محسن افروز روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: دبیرخانه پدافند غیر عامل این سازمان در نظر دارد با شناسایی تهدیدات در همه حوزهها ، ضمن تهیه سند جامع مقابله با تهدیدات بیوتروریسمی، به منظور تامین امنیت غذایی و جلوگیری از خسارات احتمالی فعالیت کند.
وی افزود: امسال ضمن تعین و تکلیف سموم کشاورزی، مسائل و مشکلات موجود در ساماندهی فروشگاههای عرضه سم، شناسایی نهالستانهای غیرمجاز و جلوگیری از توزیع این نهالها، در کارگروه پدافند غیرعامل استان مطرح و با پیشنهاد تجهیز آزمایشگاه مرجع حفظ نباتات و معرفی دانشگاه علوم پزشکی جنوب کرمان به عنوان سایت پیشگیری و درمان تهدیدات بیولوژیکی و بیوتروریسم (مسمومیت های سموم و کودهای شیمیایی) موافقت شد.
افزوز به پیگیری راه اندازی سایت امحاء پسماند ویژه در جنوب کرمان اشاره کرد و گفت: با مساعدت مرکز تحقیقات کشاورزی، مجوز برگزاری دوره آموزشی با عنوان تهدیدات بخش کشاورزی در حوزه پدافند غیرعامل ویژه معاونان، مدیران و کارشناسان مصوب و در سال جاری برگزار میشود.
افروز گفت: هفته پدافند غیرعامل با شعار پدافند غیرعامل، مقاومت و بازدارندگی با رونق تولید تا ۱۴ آبان ۹۸ ادامه دارد.
وی به اهداف و برنامههای پدافند غیرعامل در سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اشاره کرد و افزود: منظور از پدافند غیر عامل، کاهش آسیبپذیری در هنگام بحران بدون استفاده از اقدامات نظامی و صرفاً با بهرهگیری از اقدامات غیرنظامی و لزوما فنی و مدیریتی بوده که در نهایت منجر به بی اثر شدن تهدیدات و مصون سازی زیرساختها و صیانت از مردم است.
دبیر پدافند غیرعامل سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان با بیان اینکه در حوزه کشاورزی تهدیدها از نوع زیستی و با عنوان تهدیدات بیوتروریسمی به شمار میروند، تصریح کرد: انتشار عمدی عوامل بیولوژیکی نظیر باکتریها، ویروسها، قارچها، آفات، سموم، کودهای شیمیایی و عوامل قرنطینهای منجر به بروز خسارت به گیاهان، دامها ، طیور و آبزیان و یا خسارت به حوزههای دامپزشکی و منابع طبیعی میشود.
سالانه بیش از چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در جنوب کرمان تولید و روانه بازار میشود.
سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان مستقل از مرکز استان، شهرستان های جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، منوجان، قلعه گنج، فاریاب و رودبار جنوب را تحت پوشش دارد.