«حسین بحرالعلوم» در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود ظرفیت اسمی نیروگاه کرمان یک هزار و ۹۱۲ مگاوات است که با اجرای برخی طرحهای ارتقای ظرفیت، در حال حاضر ۲ هزار مگاوات ظرفیت اسمی تولید برق دارد.
وی افزود: این نیروگاه مشتمل بر هشت واحد گازی از نوع V۹۴.۲ و چهار واحد بخار نوع E زیمنس است و در مجموع ۱۲ واحد در مدار بهره برداری دارد.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق کرمان تصریح کرد: ضریب آمادگی نیروگاه کرمان در تابستان امسال بیش از ۹۸ درصد بود و تابستان ۹۸ جزو تابستانهایی بود که کمترین خروج اضطراری را در این نیروگاه داشتیم و تقریبا تمامی واحدهای نیروگاه با تمام ظرفیت در مدار تولید بودند.
وی ادامه داد: به منظور آماده سازی نیروگاه برای پیک تابستان سال ۹۹ نیز تعمیرات دورهای در واحدهای مختلف گازی آغاز شده و امسال برای ۲ واحد نیز تعمیرات اساسی داریم که یکی از این واحدها اواخر مهرماه از مدار خارج شده و واحد دیگر نیز در دو سه ماه آینده برای تعمیرات از مدار خارج میشود.
بحرالعلوم با بیان اینکه برای واحدهای بخاری نیز تعمیرات دوره ای در حال انجام است، گفت: تا امروز کار تعمیرات دوره ای در یک واحد انجام شده و برای بقیه واحدها نیز تعمیرات دوره ای در دستور کار است که یک به یک برای هر کدام انجام می شود تا اینکه پیش از شروع پیک تابستان ۹۹، تمامی تعمیرات دورهای و اساسی واحدهای گازی و بخاری تکمیل شوند.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق کرمان در خصوص اقداماتی که برای ارتقای ظرفیت تولید نیروگاه انجام شده، اذعان داشت: یکسری از طرح ها با عنوان طرحهای ارتقای جزئی سال گذشته در نیروگاه کرمان انجام شد که بین یک تا دو مگاوات افزایش ظرفیت به دنبال داشته اند؛ همچنین طرح دیگر، طرح HAS یا بازچینی پرههای کمپرسور است که در واحد ۲ گازی انجام شد و برای دو واحد دیگر گازی نیروگاه که امسال تعمیرات اساسی دارند نیز در برنامه داریم که طرح HAS اجرایی شود اما به شرط آنکه تجهیزات مربوطه را پژوهشگاه نیرو بتواند به موقع تأمین کند.
بحرالعلوم با بیان اینکه اجرای طرح HAS بین ۷ تا ۸ مگاوات افزایش ظرفیت به دنبال داشت، گفت: طرح IGV+ نیز روی هر ۸ واحد گازی نیروگاه انجام شده و به طور تقریبی ۱.۵ تا ۲ مگاوات افزایش ظرفیت به دنبال داشته است.
وی ادامه داد: شرکت مپنا روی چهار واحد گازی نیروگاه طرح MAP۲+ را اجرایی کرده و از این محل ارتقای ظرفیت برای این واحدها حاصل شد و طرح مشابهی را هم شرکت آنسالدوی ایتالیا روی یک واحد گازی نیروگاه کرمان انجام داد که نتیجه کار، هم در کار آنسالدو و هم در MAP۲+ افزایش توانی حدود ۱۰ مگاواتی بوده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق کرمان با بیان اینکه از طرح مدیا نیز به منظور افزایش توان خروجی در فصل گرم در نیروگاه کرمان استفاده شده، گفت: روی هر ۸ واحد گازی نیروگاه کرمان طرح مدیا پیاده سازی شده که در بازه پیک تابستان مورد بهره برداری قرار می گیرد و با استفاده از طرح مدیا نیز در هر واحد ۱۰ تا ۱۲ مگاوات افزایش ظرفیت داشتهایم.
بحرالعلوم با اشاره به تکلیفی که از طرف شرکت تولید نیروی برق حرارتی به تمامی نیروگاهها مبنی بر استفاده حداکثری از توان ساخت داخل شده، گفت: در نیروگاه کرمان همکاران تعمیرات و مهندسی نیروگاه با امکانات موجود به طراحی و ساخت قطعات مورد نیاز نیروگاه پرداخته اند؛ همچنین از توانمندی شرکتهای داخلی در داخل استان و حتی خارج از استان استفاده می کنیم و این رویه را در دستور کار نیروگاه قرار داده ایم که به هر قطعه ای که نیاز داریم ابتدا به سراغ شرکتهای داخلی می رویم و اگر در ایران تولید داشته باشند، به صورت کامل تأمین نیاز از داخل کشور صورت می گیرد.
وی افزود: قطعات و تجهیزات نیروگاه، حساس بوده و ظرافت های طراحی و ساخت مخصوص به خود را دارند که در این زمینه کیفیت تولید بسیار مهم است.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق کرمان خاطرنشان کرد: در نیروگاه کرمان هم کمیته تحقیقات و هم کمیته ساخت داخل داریم که وظیفه این کمیته، شناسایی شرکتهایی است که در کشور توان تولید قطعات نیروگاهی را دارند و این شرکتها به واحد بازرگانی نیروگاه معرفی میشوند.
وی ادامه داد: در نیروگاه کرمان، فعالیت همزمان دو کمیته تحقیقات و ساخت داخل موجب شده تا استفاده حداکثری از توان داخل در تامین قطعات و تجهیزات نیروگاهی محقق شود.
تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق کرمان گفت: در نیروگاه کرمان، فعالیت همزمان دو کمیته تحقیقات و ساخت داخل موجب شده تا استفاده حداکثری از توان داخل در تامین قطعات و تجهیزات نیروگاهی محقق شود.
اخبار مرتبط
-
۵.۲ مگاوات برقکرمان از طریق انرژیخورشیدی تامین میشود
کرمان - ایرنا - به گفته معاون دیسپاچینگ (فراسنج کنترل شبکه )و فوریتهای شرکت توزیع برق شمال…
-
انرژی خورشیدی ظرفیت جدید درآمدزایی در کرمان
کرمان - ایرنا - طی چند سال اخیر با رویکرد تکیه بر داشته های داخلی احداث و بهره برداری نیروگاههای…
نظر شما