با آن که مواضع آقای گروسی در سه سالی که در فاصله سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ به عنوان معاون سیاسی یوکیا آمانو مدیرکل پیشین فعالیت می کرد، در مورد ایران سختگیرانه بود؛ فکر می کنم ایران باید از انتخاب او استقبال کند زیرا ایران با اقدام های شفاف سازی خود در چارچوب برجام اصولا جایی برای بهانه جویی دیگران باقی نگذاشته است.
در واقع تا زمانی که ایران از میزان تعهدات خود در همکاری با آژانس نکاسته است به هیچ وجه نباید نگران حضور دبیرکل جدید با تیمی باشد که مشخص نیست دیدگاه آن ها در مورد همکاری با ایران چه خواهد بود. اتفاقا ایران می تواند همکاری خوبی با مدیرکل جدید که رسما کار خودش را از یازدهم دی ماه ۱۳۹۸ (اول ژانویه ۲۰۲۰ ) آغاز می کند، بنیان بگذارد.
رافائل ماریانو گروسی متولد بوئنوس آیرس، آرژانتین در سال ۱۹۶۱ است که به عنوان یک دیپلمات حرفه ای شناخته می شود. دکترای تاریخ و سیاست بین الملل خود را در سال ۱۹۹۱ از دانشگاه ژنو کسب کرده است. او بیش از آنکه مانند یوکیو آمانو یک حقوق دان باشد، یک سیاستمدار است.
شاید برای ایران بهتر بود آقای فِروتا سرپرست کنونی آژانس به عنوان مدیرکل جدید انتخاب می شد؛ زیرا او یک متخصص اتمی از کشور رومانی بود که کمتر وارد بازی های سیاسی مرسوم در آژانس می شد، اما بالاخره ۲۴ کشور از ۳۵ کشور عضو شورای حکام ترجیح دادند زمام امور این نهاد بسیار تاثیرگذار بر صحنه اتمی جهان را در چهار سال آتی به یک سیاستمدار بسپارند.
نظر شما