لزوم هدایت وقف به سمت نیازهای روز جامعه

شیراز-ایرنا-سوق دادن نیات واقفین فارس به سمت نیازهای روز جامعه و حوزه‌های آموزشی،فرهنگی و اجتماعی از جمله مواردی بود که مسئولان ارشد این استان در نشست تخصصی وقف بر آن تاکید کردند.

نشست تخصصی وقف، دوشنبه ششم آبان ماه ۹۸ با حضور مسئولان ارشد فارس در شیراز برگزار شد و در این آیین بر ضرورت توجه به آموزش و ایجاد مراکز علمی و فرهنگی و ورود واقفین به حوزه آسیب‌های اجتماعی تاکید شد و پایان بخش این مراسم نیز از دو وقف بزرگ رونمایی شد.

استاندار فارس در این نشست که به مناسبت دهه وقف در شیراز برگزار شد،با بیان اینکه کمک به نیازمندان در نیات خیرین مدنظر قرار دارد،گفت: سوق دادن نیات واقفیت به سمت نیازهای روز جامعه موضوع مهمی است که متولیان اوقاف فارس باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

عنایت الله رحیمی پدیده اعمال نیک و خیرخواهانه را تنها مربوط به اسلام ندانست و گفت: ماندگارترین وجه وقف در حوزه آموزش است زیرا دانشگاه،حوزه علمیه ،مدارس و مراکز تعلیم و تربیت از جمله مجموعه هایی است که به سمت انسان سازی حرکت می کنند.

وی ادامه داد: نجات انسان ها و وقف در حوزه درمانی نیز کار بسیار ارزشمندی است اما ایجاد مراکز علمی و آموزشی می تواند اثرگذارتر باشد و نسل های آینده را نیز شامل خواهد شد و انسان هایی در بعضی مراکز فرهنگی پرورش یافته اند که قرن ها در سپهر یک کشور موثر بوده اند.

استاندار فارس اضافه کرد: وجود یک ششم موقوفات کشور در استان فارس نشان از توجه ساکنین این خطه به دیار باقی دارد و وجود این تعداد اماکن فرهنگی و مذهبی در فارس می تواند تاثیر بسیار مثبتی در حوزه مباحث دینی و همچنین اقتصاد این استان داشته باشد.

وی با بیان اینکه بزرگترین مراکز درمانی و آموزشی وقفی کشور در فارس قرار دارد،گفت: وجود این تعداد مرکز درمانی وقفی در این استان نشان از ریشه فرهنگی این دیار کهن دارد و اثبات می کند که سیل واقفین از گذشته تا حال و آینده در فارس وجود داشته و خواهد داشت.

رحیمی خطاب به مدیران اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس که در این نشست حضور داشتند گفت: توصیه می کنم که تلاش کنید تا نیات واقفین این استان را به سمت مباحث آموزشی و فرهنگی سوق دهید.

وی افزود: انتقال آموزه های اسلامی در مراکز حوزوی و همچنین انتقال و آموزش مباحث علمی در دانشگاه ها قطعا می تواند اثرات و برکات بیشتری برای جامعه داشته باشد و بسیار تاثیرگذارتر است و ضرورت دارد در حوزه هایی که نیات واقفین دست مسئولان این حوزه را باز گذاشته به سمت آموزش هدایت شود.

استاندار فارس بر سوق دادن نیات واقفین به سمت موضوعات اجتماعی نیز تاکید کرد و گفت: مباحث اقتصادی نظیر بیکاری و کمبود اشتغال نیز می تواند دامنه آسیب های اجتماعی را وسیع تر کند و ناهنجاری هایی نظیر سرقت و ... را افزایش دهد پس می توان از محل درآمد موقوفات در حوزه اقتصادی و کمک به بهبود وضعیت در این بخش نیز هزینه کرد.

وی با بیان اینکه اوقاف همیشه با مردم بوده،گفت: نعمات وقف همیشه به سمت مردم رفته و سرمایه آن نیز توسط مردم تامین شده است و جدا کردن آن از مردم یک نقطه ضعف محسوب می شود که باید از این امر پرهیز شود.

۲۰۰ هزار رقبه و ۱۴۰۸ بقعه متبرکه در فارس وجود دارد

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس در نشست تخصصی وقف با بیان اینکه یک ششم املاک اوقافی کشور بالغ بر ۲۰۰ هزار رقبه موقوفه در این استان قرار دارد،افزود: بیش از یک هشتم اماکن متبرکه کشور با هزار و ۴۰۸ بقعه نیز در فارس وجود دارد که ظرفیتی بسیار خوب در حوزه گردشگری بشمار می رود.

حجت الاسلام سید عباس موسوی ادامه داد: بیشترین و بزرگترین موقوفات درمانی کشور در این استان قرار دارند که بیمارستان های نمازی، خلیلی و شوشتری و همچنین درمانگاه های امام رضا(ع) ،شهید مطهری و مرکز فوق تخصصی چشم پزشکی پوستچی از جمله آن است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس با اشاره به اینکه بزرگترین وقف‌های جدید کشور در چند ماهه اخیر در فارس رقم خورده است،گفت:۲۰ پروژه عمرانی با پیشرفت های فیزیکی متفاوت با زیربنای حدود ۱۲۰ هزار مترمربع شامل ساخت هزار واحد تجاری، مسکونی، اداری و گردشگری در این استان در حال اجرا است که بخشی از این پروژه ها با مشارکت بخش خصوصی انجام می شود.

وی اضافه کرد: بازار بزرگ لار یکی دیگر از پروژه های در حال اجرا است که شامل ۲۰۰ واحد تجاری است و پیش بینی می شود در آذرماه سال جاری به بهره برداری برسد و همچنین ۱۹ پروژه عمرانی دیگر نیز در مرحله مطالعه، بررسی و رفع مشکلات قرار دارد.

موسوی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: اوقاف فارس برای اولین بار در سطح کشور در حوزه تولید ایمپلنت‌های پزشکی فعال شده و هم اکنون خط تولید این طرح با ظرفیت تولید بیش از ۵۰۰ قطعه ایمپلنت شامل فک صورت، جمجمه، ستون فقرات ارتوپدی ابزار و... فعال است و در مجموع تاکنون از سوی اوقاف فارس ۲۰ میلیارد تومان در این طرح سرمایه گذاری شده است.

او در ادامه با بیان اینکه فارس با دارا بودن اماکن وقفی تاریخی از قبیل کاروانسراها، آب انبارها، حمام ها، خانه های تاریخی و همچنین املاک و اماکن در مناطق خاص از ظرفیت بسیار خوبی در حوزه گردشگری برخوردار است،گفت: انعقاد تفاهم نامه احیای کاروانسراها با اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی فارس و آغاز احیای کاروانسرای خیراتی و مخک در ایزدخواست و معرفی ۱۰ کاروانسرای دیگر از جمله گام های اولیه در این حوزه است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس ضمن تاکید بر اینکه با توجه به رویکرد جدید سازمان اوقاف و دارا بودن اراضی مستعد سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی فارس برنامه‌های ویژه ای در دستور کار قرار دارد،افزود: ایجاد مجتمع کشت و صنعت در ۱۳۰۰ هکتار از اراضی موقوفه نصیرالملک در منطقه سیاخ دارنگون، ایجاد مجتمع کشت و صنعت در ۱۰۰ هکتار از اراضی موقوفه آسمانی در شهرستان ارسنجان و ایجاد حداقل ۱۰ گلخانه مدرن در مقیاس های بزرگ با همکاری بخش خصوصی و همچنین ایجاد ۵ دامپروری مدرن در شهرستانهای شیراز، مرودشت، اقلید و آباده در حال انجام است.

وی اظهار داشت: احداث سالانه ۶۰ مسجد در مناطق فاقد مسجد و محروم استان با همکاری بانیان خیر خارج از کشور از دیگر برنامه های عمرانی این اداره کل است.

موسوی عنوان کرد: موکب اداره کل اوقاف فارس برای برگزاری آیین پیاده روی اربعین امسال ۱۵ روز در مرز خسروی و در منطقه منزریه عراق مستقر شد و مجموعه مبلغ یک میلیارد تومان از محل موقوفات این استان و کمک خیرین برای برگزاری این مراسم هزینه شد.

رونمایی از دو وقف بزرگ در فارس

در  این مراسم از دو وقف بزرگ در استان فارس با حضور استاندار این استان رونمایی شد.

اولین وقف که در این نشست از آن رونمایی شد متعلق به آقای نوروزی بود که ۱۲۵ هکتار زمین کشاورزی خود را در شهرستان بیضاء که ارزش آن معادل ۴ میلیارد تومان برآورد می شود را در حوزه آموزش قرآن و عترت وقف کرد.

دومین وقفی که در این مراسم از آن رونمایی شد،فردی به نام خانم ستودی مجتمع تجاری در سه طبقه و ۲۴ باب مغازه به ارزش تقریبی ۲ میلیارد تومان را در شهرستان جهرم برای کمک به فقرا ،فعالیت های قرآنی ،اطعام و عزاداری و برگزاری مراسم جشن ولادت اهل بیت(ع) وقف کرد.

اخبار مرتبط