علی اصغر قائمی روز شنبه در آیین افتتاح سامانه پذیرش و رسیدگی الکترونیک اسناد بستری بیمه سلامت استان اردبیل افزود: حدود ۸.۵ میلیون نفر در کشور زیرپوشش هیچ بیمه ای نیستند.
وی اظهار داشت: دولت مکلف است جهت تحقق سیاستهای کلی سلامت، تامین منابع مالی پایدار حوزه سلامت، توسعه کمی و کیفی بیمههای سلامت و مدیریت منابع سلامت این افراد را زیرپوشش بیمه سلامت قرار دهد.
او با اشاره به اینکه پیش بینی میشود این طرح تا آخر آبان ماه اجرایی شود، بیان کرد: بر اساس مصوبه هیات وزیران ارزیابی آزمون وسع افراد بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده و این وزراتخانه بعد از ارزیابی افراد اسامی را به سازمان بیمه سلامت ارائه خواهد کرد.
وی اضافه کرد: بعد از ارزیابی وسع و مشخص شدن دهکها میزان پرداختی افراد بیمه شده مشخص میشود به طوری که حق بیمه دهکهای پائین از سوی دولت و حق بیمه دهکهای بالا از سوی اشخاص پرداخت خواهد شد.
قائمی با بیان اینکه ۱۹ سازمان بیمهگر در کشور فعال است، گفت: بر اساس قانون برنامه توسعه ششم تمامی سازمانهای بیمه گر موظف هستند مشخصات و اطلاعات افراد تحت پوشش خود را در پایگاهی که در بیمه سلامت به این منظور در نظر گرفته شده وارد کنند.
مشاور فناوری اطلاعات و ارتباطات مدیر عامل سازمان بیمه سلامت افزود: بعد از استقرار برخط کلیه بیمه شدگان کشور در پایگاه اطلاعات سازمان بیمه سلامت نحوه دریافت خدمات از طریق این پایگاه انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اتصال این سامانه به پایگاههای بر خط دانشگاه علوم پزشکی ، وزارت بهداشت ، سازمان بیمه سلامت ، سازمان تامین اجتماعی و سایر بیمهها بیان کرد: با تحقق این امر و استحقاق سنجی همپوشانی بیمهای افراد مشخص و از سوء استفاده های احتمالی جلوگیری خواهد شد.
وی اضافه کرد: الکترونیکی کردن و هوشمندسازی فرایندها یکی دیگر از اولویتهای سازمان بیمه سلامت بوده و برای همین اقدامات خوبی در این زمینه در سالهای اخیر در کشور انجام شده است.
او ادامه داد: بر این اساس چهار طرح جدید برای الکترونیکی کردن فرآیند بیمه سلامت شامل استحقاق سنجی، نسخه نویسی الکترونیکی، ارسال الکترونیک و ارجاع و رسیدگی الکترونیک اسناد بیمارستانی در کشور آغاز شده است.
قائمی ارائه خدمات بهتر و مطلوب به بیمه شدگان، جلوگیری از اتلاف وقت، کاهش هزینهها، رفع همپوشانی،افزایش بهرهوری، کاهش زمان رسیدگی به اسناد، افزایش دقت در فعالیتهای بیمه ای، محاسبه دقیق و آسان هزینهها، یکپارچگی سیستم مکانیزه بیمه و جلوگیری از کلاهبرداری و جعل اسناد و سوء استفاده های احتمالی را از جمله مزایای طرح الکترونیکی کردن و هوشمندسازی فرایندها بیمهای عنوان کرد.
مشاور فناوری اطلاعات و ارتباطات مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: اجرای کامل اینگونه طرحها و نهادینه کردن آن در جامعه زمان بر است چرا که با مقاومت مردم مواجهایم و باید در این زمینه با کمک رسانهها فرهنگ سازی صورت گیرد.
وی افزود: هم اکنون بیش از ۴۰ میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه سلامت هستند و خدمات این بیمه در پنج صندوق کارکنان دولت، سایر اقشار، روستاییان و عشایر، ایرانیان و بیمه همگانی سلامت ارایه میشود.
وی اظهار داشت: حدود ۲۲ میلیون نفر از بیمه شدگان در صندوق روستاییان و عشایر بیمه هستند که وجهی بابت حق بیمه پرداخت نمیکنند.
پخش کلیپ، رونمایی از سامانه پذیرش و رسیدگی الکترونیکی اسناد بستری بیمه سلامت استان اردبیل، تجلیل از موسسات درمانی، پزشکان و کارکنان نمونه که نهایت همکاری را با بیمه سلامت استان داشتند و مداحی از دیگر قسمت های این آئین بود.
نظر شما