تارنمای خبری گاردین روز دوشنبه با انتشار گزارشی در این زمینه نوشت: موضوع فرار آمریکایی ها و انگلیسیها از نخستین پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ و روز همه پرسی جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا آغاز شده اما اکنون این روند تقویت شده است. بتازگی جیمزکومی رئیس سابق اف بی آی اعلام کرده که در صورتی که دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا پیروز شود، آمریکا را ترک کرده و در نیوزیلند زندگی خواهد کرد.
جیمز کومی رئیس سابق پلیس فدرال آمریکا در دوران باراک اوباما بود که در سال ۲۰۱۷ توسط دونالد ترامپ اخراج شد. برخی رسانه های آمریکایی نوشتند کومی به شوخی و یا جدی گفته است که اگر ترامپ باز هم در سال ۲۰۲۰ در دفترش در کاخ سفید باقی بماند آمریکا را ترک خواهد کرد.
وی در گفت وگو با شبکه خبری C-Span در پاسخ به این سوال گه اگر دوباره ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به دفتر کار خود بازگردد چه اقدامی انجام می دهد، به کنایه گفت: "از خانه جدیدم نیوزیلند هنوز به آمریکا ایمان خواهم داشت"، پاسخی که خنده حضار در این برنامه خبری را به همراه داشت.
رئیس سابق اف بی آی پیش از اخراج توسط دونالد ترامپ، برای نخستین بار نگرانی های دفتر تحقیقات این سازمان درمورد ارتباط میان کمپین رقابت های انتخابات ترامپ با روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا را مطرح کرده بود.
اگرچه اظهارات کومی در مورد خروج از آمریکا با لحن شوخی و طنز بیان شده اما وی به گروه بسیارزیادی از آمریکایی ها و شخصیت های کلیدی در این کشور پیوسته است که ایده مهاجرت به نیوزیلند را راهی برای فرار از ریاست جمهوری پر هرج و مرج ترامپ مطرح می کنند.
انتخاب کشوری جدید و فرار به آن از آمریکایی که ترامپ ساخته اکنون شعار افرادی است که میلیاردرها، سرمایه داران و حتی سرمایه گذاران سیلی کون ولی و تعداد زیادی از هنرمندان نواندیش آمریکایی، بخش عمده ای از این گروه را تشکیل می دهند.
رسانه های بین المللی در سال ۲۰۱۷ برای نخستین بار گزارش هایی از مهاجرت و فرار تعداد زیادی از آمریکایی ها از آمریکای تقسیم شده دوران ترامپ و همچنین انگلیسی های مخالف برگزیت منتشر کردند که این روند با توجه به قریب الوقوع بودن دو رویداد سیاسی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و برگزیت دوباره جان گرفته و تقویت شده است.
سرمایه داران آمریکایی به ویژه در هراس از موضوع افزایش جنگ های تجاری خودساخته ترامپ علیه دیگر کشورها و تنگ شدن عرصه تجارت بین المللی و ایجاد آمریکا پر حاشیه، با سرعت بیشتری نسبت به گذشته درصدد انتقال سرمایه های خود به کشوری با پایگاه سیاسی آرام ودارای ثبات هستند.
"روث بدر گینزبورگ" Ruth Bader Ginsburg قاضی ارشد دیوان عالی آمریکا در سال ۲۰۱۶ پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری به نیویورک تایمز گفت: اکنون زمان آن رسیده است که به نیوزیلند برویم. یک هفته پس از مراسم تحلیف ترامپ، نیویورکر قطعه ای را اجرا کرد که از نیوزیلند به عنوان "پناهگاه موردعلاقه ثروتمندان آمریکایی هنگام وقوع یک فاجعه" یاد کرد.
طبق گزارش های رسانه ای، پس از انتخابات ترامپ و رفراندوم برگزیت، وبگاه اداره مهاجرت نیوزلند با سیل تقاضاهای آمریکایی ها و انگلیسی ها برای مهاجرت روبه رو شده است. این سازمان به طور متوسط ماهانه ۳ هزار درخواست از اتباع انگلیس برای مهاجرت با موضوع سرمایه گذاری و یا یافتن شغل و اقامت دراین کشور را دریافت می کند.
براساس این گزارش این سازمان صرفا در روز همهپرسی برگزیت با ۹۹۸ درخواست انگلیسی ها روبه رو شد، در حالی که در مقایسه این آمار زمان مشابه سال گذشته ۱۰۹ مورد بود.
گزارش های رسانه ای حاکی است بسیاری از آمریکایی های مشهور که از ترامپ و آمریکایی که ساخته، فرار کرده اند با مهاجرت به نیوزیلند سرگرم خرید و فروش ملک و زمین در دور افتاده ترین نقطه دنیا هستند.
نیوزیلند بیش از ۱۰ هزار کیلومتر ( ۶ هزار مایل) از آمریکا فاصله دارد. مهمترین شاخص اقتصاد این کشور کشاورزی و دامپروری است. دور افتاده ترین کشور جنوب غرب اقیانوس آرام با ۴.۸ میلیون نفر فاصله زیادی با دیگر خشکیهای کره زمین دارد، به طوری که استرالیا نزدیکترین همسایه این سرزمین در دو هزار کیلومتری آن قرار دارد.
پروفسور جان مورگان مهاجر انگلیسی -دانشگاهی که در سال های اخیر در دانشگاه اوکلند نیوزیلند شاغل شده، دراین زمینه اظهار داشت: ایده ای وجود دارد مبنی بر اینکه نیوزیلند یک پناهگاه غیرآشفته دنیای مدرن است. براساس این ایده نیوزلند که به نوعی یادگار بریتانیای دهه ۱۹۵۰ است، مکانی برای فرا ر از دنیای بی ثبات مدرن کنونی است. اگرچه این ایده نمی تواند کاملا درست باشد، اما به طور کلی این موضوع صحیح است که نیوزیلند از بدترین روند فرهنگ مدرن یعنی مصرف گرایی پرسرعت جلوگیری می کند.
طبق گزارش اداره مهاجرت نیوزیلند، وبسایت این سازمان در سه روز اول پس از رفراندوم بریتانیا روزانه بیش از ۵ هزا و ۵۰۰ بار توسط کابران انگلیسی بازدید شده و در روزهای جاری نیز که موضوع تحقق برگزیت بیش از گذشته قوت گرفته این موضوع قوت گرفته است.
سی ان ان مانی نیز گزارش داد پس از انتخاب ترامپ در آمریکا وبگاه سازمان مهاجرت استرالیا و نیوزیلند با هزاران تقاضای آمریکایی ها برای مهاجرت به این کشورها روبه رو شدند.
طبق این گزارش نیوزیلند تنها کشوری نیست که آمریکایی ها قصد فرار به آن دارند بلکه کانادا نیز با حجم زیادی از این درخواست ها پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ روبه رو شد.
نظر شما