غلامرضا عبده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرحله اول عملیات مرمت و بهسازی این مکان تاریخی که در روستای «کانی سفید» واقع است، در قالب استحکامبخشی، سبکسازی گنبد و احیای بخشهای آسیبدیده اجرا میشود.
وی با بیان اینکه حفظ و نگهداری بناهای تاریخی به عنوان پیشینههای غنی فرهنگی و تاریخی به توجه و برنامهریزی بیشتر نیازمند است، ادامه داد: مرمت این بنای تاریخی به گونهای خواهد بود که اثر مرمت شده شباهت کاملی به دوران اولیه خود داشته باشد.
وی اظهار داشت: اثر تاریخی «کوخ کورتک» مهاباد سال ۱۳۹۴ برای ثبت به ادارهکل میراث فرهنگی معرفی شد که پس از انجام مطالعات یک سال بعد به ثبت ملی رسید.
کاروانسرای «کوخ کورتک» همانند سایر کاروانسراهای کشور به سبب عبور جاده ابریشم از کشورمان از ارزش و جایگاه خاصی در میان باور و عقاید مردم منطقه برخوردار بود و تکه سنگهای آن بازگوکننده وقایع و درسهای آن دوران است.
این مکان به عنوان کاروانسرا بر سر یکی از مسیرهای جاده ابریشم در جنوب آذربایجانغربی و در نزدیکی روستای «کانی سفید» مهاباد بنا شد و بقایای معماری آن از نظر معماری و تکنیک ساخت با کاروانسراهای «شاه عباسی» و «دره خان» خوی قابل قیاس است و قدمت آن به دوره صفویه بازمیگردد.
اما آنچه مسلم است این مکان تاریخی و باارزش در رابطه با رونق تجارت شکل گرفته و عوامل دیگری نظیر کاربرد نظامی در توسعه و تکامل آن نقش داشته است.
مهاباد ۹۲ اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد که سد مهاباد، غار سهولان، تالاب بینالمللی کانیبرازان، موزه مردمشناسی و حمام میرزا رسول، دخمه سنگی فخریگاه، برده کنته و مسجد جامع از مهمترین اثرهای تاریخی و جاذبههای گردشگری این شهرستان است.
مهاباد با ۲۳۷ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی قرار دارد.
نظر شما