۶ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۰۳
کد خبرنگار: 760
کد خبر: 83532788
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح ۷ ماده‌ای غنی برای خاتمه خشونت‌ها در افغانستان

تهران- ایرنا- شبکه طلوع افغانستان از سند محرمانه ای تحت عنوان "طرح ۷ ماده ای صلح و وفاق"، اشرف غنی"، رئیس جمهوری، این کشور به منظور پایان دادن به کشتار و خشونت در افغانستان خبر داد.

به گزارش طلوع که به این سند محرمانه دست یافته است، این طرح ۷ ماده ای مبتنی بر تلاش های گذشته و پیشبرد روند صلح افغانستان به منظور پایان دادن به خشونت و کشتار در این کشور در کوتاه ترین زمان ممکن است.

بندهای هفتگانه این طرح عبارتند از: ۱- مذاکره با آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو)؛ ارایه طرح خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و مکانیسم اجرای این طرح و نیز چارچوب همکاری پس از این خروج از سوی افغانستان و آمریکا.

۲- مذاکرات با طالبان؛ شروع مذاکره تیم مذاکرات ۱۵ نفره از قبل تشکیل شده با طالبان پس از حصول اطمینان طالبان از خروج نیروهای خارجی. (این مذاکرات به شیوه ای فراگیر و مشورتی برگزار خواهد شد تا به همه افغان ها اطمینان دهد که هر یک از آنها نماینده ای در آن دارند. قبل از شروع این مذاکرات، مردم و دولت افغان از طالبان خواهند خواست با هدف فراهم کردن فضایی برای مذاکراتی موفق، به همراه دولت، آتش بس اعلام کند).

۳- مذاکره با پاکستان؛ پاکستان سرچشمه  است و دولت افغانستان به دنبال این اطمینان خواهد بود که کابل در ازای تضمین پاکستان در رابطه با تبدیل نشدن به مکانی امن برای تروریست ها،  شریک فعال تجاری، بازرگانی و انرژی برای اسلام آباد خواهد بود. 
۴- اتفاق نظر و توافق با شرکای منطقه ای و بین المللی؛ مذاکره با همسایگان، منطقه و جهان اسلام باعث ارایه تضمین های متقابل در زمینه عدم تعارض بین این کشورها و افغانستان خواهد شد.
۵- گفت وگو با غرب و سازمان های بین المللی؛ هدف دولت افغانستان تعامل با اتحادیه اروپا، کشورهای اروپایی، سازمان ملل، بانک جهانی و سایر شرکای افغانستان و طراحی و اجرای برنامه های جامع توسعه است که می تواند کشور را در مسیر توسعه بلند مدت قرار دهد.
۶- تقویت نهادها و موسسات در سطح ملی. صلح پایدار که احتمالا با تلاش های ذکر شده در بالا محقق می شود، افغانستان باید به تقویت حکومت جمهوری اسلامی، قدرتمند ساختن نیروهای امنیتی و دفاعی ، بهبود حاکمیت و مبارزه با فساد ادامه دهد.
۷- حل مشکلات در همه بخش ها و مناطق کشور. هر یک از مناطق افغانستان مشکلات خاص خود را دارند که باید شناسایی و حل فصل شوند.

در این سند همچنین بر انجام دو اقدام تاکید شده است:‌ برگزاری یک جرگه(مجلس) کوچک با حضور نماینده‌گان جناح‌ های سیاسی گوناگون، اعضای جامعه مدنی، خانواده‌ های قربانیان جنگ و نمایندگان بانوان و جوانان و برگزاری نشست مشورتی بین المللی با حضور نمایندگان کشورها و سازمان‌ های جهانی.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha