عملیات ترکیه در شمال سوریه تاثیر منفی بر مبارزه با داعش داشت

نیویورک- ایرنا- نماینده انگلیس در سازمان ملل با انتقاد از عملیات ترکیه در شمال سوریه گفت :‌ این عملیات تاثیر منفی بر مبارزه با داعش داشت.

کارن پیرس روز جمعه در نشست خبری تشریح برنامه های شورای امنیت در ماه نوامبر که انگلیس ریاست آن را بر عهده دارد، گفت تلاش کرده ایم در این ماه چرخشی از مسایل جغرافیای سیاسی به مسایل شهروندان معمولی داشته باشیم.

وی ادامه داد: می خواهیم بر اثرات صلح  و امنیت بین المللی بر شهروندان معمولی تمرکز کنیم که در این برنامه ها لحاظ شده است. سلاح شیمیایی، یمن، سوریه، سومالی، سودان جنوبی و لیبی در دستور کار قرار دارد.

نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد اضافه کرد: روند آشتی جویانه در دستیابی به صلح پایدار مورد تاکید قرار خواهد گرفت. در این زمینه از تعدادی از انجمن های اجتماعی برای حضور در شورای امنیت دعوت کرده ایم.

پیرس اظهار کرد: نشست غیرعلنی با حضور مدیرکل سازمان منع سلاح شیمیایی در پانزدهم، نشست آشتی و مصالحه در نوزدهم و مساله خاورمیانه و سوریه در ۲۵ ماه نوامبر برگزار خواهیم کرد.

ارتباط بن لادن و البغدادی با حوادث کشورهای عربی

وی در پاسخ به این سوال که ۱۰ سال پیش با کشته شدن اسامه بن لادن بهار عربی آغاز شد و اکنون با کشته شدن البغدادی پاییز عربی شکل گرفته است، ایا درباره این شرایط در شورای امنیت برنامه ای خواهید داشت، گفت: من فکر می کنم موضوع بهار عربی با کشته شدن بن لادن، انگیزه های کاملا جداگانه ای دارد.

رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد افزود: با توجه به باقی بودن تهدیدات داعش با وجود از بین بردن قلمرو خلافت آن، این مساله در موضوع سوریه بررسی خواهد شد.

پیرس درباره مساله یمن و توافقنامه های آن هم با استقبال از نقش مذاکراتی سعودی ها در این زمینه اظهار کرد: ما درباره یمن روز ۲۲ نوامبر نشست خواهیم داشت و در این زمینه به طور مفصل بحث خواهیم کرد.

سرنگونی پهپاد صهیونیستی

پرسش دیگری که مطرح شد درباره اعلامیه حزب الله لبنان در سرنگون کردن پهپاد رژیم صهیونیستی در مرز جنوبی لبنان بود که نماینده انگلیس گفت: فکر می کنم این مساله در دستور کار خواهد آمد اما تا کنون هیچ یک از اعضای شورای امنیت درخواستی برای تشکیل شورا به منظور بررسی این سرنگونی و همچنین شرایط سیاسی لبنان نداده اند اما شرایط را از نزدیک رصد می کنیم.

چین

پیرس در پاسخ به سوال دیگری در زمینه مسلمان چین هم گفت این مساله در کمیته سوم و همچنین شورای حقوق بشر در ژنو تحت رسیدگی است. ما در کمیته سوم به نیابت از ۲۳ کشور در حمایت از مسلمانان چین بیانیه ای قرائت کردیم.

وی خاطرنشان کرد: با این وجود شورای امنیت در این زمینه دستور کاری ندارد و باید ببینیم سایر همکاران ما در شورا چه نظری خواهند داشت.

فسفر سفید

نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد با اشاره به نشست روز پانزدهم که با موضوع سلاح شیمیایی برگزار می شود در پاسخ به اینکه آیا به سلاح های مورد استفاده ترکیه علیه کردها هم پرداخته می شود یا خیر، گفت به طور کلی استفاده از سلاح شیمیایی ممنوع است اما بحث استفاده از فسفر سفید کمی متفاوت است و در جایی ممنوع نشده است.

پیرس ضمن ابراز نگرانی نسبت به استفاده از اینگونه تسلیحات افزود گزارش نهایی از نتیجه تحقیقات و آزمایش ها و اینکه چه کسانی عامل آن بوده اند، در اختیارم قرار نگرفته است و نمی توانم اظهار نظر قطعی داشته باشم.

وی در پاسخ به اینکه در ناآرامی های عراق بیش از ۲۰ نفر کشته شده اند، آیا این مساله در دستور کار شورای امنیت قرار خواهد گرفت یا خیر هم گفت: تا کنون هیچ نشستی برای موضوع تظاهرات عراق برنامه ریزی نشده است.

اعلامیه بالفور

پرسش دیگر به یکصد و دومین سال اعلامیه بالفور از سوی انگلیس بود و اینکه آیا انگلیس حاضر است به خاطر ایجاد اسرائیل و خلع ید فلسطینیان از قلمروشان عذرخواهی کند؟ آیا حاضر خواهید بود شورای امنیت را برای دیدن غزه به آنجا ببرید یا تشویق کنید که این کار انجام شود؟

نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد گفت: همانطور که گفتید مساله اعلامیه بالفور یک مساله ملی انگلیس است و ارتباطی به ریاست شورای امنیت ندارد اما همانطور که در یکصدمین سال این اعلامیه گفتیم بسیار مفتخریم از اینکه انگلیس برای شکل گیری موجودیت اسرائیل کمک کرد.

پیرس افزود: اما تنها ۵۰ درصد اعلامیه بالفور اجرایی شده و بخش دیگر آن که مربوط به سوال فلسطین است، باید مورد توجه قرار گیرد. ما همچنان بر این عقیده ایم که تشکیل ۲ دولت، راه حل این مساله است و اسرائیل و فلسطین می توانند در کنار هم زندگی کنند.

وی درباره بازدید از غزه هم گفت در حال حاضر برنامه ای در این باره نیست اما خودم به واسطه مسئولیت هایی که در وزارت خارجه انگلیس داشته ام از آنجا دیدن کرده ام. در صورتی که این ماموریت تصویب شود باید شامل دیدن از اسرائیل هم باشد.

برگزیت و دیپلماسی انگلیس

نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که انگلیس خود درگیر مساله برگزیت است، آیا این نشان دهنده مناسب بودن دیپلماسی این کشور است، گفت: انگلیس دارای یک فرایند دموکراتیک برای برگزیت است و در این زمینه برنامه توافق با اتحادیه اروپا و همچنین برگزاری انتخابات را دارد.

پیرس اضافه کرد: نکته دوم این است که دیپلماسی انگلیس بسیار خوب عمل می کند و امیدواریم که در طول ریاست بر شورای امنیت، دستور کار آن را مطابق با مسئولیتمان به عنوان عضو دائم این شورا با موفقیت به پیش ببریم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تاثیر عملیات ترکیه بر مبارزه با داعش و اینکه چه تعدادی از انگلیس به عضویت این گروه تروریستی درآمده اند، گفت: یکی از دلایل مخالفت ما با علمیات ترکیه تاثیر منفی آن بر مبارزه با داعش بود اما در حال حاضر تعداد اعضای داعش از انگلیس را ندارم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha