بهنام نظری روز یکشنبه در افتتاح هشتمین دوره طرح ملی دادرس در قم بیان کرد: افزایش تابآوری و روحیه تحمل و نوعدوستی مهمترین نیازی بوده که در مسائل آموزش امداد و نجات و کمکهای اولیه باید رعایت شود.
وی تاکید کرد: جهتگیری دستگاههای فرهنگی و آموزشی باید بر ارتقای تابآوری عموم مردم در بروز حوادث طبیعی و جنگ سوق پیدا کند.
وی تصریح کرد: اولین امدادگر در بروز هر حادثه، افرادی هستند که جان سالم از آن اتفاق به سر بردهاند بنابراین باید نسبت به افزایش کمکهای اولیه در بین عموم مردم توجه لازم صورت بگیرد.
نظری خاطرنشان کرد: آموزشهایی که در سطح آموزشوپرورش داده میشود در مرحله پاسخگویی اولیه در بروز بحران در آینده جامعه بسیار موثر است.
وی اضافه کرد: قم در امر کمکرسانی و امداد به زلزلهزدگان شهرستان سرپل ذهاب یکی از استانهای پیشرو و موفق بود.
نظری بیان داشت: زلزله یکی از مخاطرات اصلی بوده که همواره کشور ما را تهدید میکند، قبل از بروز اتفاق ناگوار باید پیشبینیهای لازم صورت بگیرد.
زمینلرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۷ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.
وی تاکید کرد: آمادگی و پشتکار مجموعه دستگاههای امدادی و روحیه معنوی موجود در بین نیروهای این استان از عوامل مهم موفقیت دستگاههای امداد و نجات قم است.
وی خاطرنشان کرد: ایران جزو ۱۰ کشور پرحادثه جهان است و از ۳۵ مخاطره اصلی بیش از ۸۰ درصد از آنها در کشور ما رخ میدهد.
نظری اظهار داشت: مجموعهای از مخاطرات طبیعی حریم کشور را تصرف کرده و برای کاهش خسارتهای حوادث طبیعی باید بر غنای آموزشهای اولیه در بین نیروهای داوطلب و مردمی امداد و نجات افزوده شود.
رئیس مرکز توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان مدیریت بحران کشور یادآور شد: جامعه دانشآموزی و سیستم آموزش برای کاهش مخاطرات حوادث طبیعی در آینده جامعه با اجرای طرح دادرس ظرفیت مطلوبی خواهد داشت.
نظری تاکید کرد: برای اجرای دقیق طرح دادرس در قم اعتبارات مالی موردنیاز به استان تزریق خواهد شد.
وی گفت: استان قم یکی از استانهای پیشرو در مجموعه اقدامهای مدیریت بحران و اجرای سیاستهای کلان مدیریت بحران بوده است.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزشوپرورش قم نیز گفت: هشتمین دوره طرح ملی دادرس در سال تحصیلی جدید در بیش از ۱۰۰ مدرسه استان اجرا خواهد شد.
مجتبی رمضان بیگی بیان کرد: اجرای این طرح و آموزشهای ارائهشده در بروز حوادث طبیعی و غیرمترقبه در ابعاد فردی و اجتماعی منشا اثر خواهد بود.
وی اضافه کرد: طرح دادرس در مدارس استان قم با همکاری و تعامل مشترک با جمعیت هلالاحمر استان اجرا میشود و مربیان این نهاد مردمی، آموزشهای لازم را به دانش آموزان ارائه خواهند داد.
وی ادامه داد: تاکنون ۷ دوره طرح ملی دادرس در قم اجراشده و بیش از ۸۰ درصد از مدارس استان را تحت پوشش قرار داده است.
وی با اشاره به اهداف اصلی اجرای طرح دادرس گفت: تقویت خود امدادی و دگر امدادی از اهداف اصلی اجرای این طرح در مدارس استان قم است.
رمضان بیگی بیان کرد: به دلیل اینکه ایران و استان قم در منطقه حادثهخیزی در سطح جهان قرارگرفته مساله آموزش مهارتهای هشتگانه کمکهای اولیه ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: آموزشهای طرح دادرس به سمتی حرکت خواهد کرد تا دانش آموزان قدرت مدیریت بحران در روزهای سخت و غیرعادی را داشته باشند.
وی تاکید کرد: بروز سیلاب در ابتدای سال جاری در استان قم و دیگر استانهای کشور ضرورت افزایش کمکهای اولیه را دوچندان کرده است.
استان قم طی فروردینماه سال جاری همچون سایر مناطق کشور، به دلیل بارش شدید باران، چندین بار با هجوم سیلاب در مسیر رودخانه قمرود و سایر رودخانههای استان مواجه شد.
سیل در نخستین روزهای سال جاری منجر به خسارتهای جانی و مالی در برخی از نقاط کشور شد.
معاون تربیتبدنی و سلامت آموزشوپرورش قم در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: در سطح آموزشوپرورش قم ۲۶۵ هزار دانشآموز در سال تحصیلی جدید مشغول تحصیل هستند.
در طرح ملی دادرس«دانشآموز آماده در روزهای سخت»، دانش آموزان در هشت آیتم اصلی کمکهای اولیه را میگذارند، در این طرح در هر مدرسه دستکم ۳۰ دانشآموز آموزشهای لازم را برای امدادرسانی در روزهای بحرانی فرامیگیرند.
طرح دادرس بهمنظور افزایش آمادگی دانشآموزان و خانوادهها در مواقع بحران، افزایش سطح ایمنی، کاهش خطرپذیری و پیامدهای ناشی از وقوع حوادث مانند سیل و زلزله اجرا میشود.
مهارتهای هشتگانه پناهگیری و خروج اضطراری، اطفاء حریق، حمل مصدوم، احیای قلبی و ریوی، چادرزنی، شکستهبندی و آتلبندی، پانسمان و بانداژ و ارزیابی حیاتی پایه در طرح به دانش آموزان آموزش داده میشود.
در اختتامیه هفتمین طرح ملی دادرس و افتتاحیه هشتمین دوره این طرح در قم از برگزیدگان دوره هفتم طرح دادرس در با اهدای لوحی تقدیر شد.
نظر شما