۲ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۵۷
کد خبر: 83529918
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

منتجب‌نیا: حزب در ایران مهجور است

۲ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۵۷
کد خبر: 83529918
منتجب‌نیا: حزب در ایران مهجور است

همدان- ایرنا- رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی گفت: با وجود فعالیت بیش از حد استاندارد و افزون بر ۲۵۰ حزب اما همچنان احزاب در این کشور مهجورترین و غریب‌ترین فرهنگ‌ها و مفاهیم هستند.

حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا شامگاه پنجشنبه در آیین آغاز به کار حزب جمهوریت ایران اسلامی منطقه همدان افزود: در حال حاضر نگاههای متفاوت و منفی در جامعه به حزب وجود دارد.

وی با بیان اینکه حزب دارای هویت خاص است ادامه داد: اینکه جمعی از وزارت کشور و کمیسیون ماده ۱۰ احزاب پروانه فعالیت گرفته اند این را نمی توان تشکیل حزب قلمداد کرد و نام حزب بر روی آن نهاد.

وی اضافه کرد: در جامعه از طریق رسانه ها باید مفهوم حزب باز تعریف شود و هر حزب هویت خود را مشخص کند تا مردم وجه تمایز آنها را از یکدیگر بدانند.  

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی افزود: اگر ۲۵۰ حزب موجود در کشور وجه تمایزی با یکدیگر نداشته باشد این کار بیهوده و موازی کاری است.

حجت‌الاسلام منتجب‌نیا گفت: در هر حزبی علاوه بر اساس نامه که ساختار آن را تشکیل می دهد و وزارت کشور اساس نامه تیپ تعریف کرده، یک مرام نامه دارد که بخشی از ایده ها و آرمان های حزب در آن متبلور است.

وی ادامه داد: افرادی که قصد ورود به احزاب را دارند نباید به چهار عنوان و سرفصل مرامنامه اکتفا کند بلکه هر حزب باید مانیفست مشخص داشته و مواضع، جهت گیری، اصول و مبانی آن روشن باشد.

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی اضافه کرد: حزب جمهوری اسلامی با اینکه همزاد انقلاب اسلامی است و در راس آن شخصیت ها و یاران محوری انقلاب بودند اما شهید بهشتی کلاس «مواضع حزب» را تشکیل می‌داد.

حجت الاسلام منتجب نیا تاکید کرد: هر حزب نیاز به مانیفست مشخص دارد و نباید افراد کورکورانه، بدون بررسی و ارزیابی حزبی را انتخاب کرد بلکه باید بدانند این حزب آنها را به کجا هدایت می کند.

وی افزود: اگر از ما بپرسند حزب به عنوان نهاد سیاسی غیردولتی آیا ارتباطی با مبانی فقهی، اعتقادی و اخلاقی دارد اظهار داشت: پیش از هر چیز باید جهان بینی و  مبانی اعتقادی خود را مشخص کرد تا گامی که بر می داریم بر اساس مبانی اعتقادی و باورهایمان باشد. 

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی ادامه داد: ما به عنوان یک فرد مسلمان حرکت سیاسی را برای یک وظیفه شرعی و دینی انتخاب می کنیم بنابراین باید مبانی اعتقادی ما بسیار قوی باشد.

حجت الاسلام منتجب نیا افزود: ارتباط فعالیت سیاسی و حزبی مبانی اعتقادی ارتباط تنگاتنگ و زیر بنا و رو بنا است همانگونه که ارتباط بین حزب و مفاهم اخلاقی که در جهان محور بسیاری از تحقیقات و پژوهش های دانشمندان است باید در روند فعالیت های حزبی مورد توجه قرار گرفته و در احزاب جزو متون درسی و آموزشی باشد.

وی اضافه کرد: اگر اخلاقیات و مفاهیم اخلاقی اسلامی و انسانی آموزش داده نشود یک حزب تبدیل به یک مرکز غیراخلاقی شده و اگر اعضای آن به قدرت برسند دست به حرکت هایی می زنند که با اهداف حزب تناسبی ندارد. 

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی با عنوان اینکه ارتباط احزاب با مفاهم اخلاقی بسیار روشن و ضروری است بیان کرد: علت اینکه در رقابت سیاسی و در دوره انتخابات بداخلاقی، تخریب، توهین و هتک حیثیت صورت می گیرد جدا کردن اخلاق از سیاست است.

حجت الاسلام منتجب نیا اظهار داشت: برخی بر این باورند ورود به سیاست به معنی خداحافظی کردن با اخلاقیات است که حرف نادرستی است چرا که اخلاقیات شخصیت انسان را تشکیل می دهد و نمی تواند فهم و درک سیاسی از اخلاقیات جدا شود.

وی ادامه داد: موازین دینی و احکام الهی منشوری است که از جانب پرودگار نازل شده برای خوب زندگی کردن انسان ها بنابراین برای انجام فعالیت سیاسی باید به احکام الهی و فقهی نگاه ویژه داشته باشیم .

حجت الاسلام منتجب نیا درباره نسبت احزاب با قوانین موضوعه افزود: وقتی از وزارت کشور برای تاسیس حزب مجوز می خواهیم باید تعهداتی بدهیم نمی شود در حزب باشیم قانون شکنی و ساختار شکنی کرده و توجه به مصالح و منافع کشور و ملت نداشته باشیم. 

وی به بیان تمایز احزاب و سمن ها و نهادهای مردمی غیرحزبی پرداخت و گفت:  سمن ها نمی توانند فعالیت حزبی کنند ولی فلسفه وجودی احزاب فعالیت سیاسی است همچنین سمن ها محوریت فعالیت مشخصی دارند ولی در احزاب گستره وسیع جلو انسان باز می شود.

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی افزود: یک حزب می تواند فعالیت های متنوع و مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی داشته باشد اما فعالیت اقتصادی به معنای صادرات و واردات نیست بلکه به معنای تحقیقات و بررسی مسائل اقتصادی است.

حجت الاسلام منتجب نیا اضافه کرد: هیچ محدودیتی برای فعالیت احزاب وجود ندارد و تنها تشکیلات غیردولتی است که می تواند در بخش های مختلف کار، فعالیت و نیروسازی کند که در اصل ۲۶

قانون اساسی به این موضوع رسمیت بخشیده شده است. 

وی درباره امتیاز احزاب نسبت به نهاد دولتی گفت: استقلال، مردمی و متکی بر مردم بودن از ویژگی های احزاب است در حالیکه دولت هر چند متکی به مردم و برای مردم است اما بیشتر به منابع اتکا دارد.

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی ادامه داد: هر یک از وزارتخانه ها در یک حوزه فعالیت می کنند اما احزاب می تواند در تمامی موضوع هایی که دیگر وزارتخانه ها، دولت و قوا کار می کنند کار و تلاش کند. 

حجت الاسلام منتجب نیا بیان کرد: در نهادهای دولتی برای فعالیت نیازمند جذب نیرو و صرف اعتبار است ولی در احزاب نخبگان کنار هم جمع شده و با تاسیس دفاتر و تشکیل کمیته ها، اقدام به کنکاش، تحقیق و تولید فکر بدون استخدام نیرو می کنند.

وی محدودیت نیرو را از دیگر تفاوت احزاب با نهادهای دولتی دانست و توضیح داد: دولت همواره دنبال کوچک کردن و چابک سازی بودند در حالیکه این شعار هیچگاه عملی نشده و در دولت گذشته ۴۵۰ هزار نیروی غیر قانونی وارد دولت شدند.

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی افزود: در احزاب محدودیت از نظر جذب اعضای وجود، محدودیت سنی از منظر اشتغال و بازنشستگی ندارد و از نیروی افراد در هر سنی استفاده می کنند.

حجت الاسلام منتجب نیا اضافه کرد: از دیگر امتیاز احزاب جامه عمل پوشاندن به سلسله شعارهای جذاب که دولت ها  سر داده و  عمل نمی کنند است برای مثال اگر دولت دنبال استفاده از توان جوانان است باید فرمانداران و استانداران چند جوان را پرورش داده تا جایگزین آنها شوند.

وی گفت: شعار بکارگیری بانوان نیز بسیار جذاب است که در انتخابات خیلی از مسئولان این موضوع را مطرح می کنند ولی این سوال مطرح است که آیا ساز و کار در این زمینه است؟  یا انگیزه نیست یا ساختار حکومتی اجازه نمی دهد که به بانوان مسئولیت کلیدی داد. 

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی اظهار داشت: در احزاب تمامی فرصت ها  از جمله جوانگرایی، توجه به بانوان، نحبگان بازنشسته، قومیت ها و مذاهب متجلی می شود بنابراین از احزاب به عنوان دولت در سایه نیز یاد می شود چرا که می تواند با بهره گیری از این ظرفیت ها، کادر سازی کرده و برنامه دهد تا در دولت آینده ظهور و بروز پیدا کنند. 

حجت الاسلام منتجب نیا با عنوان اینکه مسئولیت ها فساد آفرین است بیان کرد: در صورت وجود نهادهای نظارتی، مردم از بیراهه رفتن مسئولان، دست اندازی به بیت المال و رانت جلوگیری کنند و مردم نیز باید از کانال احزاب کنترل کنند. 

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی بیان کرد: بنابراین وجود احزاب موجب جلوگیری و از بین رفتن فساد، نظارت بر اربابان قدرت شده و انتظار می رود احزاب در مبارزه با فساد پیشتاز باشند یعنی نهضت مبارزه با فساد باید از درون احزاب شروع شود.

حجت الاسلام منتجب نیا تاکید کرد: پیش نیاز مبارزه احزاب با فساد، پاکدستی و مبرا بودن از رانت، پارتی بازی، سو استفاده و اعمال نفوذ است در این صورت با نظارت احزاب مفاسد به حداقل می رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha