حجتالاسلام محمد نوروزپور روز چهارشنبه در همایش یاوران وقف خراسان جنوبی در بیرجند با اشاره به راهاندازی ۲۰۰ مرکز افق در بقاع متبرکه کشور اظهار داشت: این مراکز در حوزههای فرهنگی، قرآنی و اجتماعی به مردم خدمات میدهند.
وی افزود: یکی از وظایف این مراکز به خصوص در حوزه اجتماعی شناسایی آسیبهای آن محل بوده و با کمک مشاوران به کاهش آسیبهای اجتماعی در حوزههای مختلف کمک میکنند.
وی اظهار داشت: اتاقهای مشاوره وقف در ادارات اوقاف و بقاع متبرکه تشکیل شده که یکی از وظایف آنها احصای نیازهای هر شهرستان برای وقفهای جدید است.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مقدس سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اینکه واقفان و خیران به سمت نیازهای هر شهر باید هدایت شوند یادآور شد: این مهم از توصیهها و تاکیدهای مقام معظم رهبری نیز هست و حتما در مشاورههای وقف به نیازهای روز باید توجه شود.
وی با اشاره به وجود بیش از ۱۹۰ هزار موقوفه در کشور گفت: بیشتر این موقوفات مراکز درمانی و آزمایشگاههایی هستند که نقش مهمی در بحث درمان دارند لذا مردم باید از آثار و برکات این موقوفات اطلاع داشته باشند.
نوروزپور، دهه وقف را یک فرصت برای اطلاعرسانی از سوی متولیان در خصوص آثار وقف دانست و اظهار داشت: برخی موقوفات در کشور بیش از هزار سال قدمت داشته و هنوز به نیت واقف عمل میشود.
وی وقفهای مشارکتی را یکی دیگر از سیاستهای سازمان اوقاف معرفی کرد و افزود: با توجه به اینکه قیمت املاک بالا رفته اما عده از مردم تمایل دارند در ساخت و احداث یک مکان عامالمنفعه مشارکت کنند که در قالب وقف این امکان وجود دارد.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مقدس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بحث سرمایهگذاری نیز از اموری است که توسط سازمان اوقاف دنبال میشود گفت: امسال سرمایهگذاری در حوزه پزشکی، کشاورزی، دامداری و غیره در دستور کار بوده که با حمایت از شرکتهای دانشبنیان تاکنون اثرات خوبی برای جامعه داشته است.
وی تاکید کرد: حمایت از شرکتهای دانشبنیان همچنین برای دور زدن تحریمها نیز اثرگذار بوده و برخی از این شرکتها با حمایت سازمان اوقاف موفق به تولید وسایل بسیار گران قیمت جراحی در داخل کشور شدهاند که قبلا نمونه آن از خارج وارد میشده است.
نوروزپور یادآور شد: در حوزه کشاورزی نیز وقف آثار و برکات زیادی داشته به طوری که با سرمایهگذاری برای کاشت، برداشت و صادرات گیاهان دارویی به تولیدات خوبی دست یافتهایم.
وی ادامه داد: در حوزه دامداری نیز تولید و تکثیر نژادهای چندقلوزا در دستور کار بوده که مشکلات قیمت گوشت با سرمایهگذاری از محل موقوفات در نقاط مختلف کشور حل شده است.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مقدس سازمان اوقاف و امور خیریه تربیت حافظان قرآن کریم را از دیگر برنامههای سازمان اوقاف برشمرد و ادامه داد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در این خصوص تاکنون شمار ثبتنام کنندگان برای حفظ قرآن از مرز یک میلیون و ۲۰۰ نفر گذشته است.
وی ورود وقف به حوزه اشتغال و کارآفرینی را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد و گفت: آماده سرمایهگذاری برای طرحهای مختلف هستیم که این مهم نیازمند تصویب طرح در کمسیون سرمایهگذاری استانی و کشوری است تا بتوان از محل موقوفات به این طرحها کمک کرد.
نوروزپور اظهار داشت: این مهم در سال رونق تولید و حمالیت از تولید داخل حایز اهمیت بوده و از طرفی درآمدی برای موقوفات نیز کسب خواهد شد.
وی یادآور شد: ۴۰ درصد منابع درآمدی بقاع و موقوفات برای امور فنی، عمرانی و سرمایه گذاری مشخص شده است که میتوان از آن برای نیازهای هر استان بهرهمند شد.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مقدس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: بقاع متبرکه در طول سال برای ایام و مناسبتهای خاص برنامههای مختلف فرهنگی را اجرا میکند و از این طریق میزبان زائران است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی نیز با اشاره به وجود ۹۶ بقعه متبرکه در استان گفت: پروژه عمرانی در ۵۵ بقعه متبرکه شروع شده و همچنان به تناسب اعتبارات در حال انجام است.
حجتالاسلام پرویز بخشی پور با اشاره به نقش هیات امنا در رفع مشکلات بقاع متبرکه اظهار داشت: هیات امنای بقاع متبرکه خراسان جنوبی بدون هیچ چشمداشتی زحمات زیادی را برای عمران و آبادانی این اماکن مقدس متحمل میشوند.
وی نقش متولیان موقوفات را نیز در رونق وقف مهم برشمرد و افزود: تلاشهای متولیان موقوفات نیز باعث شده که زحمت کارکنان اوقاف در این زمینه کم شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی اظهار داشت: ۱۱۲ پست سازمانی مصوب برای اداره کل اوقاف و امور خیریه وجود دارد که اکنون با ۷۰ نیرو اداره میشود.
وی اضافه کرد: با این وجود در بحث درآمد موقوفات ۴۳ درصد و در بحث درآمد بقاع متبرکه ۱۱ درصد از برنامه مصوب سالانه جلوتر هستیم که نشان از همت و عزم مردم استان در کار خیر دارد.
۷۵ نفر از یاوران وقف خراسان جنوبی امروز در همایش یاوران وقف تجلیل شدند.