۱۲ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۴۰
کد خبر: 83539800
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شبکه ملی هوش مصنوعی در حوزه تصویربرداری پزشکی راه‌اندازی می‌شود

تهران- ایرنا - رئیس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز ایران گفت: تصمیم گرفتیم با همکاری تعدادی از محققان دانشگاه‌های مختلف که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند شبکه ملی هوش مصنوعی را در حوزه تصویربرداری پزشکی راه‌اندازی کنیم.

دکتر محمدرضا آی روز یکشنبه در نخستین همایش ملی هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی افزود: ایجاد شبکه ملی هوش مصنوعی در حوزه تصویربرداری پزشکی کمک خوبی برای هم‌افزایی علمی در این حوزه است.
وی، آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز ایران را متولی این کار دانست و گفت: با استفاده از اطلاعات تیم محققان به راحتی می‌توان به رشد این روش جدید در حوزه پزشکی کمک کرد.
وی اظهار داشت: تاکنون جلسات متعددی در آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز ایران برگزار شده تا از هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی استفاده شود.
رئیس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز ایران ادامه داد: از محققان خارجی حاضر در این همایش نیز در این زمینه همفکری خواهد شد تا با استفاده از آخرین پیشرفت های این حوزه، شبکه ملی هوش مصنوعی در حوزه تصویربرداری پزشکی راه اندازی شود.
آی ادامه داد: تقریبا در دانشگاه ها فعالیت در حوزه هوش مصنوعی و ربات‌ها آغاز شده اما سرعت رشد اخیر آن در حوزه پزشکی ضرورت داشتن شبکه ملی را بیشتر کرده و این موضوع به سروسامان دادن این علم و اشتراک گذاشتن تجربیات گروه های مختلف کمک می کند.    
وی به کاربردهای مختلف هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه پزشکی اخیرا خیلی زیاد شده است و در این حوزه نسبت به سایر کشورها وضعیت خوبی داریم.
آی اظهارداشت: وضعیت محققان ما در این زمینه خوب است و با تشکیل شبکه ملی می توان سرعت آن را در کشور بیشتر کرد.
وی به جلوگیری از موازی کاری در این زمینه تاکید کرد و گفت: هدف ما جلوگیری از موازی کاری در این زمینه است و از همه کسانی که در این زمینه فعالیت می کنند، دعوت می کنیم به شبکه ملی بپیوندند. اکنون ۵ تا ۶ دانشگاه در این زمینه با ما همکاری دارند و امیدواریم بعد از این همایش این تعداد افزایش یابد.

رئیس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز ایران همچنین به فعالیت‌های آزمایش ملی نقشه‌برداری مغز اشاره کرد و گفت: اکنون ۶۵۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها پروژه‌های خود را در سامانه این آزمایشگاه ثبت کرده‌اند.
وی گفت: هرچند این آزمایشگاه به صورت دو شیفت اقدام به ارائه خدمات کرده است، اما همچنان با ازدحام زیادی برای وقت گرفتن به منظور استفاده از تجهیزات این آزمایشگاه مواجه هستیم.
آی با تاکید بر این‌که تا چهار ماه آینده وقت این آزمایشگاه پر شده است، خاطر نشان کرد: در عین حال این نشان می‌دهد که این آزمایشگاه توانسته است خدمات مناسبی به محققان کشور ارائه دهد.
رییس بیوبانک آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز هم در مراسم افتتاحیه این همایش گفت: برگزاری آکادمی هوش مصنوعی از برنامه‌های جمعی این همایش به شمار می‌رود که طی آن در خصوص کابردهای هوش مصنوعی در حوزه‌های پزشکی بحث و تبادل نظر می‌شود.
دکتر منصور فاتحی اظهار داشت: ۴۶ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده که از این تعداد ۱۶ مقاله به صورت شفاهی و ۱۴ مقاله به صورت پوستر ارایه می شود.
وی ادامه داد: محققان کشور عراق درخواستی به منظور برگزاری یک دوره آموزشی بالینی در زمینه هوش مصنوعی داشتند که با همکاری انجمن رادیولوژی ایران این دوره با حضور پنج محقق از این کشور برگزار خواهد شد.
فاتحی با تاکید بر اینکه کاربردی کردن هوش مصنوعی در حوزه‌های پزشکی به صورت جدا از هم امکان‌پذیر نیست، گفت: کاربردی کردن این علم و فناوری در حوزه‌های پزشکی نیازمند ارتباطات متقابل است که امیدواریم با راه‌اندازی شبکه کشوری هوش مصنوعی این امر محقق شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha