محمدرضا فشایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ۱۸ هزار کودک سه تا ۶ سال جامعه هدف اجرای طرح بیناییسنجی در طول سال هستند که از ابتدای امسال تاکنون هشت هزار کودک در روستاها و دو هزار کودک در شهر گنبدکاووس مورد سنجش قرار گرفتند.
وی افزود: برای اجرای این طرح یک پایگاه دائمی در مجاورت بیمارستان مطهری فعال است و دو تیم سیار نیز در اماکن محل تجمع کودکان سه تا ۶ سال مانند مهدهای کودک، پیش دبستانیها و خانههای بهداشت سطح شهرستان تا پایان سال اجرای را بر عهده خواهند داشت.
رییس اداره بهزیستی گنبدکاووس ادامه داد: ۵۰ هزار ریال هزینه معاینه با دستگاه و ۳۰ هزار ریال هزینه معاینه با تابلو از خانوادهها برای هر کودک گرفته میشود و بر اساس برنامهریزی، تیمهای سیار بهزیستی متشکل از کارشناسهای بیناییسنجی برای اجرای این طرح به روستاها نیز میروند.
فشایی گفت: از مجموع ۱۰ هزار کودک مورد سنجش بینایی قرار گرفته در گنبدکاووس ۹۰۰ نفر به اپتومتریست ارجاع شدند که حدود ۱۰۰ نفر از آنان دارای مشکلات تنبلی چشم تشخیص داده شدند که هزینه درمان این افراد از طریق معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی استان گلستان پرداخت میشود.
وی افزود: پیشگیری از تنبلی چشم و دیگر اختلالات بینایی از طریق تشخیص زودرس و مداخله بههنگام، باید در سنین کودکی آغاز شود تا بتوان با تمهیدات مختلف آن را درمان کرد، اما اگر این اتفاق نیفتد بعدها نتایج جبرانناپذیری در تمام عمر گریبانگیر کودکان خواهد شد.
رییس اداره بهزیستی اضافه کرد: بهترین زمان تشخیص تنبلی چشم سنین بین سه تا ۶ سال است که اگر در این زمان تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است.
فشایی گفت: از مجموع هشت هزار و ۴۰۰ نفر معلول تحت پوشش بهزیستی در این شهرستان، ۱۰۹ نفر نابینای مطلق و هزار و ۱۶۷ نفر کمبینا هستند که برخی از آنان موفقیتهای چشمگیری در عرصههای مختلف به دست آوردهاند و هم اینک ۱۹ دانشجو و ۳۸ دانشآموز کمبینا در گنبدکاووس مشغول تحصیل هستند.
وی افزود: ۱۴ مهد روستایی و ۹ مهد در شهر گنبدکاووس تحت پوشش بهزیستی خدمات آموزشی را به کودکان سه تا ۶ سال ارائه میدهند که یکی از جوامع هدف در طرح بینایی سنجی به حساب میآیند.
شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.
نظر شما