در پی انتشار پست های بدون نام در شبکه های اجتماعی در نیمه شب گذشته (شنبه)، برخی از گروه های فشار امروز یکشنبه (به عنوان اولین روز کاری در عراق) در همراهی با این شبنامه های فیسبوکی، از ساعات اولیه رفتن کارکنان به سرکارهای خود، با بستن برخی از پل ها و خیابان ها در مسیر آنها مانع تراشی کردند.
هر چند بسیاری از مردم نیز با این فراخوان ها همراه شدند و در نشانه اعتراض از رفتن به سر کار خود و یا مدارس و دانشگاه ها خودداری کردند اما سایر شهروندان عراقی با وجود بسته شدن تعدادی از این خیابان ها و پل ها توسط متولیان اعتصاب، ترجیح دادند در ادامه مخالفت با تظاهرات و اعتراضات جاری در کشور، امروز با پای پیاده به سر کار خود در ادارات رفته و مغازه داران نیز درهای مغازه های خود را بازکردند تا زندگی طبیعی مانند هر روز در بغداد جریان پیدا کند.
طرح نافرمانی مدنی اجباری که از ساعات اولیه امروز یکشنبه توسط برخی گروه های ناشناسی در ترافیک شهری بغداد اخلال ایجاد کرده بود، بعد از ساعاتی اندک به دلیل اصرار عامه مردم به رفتن سرکارهای خود با شکست مواجه شد.
بسیاری از مردم از اینکه برخی گروه های ناشناس تنها با استناد به برخی مطالب بی نام و نشان در شبکه های اجتماعی در نظم عمومی شهر اخلال ایجاد می کنند و مانع طلب روزی مردم می شوند، ابراز نارضایتی کردند.
شهرهای کوت (واسط)، ناصریه (ذیقار) و نجف نیز گزارش ها حاکیست که شرایطی مثل بغداد در آنجا نیز حاکم شد و طرح اعتصاب اجباری در این شهرها نیز ناکام ماند.
درهمین حال طی روزهای اخیر رفته رفته نارضایتی هایی در لایه های عامه مردم نسبت به وضع موجود و بی هدف بودن تظاهرات ها و خودسری پاره ای گروه های فشار در ایجاد تنگنا برای زندگی و کار مردم آغاز شده و عده ای از مردم نیز در کنار بسیاری از رهبرران عراقی، خواهان قاطعیت بیشتر دولت در برخورد با خشونت طلبان و برهم زنندگان نظم و قانون درعین تضمین حق اعتراضات مسالمت جویانه شده اند
بغداد، نجف، ناصریه و کوت مهمترین شهرهایی بودند که امروز در آن طرح اجباری نافرمانی مدنی قرار بود به اجرا در آید.
برخی از گروه های فشار همچنین در ساعات اولیه بامداد جاده حدفاصل بغداد به دیاله را بستند اما رانندگان با انتخاب مسیرهای فرعی این اقدام را دور زدند. .
اعتراضات به پاره ای رفتارهای مختل کننده نظم و زندگی عادی مردم از طرف قشرهای مختلف جامعه و شخصیت ها و نخبگان اجتماعی آغاز شده و تحصن ها و اعتراضات دو روز گذشته در بصره در میادین نفتی مجنون و دروازه بندر ام القصر که باعث اخلال در تبادلات اقتصادی و صادرات نفت شده یکی از مهمترین عوامل شروع این ناخرسندی ها از روند تظاهرات خیابانی در این کشور است./
نظر شما