطرنشان کرد: با مصوبه جدید هیات وزیران که توسط معاون اول رییس جمهوری امضا و ابلاغ شده است، شرکت های دانش بنیان تا سه ماه برای تبدیل نوع ثبت خود به سهامی، فرصت دارند.

وی در پاسخ به اینکه چرا این موضوع پس از سه سال حل و فصل شد، گفت: در دولت با توجه به تاکیدهای رهبر معظم انقلاب و اسناد بالادستی توجه ویژه ای به شرکت های دانش بنیان شده است اما به نظر می آید برخی موانع از جمله کاغذبازی (بوروکراسی) اداری، پیگیری و اجرای روندها را کُند می کند.

روانستان با اشاره به اینکه تا کنون حدود پنج شرکت دانش بنیان از اصفهان وارد بورس شده اند، افزود: اصفهان، پس از تهران بیشترین تعداد واحدهای فناور را در کشور دارد و آنها می توانند از فرصت پیش آمده در جهت رشد و توسعه خود استفاده کنند.

شرکت دانش‌بنیان یا متمرکز بر دانش(Knowledge enterprise) به شرکت‌هایی گفته می‌شود که دانش و فناوری، جزئی جدایی‌ناپذیر از دارایی اساسی آنهاست و درواقع آنها یکی از محورهای اساسی در اقتصاد دانش بنیان و رشد و توسعه جوامع امروز بشمار می‌آیند.

حدود پنج هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است که از میان آنها حدود چهار هزار و ۵۰۰ شرکت به‌طور رسمی به‌عنوان دانش بنیان ثبت شده و مجوز گرفته‌اند که ۵۶ درصد از آنها تولیدی و ۴۴ درصد نوپا هستند.

از میان این شرکت ها، حدود ۵۰۰ واحد فناور در استان اصفهان فعال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha