نداشتن پایانه فروشگاهی برای پزشکان مصداق فرارمالیاتی است

گچساران - ایرنا - مدیرکل امور مالیاتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نصب نکردن پایانه فروشگاهی در مطب پزشکان و دیگر مشاغل پرشکی مصداق فرار مالیاتی است و جرم محسوب می شود.

محمدعلی غفاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : پزشکانی که کارتخوان نصب نکرده اند ۲ درصد مالیات تعیینی جریمه می شوند.
وی در پاسخ به این سوال که تکلیف مودیان با پزشکانی که کارتخوان آنها مربوط به شخص دیگری است و چه دستگاهی باید با این کارخلاف قانون برخورد کند گفت: مردم می توانند گزارش متخلفان را به دستگاه‌های انتظامی و نظارتی از جمله نظام پزشکی ، تعزیرات حکومتی، اماکن نیروی انتظامی و امور مالیاتی ارائه دهند.
مدیرکل امور مالیاتی کهگیلویه وبویراحمد بیان کرد: نصب کارتخوان برای مشاغل پزشکی الزامی است و بی توجهی به این قانون به منزله فرار مالیاتی است که براساس ماده ۲۷۴ قانون مالیات های مستقیم  این اقدام جرم مجسوب و متخلفان به مجازات درجه ۶ محکوم می شوند.
وی گفت: طبق ماده ۱۹ مجازات اسلامی جرم این افراد بین ۶ ماه تا ۲سال حبس تعزیری است.
غفاری پزشکان را قشری قانونمند دانست و تاکید کرد: نصب پایانه فروشگاهی در مشاغل پزشکی می تواند به پایان جدال های رسانه ای و این چالش که رنگ و بوی قانون گریزی دارد، کمک کند.
مدیرکل امور مالیاتی کهگیلویه وبویراحمد ابراز داشت: تا پایان سال جاری دیگر اصناف باید به پایانه فروش مجهز شوند و از اوایل سال ۹۹ با اصناف فاقد پایانه فروش برخورد قانونی خواهد شد.
تاکنون حدود ۱۰۰ پزشک معادل ۲۱درصد از این قشر در کهگیلویه و بویراحمد به کارتخوان استاندارد مالیاتی مجهز شده اند.
پزشکان استان کهگیلویه و بویراحمد مشارکتی کمتری برای نصب کارتخوان استاندارد مالیاتی  نسبت به از میانگین کشوری داشته‌اند.
استان ۷۲۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد ۵۰ هزار مودی مالیاتی دارد.
بیش از ۸۰۰ نفر شامل پزشک،دندان پزشک،کارشناس و ماما در این استان فعالیت دارند.
به موجب بند (ی) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ و تبصره(۲) ماده(۱۶۹) قانون مالیات‌های مستقیم صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، مکلفند در چهارچوب آیین‌نامه تبصره (۲) ماده (۱۶۹) قانون مالیات‌های مستقیم نسبت به نصب، راه اندازی و استفاده از پایانه فروشگاهی از  سال ۱۳۹۸ اقدام کنند.
براساس آمار ظرفیت مالیات‌ستانی مشاغل پزشکی در طول یک سال، ۷۰۰ میلیارد تومان است اما از این میزان پزشکان تنها ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان یعنی ۲۰ تا ۲۵ درصد مالیات را پرداخت می‌کنند.
موضوع استفاده نکردن بسیاری از مطب‌های پزشکی از دستگاه کارتخوان (pos) که برای شناسایی نشدن درآمدهای آن‌ها و نپرداختن مالیات انجام می‌شود، در یکی دو سال اخیر به یکی از موضوعات مطرح در بین افکار عمومی تبدیل شده است.
این موضوع باعث شده که مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه امسال پزشکان را به نصب پایانه‌های فروشگاهی و کسر ۱۰ درصد از حق‌الزحمه آن‌ها از سوی مراکز درمانی به‌عنوان مالیات ملزم کند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha